Sneeuwhotel Kirkenes: 6-daagse reis Vega

Vega, 6-daagse reis

vlieg Amsterdam-Oslo-Kirkenes
vlieg Amsterdam-Oslo-Kirkenes

U vertrekt vanuit Amsterdam met het vliegtuig naar Oslo.


Gardermoen, Comfort Hotel RunWay
Gardermoen, Comfort Hotel RunWay

U gaat met een transferbus van de luchthaven naar het luchthaven hotel. De transferbus vertrekt elke 20 minuten en tickets hiervoor kunt u bij de bushalte halen.


vlieg Amsterdam-Oslo-Kirkenes
vlieg Amsterdam-Oslo-Kirkenes

U vertrekt met de ochtendvlucht van Oslo naar Kirkenes.


Kirkenes, Sollia Gjestegård
Kirkenes, Sollia Gjestegård

Na aankomst wordt u van de luchthaven naar uw accommodatie gebracht. U verblijft 3 nachten in een 2 persoonskamer op basis van logies/ontbijt bij Sollia Gjestegård. Sollia ligt op 15 minuten rijden buiten het centrum wat betekent dat er weinig tot geen lichtvervuiling is. U kan hier als het noorderlicht actief is, het fantastisch aanschouwen! Geniet van prachtige natuur op ongeveer 500 meter van de Russische grens.


Kingcrabsafari Kirkenes
Kingcrabsafari Kirkenes

Vanmiddag staat uw eerste activiteit al op het programma, een kingcrab safari. Onder begeleiding van een gids gaat u per sneeuwscooter richting zee waar u op jacht gaat naar de kingcrab. Met uw vangst zult u vervolgens naar een nabijgelegen boerderijtje gaan waar de kingcrab bereid en geserveerd zal worden.


Noorderlichtsafari Kirkenes
Noorderlichtsafari Kirkenes

's Avonds zult u rond 18.00 uur vertrekken op noorderlichtsafari. Eenmaal aangekomen bij het kamp, kunt u genieten van een heerlijk diner onder het noorderlicht. Rond 22.00 uur zal u weer terug worden gebracht naar de accommodatie.


Sneeuwscootertocht Kirkenes
Sneeuwscootertocht Kirkenes

Vandaag heeft u overdag even vrij tijd. De volgende activiteit start namelijk om 18.00 uur. U gaat vanavond per sneeuwscooter op jacht naar het noorderlicht. Onderweg zult u stoppen om te dineren in Namdalen.


Hondensledetocht Kirkenes
Hondensledetocht Kirkenes

's Middags staat er een hondensledetocht op het programma (2 personen per slede). Een stel enthousiaste husky's zal samen met u een onvergetelijke tocht door het witte landschap maken.


Kirkenes, Sneeuwhotel *
Kirkenes, Sneeuwhotel *

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het sneeuwhotel gebracht. Hier krijgt u eerst uitleg over het hotel en een lekker hapje en drankje. Na de uitleg kunt u uw spullen voor de overnachting in de hotelkamer leggen en overige spullen in de opslag. U gaat in het restaurant eten. Hierbij maakt u kennis met andere gasten die in het hotel zullen overnachten. Uiteindelijk zoekt u uw hotelkamer op en gaat u genieten van deze bijzondere ervaring. U krijgt een zeer dikke slaapzak van het sneeuwhotel en u zult het dan ook geen moment koud hebben (denkt u er wel aan om het advies van het personeel op te volgen!). Ook kunt u hier nog gebruik maken van de sauna.


vlieg Kirkenes-Oslo-Amsterdam
vlieg Kirkenes-Oslo-Amsterdam

Na een heerlijk ontbijt volgt er weer een transfer van Sneeuwhotel Kirkenes naar de luchthaven van Kirkenes. U vliegt van Kirkenes via Oslo weer terug naar huis.Sneeuwhotel Kirkenes 

