Siorapaluk

Siorapaluk

Siorapaluk betekent 'klein strand', vernoemd naar het kleine zandstrand dat voor het dorp ligt. Het dorp wordt omringd door hoge, zandstenen bergen in paarse en rode kleuren en er is ook een gletsjer te zien, in de kleine Robertson Fjord. Siorapaluk is 's werelds meest noordelijk gelegen bewoonde nederzetting en de meest noordelijke plek in Groenland waar elektriciteit, toiletten en een winkel aanwezig zijn. Het ligt op slechts 1362km van de Noordpool en de meeste bewoners stammen direct af van de laatste gemigreerde Inuït uit Canada. De belangrijkste inkomsten komen hier uit de natuur: het is een goed gebied om te vissen of op vogels, vossen, zeehonden en walrussen te jagen.


Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen

Tijdens deze bijzondere Arctische expeditie naar Groenland Thule ontdekt u het noord-westelijke deel van Groenland tot aan het ijzige noorden. Beleef het gevoel om helemaal aan het eind van de gigantische Groenlandse ijskap te staan, die zich 2.400 kilometer naar het Noorden uitstrekt en 80% van het eiland bedekt. Ontdek de historische nederzettingen zoals Dundas en breng een bezoek aan Siorapaluk, het meest noordelijke dorp ter wereld. Raak een ijsberg aan met uw blote handen en bewonder de kracht der natuur in de Ilulissat-IJsfjord. Tijdens onze dagelijkse landingen en excursies, waaronder een kajaktocht, wandelingen en andere activiteiten, maakt u kennis met het authentieke Groenland en zijn bewoners.​Zeilreis Groenlandse Wildernis, 22 dagen per Mae West (MW5)

Deze zeilreis in de Groenlandse wildernis is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis in de Groenlandse wildernis van Qaanaaq naar Nuuk vaart. Onderweg vaart u tussen de ijsbergen door, bezoekt u dorpjes waar de Inuït wonen en nog van de jacht leven en kunt u ijsberen, zeehonden en walvissen spotten. Aan het begin van de reis is er ruim 14 uur daglicht op een dag, aan het eind is dat 12 uur.