Slow miles zeilreis langs Groenland, 22 dagen per Mae West (MW3)

Slow miles zeilreis langs Groenland, ca. 750 zeemijlen

Zeilschip Mae West
Zeilschip Mae West

4 passagiers


Lengte 15,40m
Breedte 3,72m
Snelheid 13 knopen


Aasiaat, Groenland
Aasiaat, Groenland

U gaat op eigen gelegenheid naar Aasiaat. (Wij kunnen u helpen bij het uitzoeken en boeken van vluchten.) Na aankomst maakt u op de eerste dag kennis met het schip, de kapitein en de andere opvarenden. Ook krijgt u de veiligheidsoefening.


Disko Baai, Groenland
Disko Baai, Groenland

Bij de Disko Baai varen we door de vele ijsbergen, die afbreken van de Jakobshavngletsjer. Houd hier uw ogen zo veel mogelijk op het water gericht, want de kans dat hier walvissen rondzwemmen is groot. We varen langs de Inuït-stad Ilulissat, de grootste stad die we tijdens deze reis tegenkomen. Er wonen maximaal 5000 mensen. We komen ook langs kleinere plaatsen, waar vaak nog meer husky's dan mensen leven en vaak kunt u hier verschillende traditionele gewoonten meemaken.


Uummannaq, Groenland
Uummannaq, Groenland

We varen door de Uumannaq fjord en kunnen midden in de stille natuur of bij een gehucht voor anker gaan. Geniet van een prachtig landschap terwijl ijsbergen voorbij drijven. 's Nachts ervaart u het indrukwekkende fenomeen van de midzomernacht. Rondom de Uummannaq fjord kunt u aan land prachtige trektochten maken om het gebied te verkennen. Ook is de fjord heel geschikt om een hengel uit te gooien, allemaal met de Mae West als basis.


Baffinbaai, Groenland - Canada
Baffinbaai, Groenland - Canada

In de Upernavik fjord storten al duizenden jaren enorme brokken ijs in het water. Het afbreken van deze ijsbergen van de gletsjer gebeurt met een enorm kabaal, wat zorgt voor een bijzondere ervaring. De ijsbergen drijven vervolgens via de Baffin Baai naar het noorden, om soms jaren later bij de Canadese kust aan te komen. Op de mooiste verborgen plekken vinden we ruimte om het anker uit te gooien. Door het ideale kleine formaat van zeilschip Mae West zijn deze plekken, ondanks de vele ijs- en rotsmassa's, toch bereikbaar.


Upernavik, Groenland
Upernavik, Groenland

U komt na een onvergetelijke reis aan in Upernavik, van waaruit u op eigen gelegenheid weer naar huis gaat.


Reisdata

data voor 2019 staan nog niet vast (MW 3)


Slow miles zeilreis langs Groenland

Deze slow miles zeilreis langs Groenland is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen  maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis langs de Groenlandse IJskap naar Upernavik vaart. De slow miles zeilreis gaat door de Disko Baai en de afstand naar Upernavik is nog geen 300 zeemijlen. Hier gaan we dus alle tijd voor nemen, waardoor we ook de mogelijkheid hebben om aan wal te genieten van de natuur en de leuke Inuït-dorpjes. Als het uitkomt, maken we de afstand langer, maar dit hangt helemaal van de reis af. Onderweg is de kans groot dat u bijzondere wilde dieren tegenkomt, zoals allerlei vogels, poolhazen, poolvosjes, muskusossen walvissen en misschien zelfs een ijsbeer. De temperatuur komt tijdens deze reis niet onder het nulpunt en soms is zelfs een t-shirt voldoende. U zal continu kunnen genieten van het overweldigende landschap van Groenland, in combinatie met de bijzondere ervaring van de midzomernacht. De reis is dan ook nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren.

Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk. Als u de juiste instelling heeft, graag actief deelneemt en beschikt over doorzettingsvermogen, zal deze reis ook goed bij u passen! Aan boord van het schip krijgt u veel uitleg over het zeilen op zee.

Dagindeling aan boord

Ontbijt
Elke dag wordt om 8.00u ontbeten. De kok zorgt dagelijks voor afwisseling.

Lunch
Rond 13.00 is de lunch. Er wordt, afhankelijk van het weer, gekozen voor een salade, sandwich of warme lunch.

Tussendoor
Rond 17.00 kunt u dagelijks genieten van een tussendoortje in de vorm van iets hartigs, tapas of iets anders lekkers.

Diner
Om 20.00 is het tijd om te dineren. Ook hierin wordt gezorgd voor veel afwisseling, van Hollands tot Mediterraans of Chinees. U wordt als opvarende uitgenodigd om te helpen met koken of met de afwas.

Slow miles zeilen langs Groenland - een bijzondere ervaring

Naast alle actie aan boord van het schip en de fantastische omgeving van de Disko Baai en de Groenlandse IJslap, maken ook alle ervaringen er omheen deze reis heel bijzonder. U krijgt optimale kansen om meer te leren van het zeilen in de praktijk, krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden (storm, mist, ijs, enz.) maakt nieuwe vriendschappen en leert tot slot ook uzelf beter kennen. Deze waardevolle ervaring is uniek en zal u de rest van uw leven bijblijven.

Prijslijst Slow miles zeilreis langs Groenland, 22 dagen per Mae West (MW3) (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Zeilreis Prijs per persoon
MW 3 | 22 dagen aanvraag

Inclusief:

Verblijf aan boord

Alle maaltijden aan boord en onbeperkt koffie, thee en bronwater.

Havenkosten en brandstof.

Gebruik van veiligheidsuitrusting, inclusief opblaasbare reddingsvesten en veiligheidsharnas.

Kussens, lakens en slopen.

Boordkas (inkopen, havenkosten en brandstof, die normaal uit de boordkas betaald worden, zijn al inbegrepen in de reissom).

Exclusief:

! Retourvluchten van Nederland - Groenland.

! Accommodaties aan wal.

! Kosten van excursies en activiteiten aan wal.

! Goede reisverzekering voor medische behandeling en evacuatie. Het is erg belangrijk dat u deze zelf afsluit!

! Annuleringsverzekering. Is sterk aan te raden.

! Persoonlijke kleding, zoals laarzen en regenkleding.

! Alcohol en frisdranken zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:
• U dient te kunnen aantonen dat u gezond bent en een goede fysieke conditie heeft.

• U behoort de schipper te informeren over uw eventuele medicijngebruik.

• U dient zelf te zorgen voor medicijnen tegen zeeziekte.

• U wordt verzocht eventuele dieetwensen/ allergieën bij het boeken van de reis kenbaar te maken.

• Als u twijfelt of deze reis bij u past, neem dan contact met ons op, voordat u de reis boekt.

• Sluit een goede verzekering af voor acute hulp. U bent ver buiten bereik van onmiddellijke specialistische medische hulp en evacuatie.

• Er is aan boord van het schip helaas geen ruimte voor koffers en soft-trollies. Kies voor een zeiltas of een expedition-bag die plat op te vouwen is.

• Boek flexibele vliegtickets. De kapitein zal zijn uiterste best doen om aan de vertrek- en aankomstdatum te voldoen, zonder schip, bemanning en opvarenden in gevaar te brengen. Dit is echter nooit te garanderen, vanwege onvoorziene omstandigheden die kunnen plaatsvinden. Het schip is echter niet aansprakelijk voor het risico van niet op tijd aankomen en aanvaardt geen claims als gevolg van gemiste verbindingen.

• De Mae West is al 10 jaar lang ieder jaar uitgevaren. Toch behoudt zij het recht op annuleren onder de voorwaarde van voldoende aanmeldingen.