Vanaf half december bieden we u de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke 7-daagse winterreis naar Kirkenes, aan de Russische grens, met als één van de hoogtepunten een overnachting in het sneeuwhotel Kirkenes. Iedereen is welkom voor een leuk en spannend verblijf in de fantastische winterwereld van het sneeuwhotel. Vanuit Kirkenes worden er veel excursies georganiseerd; tijdens deze reis zijn er diverse activiteiten inbegrepen . U maakt onder andere een kingcrab safari , u heeft een diner in een borealis camp, een sneeuwscootertocht en een hondensledetocht zijn ook inbegrepen. Een fantastische reis vol met activiteiten!

De reis kan ook nog aangepast worden met een overnachting in het Borealis camp.

Sneeuwhotel Kirkenes reis Vega - geplande reis

  • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam naar Oslo
  • 1 overnachting in het Comfort Hotel Runway te Oslo Gardermoen, dit hotel is te bereiken met een shuttlebus. Tickets kosten rond de NOK100 per enkele reis en kunnen bij de bushalte worden gekocht.
  • U vliegt in de ochtend van Oslo naar Kirkenes
  • 3 nachten verblijf in Sollia Gjestegård incl transfer, kingcrab safari, borealis camp incl diner, sneeuwscootersafari incl diner en hondensledetocht. Gedurende de 3 nachten bij Sollia Gjestegård is alles op basis van logies/ontbijt en krijgt u 2 x een diner aangeboden tijdens een activiteit. 
  • transfer van Sollia Gjestegård naar Sneeuwhotel Kirkenes
  • 1 nacht in het Sneeuwhotel in Kirkenes
  • Terugreis: Vanuit het sneeuw hotel in Kirkenes wordt u met een transfer weer naar de luchthaven gebracht. U vliegt vanaf Kirkenes via Oslo terug naar Amsterdam.

Sneeuwhotel Kirkenes reis - uw accommodaties

Comfort Hotel Runway. Het hotel ligt enkele minuten van de luchthaven. U kunt hier heerlijk ontspannen met een goede maaltijd in het restaurant of een drankje drinken in de bar van het hotel.

Aangekomen in Kirkenes verblijft u 3 nachten bij Sollia Gjestegård. Sollia Gjestegaard ligt op ongeveer 500 meter van de Noors-Russische grens en biedt uitzicht op het meer Neitijärvi. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en gratis wifi. Het restaurant Gapahuken biedt lokale specialiteiten aan en heeft een groot terras met panoramisch uitzicht op het meer. Ter ontspanning kunt u de sauna of de hot tub reserveren. Verder zijn diverse langlaufloipes en wandelroutes nabijgelegen. Het stadscentrum van Kirkenes met winkels en musea ligt op 15 minuten rijden.

Kirkenes sneeuwhotel opende in 2006 voor het eerst haar deuren. Het hotel maakt gebruik van de isolerende capaciteiten van sneeuw. Sneeuw is een zeer goede isolator, als het buiten -30 is, is het nog relatief warm in het sneeuwhotel waar het een stabiele temperatuur van -5 graden is. Elk jaar wordt het hotel opnieuw opgebouwd uit ongeveer 15 ton ijs. Middenin de winter zijn de wanden wel 70 cm dik. Let op, u heeft geen eigen douche en toilet op de kamer en maakt gebruik van de gemeenschappelijke faciliteiten.

Prijslijst Sneeuwhotel Kirkenes: 6-daagse reis Vega (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
20/12 - 20/4 Vanaf
Reissom per persoon in € 2225

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie

✓  Genoemde transfers

  Genoemde maaltijden (ontbijt + 3x diner)

✓  Genoemde activiteiten: Kingcrab safari, Borealis Camp, Sneeuwscootertocht, Hondensledetocht

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Vanaf eind december is het pas mogelijk om te overnachten in het sneeuwhotel. Voor de periode 20/12 - 6/1 geldt er een toeslag voor overnachten in het sneeuwhotel.