Ski reis Spitsbergen, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

De besneeuwde bergen van Spitsbergen - Ski reis Spitsbergen


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Ny Ålesund
Ny Ålesund

Een exacte dagplanning en routebeschrijving kan niet van tevoren gegeven worden. Daarvoor is deze reis te afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden. Ook de getijden en eventuele lawinedreigingen spelen een rol in de uiteindelijke indeling van de reis. Het uiteindelijke programma wordt aan boord bepaald en daarbij zal rekening worden gehouden met alle passagiers. De mogelijke route brengt u naar de regio's bij de Kongsfjorden, Isfjord en Prins Karls Forland. Dit is echter een ruwe indicatie vooraf. Het (ski)programma en de route zal worden aangepast aan de heersende omstandigheden. De expeditieleider aan boord van het schip is de persoon die uiteindelijk de beslissing maakt over het definitieve programma. Flexibiliteit is van cruciaal belang voor deelnemers van deze ski reis Spitsbergen.


LET OP: De route van ski  reis Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 29 april - 6 mei 2018 (NOO12)

Ski reis Spitsbergen - Reis informatie

Deze 8-daagse ski reis Spitsbergen, die is bedoeld voor ervaren skiërs, gaat met de Noorderlicht naar Spitsbergen. Met dit prachtige zeilschip bereikt u de meest afgelegen plaatsen van Spitsbergen, waar u prachtige, met sneeuw bedekte bergen kunt beklimmen, om vervolgens weer naar beneden te skiën.

Deze ski reis is uitsluitend geschikt voor de ervaren skiër, die de technieken van het beklimmen en afdalen van de besneeuwde bergen perfect beheerst. Een gemiddelde dag tijdens deze reis zal bestaan uit het beklimmen van bergen van 700 - 850m hoog, om van daaruit naar beneden te skiën. Op zo'n dag bestaat dus de kans dat u bij elkaar opgeteld meer dan 1000m klimt. U moet dus ook de klimtechnieken goed beheersen en over een goede conditie beschikken.

Als u er dan voor kiest om aan deze unieke ski reis Spitsbergen deel te nemen, heeft u gegarandeerd en fantastische en onvergetelijke ervaring. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze dit ook gedaan hebben!

Ski reis Spitsbergen - Algemene informatie

Het complete programma (zowel op zee als aan land) is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden, de ijs- en sneeuwomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen met de zodiacs, dreigingen van eventuele wilde dieren en de eventuele dreiging van lawines.

De uitrusting die nodig is tijdens de landingen (ski's, kleding, enz.) dient u zelf mee te nemen.


Voorwaarden
Alle onderdelen van deze reis (zowel verblijf op het zeilschip als de programma's aan land) zijn 100% voor eigen risico van de deelnemende reiziger. Oceanwide en Norge Reiser zijn dan ook niet aansprakelijk voor eventuele schade, zoals lichamelijk letsel of schade aan eigendommen.

Daarnaast stemt u, in geval van deelname aan deze reis, in met de regel dat er geen geld terug gevraagd kan worden als de reis moet worden ingekort op basis van redenen die niet kunnen worden beïnvloed door de organisatie. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, ijsomstandigheden, gevaar voor lawines, dreiging van ijsberen of blessures van het aanwezige team dat u begeleidt.

Bij deze reis gelden de algemene voorwaarden van Oceanwide Expeditions b.v., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, Middelburg, Nederland. Filenummer: 50590715. Op verzoek zal een gratis exemplaar worden verstrekt.

Prijslijst Ski reis Spitsbergen, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 29/4 - 6/5, 2018 (NOO12)
2 persoons binnenhut 2400
Ski Alpinisme is een optionele activiteit 440

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets/ reis van en naar Longyearbyen.

! Paspoort- en visumkosten.

Ski Alpinisme is een optionele activiteit (€440 per persoon)

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra bagage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.