Sneeuwhotel Kirkenes: 7-daagse reis Vega

Vega, 7-daagse reis

KIRKENES, SCANDIC HOTEL
KIRKENES, SCANDIC HOTEL

U dient zelf voor het vervoer van de luchthaven naar het hotel te zorgen, of u boekt een transfer. U verblijft 5 nachten in Scandic Arctic hotel in Kirkenes. Hier heeft u een 2-persoons kamer met douche/toilet. Dicht bij de Russische grens vind je Noorse, Sami, Finse en Russische cultuur naast elkaar. Een sfeervol hotel in het centrum van Kirkenes met 90 kamers d/t, tv, wifi, lounge, sauna, binnenzwembad, solarium, bar en Arctic restaurant. De Hurtigrutenkade ligt op ca. 2 km; de luchthaven van Kirkenes op 14 km. Het is raadzaam om de excursies vooraf te boeken, dit i.v.m. de beschikbaarheid.

U wordt door een transfer naar het Sneeuwhotel Kirkenes gebracht.


Kirkenes, Sneeuwhotel *
Kirkenes, Sneeuwhotel *

De hele dag nog vrij te besteden. U wordt om 18.00 uur verwacht bij het sneeuwhotel. Hier krijgt u eerst uitleg over het hotel en een lekker hapje en drankje. Na de uitleg kunt u uw spullen voor de overnachting in de hotelkamer leggen en overige spullen in de opslag. U gaat in het restaurant eten. Hierbij maakt u kennis met andere gasten die in het hotel zullen overnachten. Uiteindelijk zoekt u uw hotelkamer op en gaat u genieten van deze bijzondere ervaring. U krijgt een zeer dikke slaapzak van het sneeuwhotel en u zult het dan ook geen moment koud hebben (denkt u er wel aan om het advies van het personeel op te volgen!). De volgende ochtend kunt u gebruik maken van de sauna en volgt er na een heerlijk ontbijt een transfer van Sneeuwhotel Kirkenes naar de luchthaven van Kirkenes.


Mogelijke activiteiten:

- hondensledetocht

- sneeuwscootertocht

- kingcrabsafari

- fatbiken

- noorderlichtsafari

Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.Sneeuwhotel Kirkenes 

Vanaf half december bieden we u de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke 7-daagse winterreis naar Kirkenes, aan de Russische grens, met als één van de hoogtepunten een overnachting in het sneeuwhotel Kirkenes. Iedereen is welkom voor een leuk en spannend verblijf in de fantastische winterwereld van het sneeuwhotel. Vanuit Kirkenes worden er veel excursies georganiseerd; u kunt (overdag of 's avonds) een sneeuwscooter- of hondensledetocht maken, een huskykennel bezoeken, op kingcrab safari gaan, fietsen naar de Russische grens, een sneeuwschoenwandeling maken, een bezoek brengen aan camp Borealis of gaan ijsvissen. U kunt deze excursies ook van tevoren al bij ons boeken.

De reis kan ook nog aangepast worden met een overnachting in het Borealis camp.

De indeling van het verblijf is afhankelijk van de beschikbaarheid van een kamer in het sneeuwhotel. De resterende nachten verblijft u in het Scandic Kirkenes hotel.    

Sneeuwhotel Kirkenes reis Vega - geplande reis

  • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam via Oslo (soms met een extra overnachting in Oslo) naar Kirkenes.
  • 5 nachten in het Scandic Kirkenes hotel
  • transfer van Scandic Kirkenes hotel naar Sneeuwhotel Kirkenes
  • 1 nacht in het Sneeuwhotel in Kirkenes
  • Terugreis: Vanuit het sneeuw hotel in Kirkenes wordt u met een transfer weer naar de luchthaven gebracht. U vliegt vanaf Kirkenes via Oslo terug naar Amsterdam.

Sneeuwhotel Kirkenes reis - uw accommodaties

De eventuele extra overnachting in Oslo vindt plaats in het Comfort Hotel Run Way. Het hotel ligt enkele minuten van de luchthaven. U kunt hier heerlijk ontspannen met een goede maaltijd in het restaurant of een drankje drinken in de bar van het hotel.

Aangekomen in Kirkenes verblijft u 5 nachten in het Scandic Kirkenes hotel. Dit hotel ligt op de grens met Rusland en Finland, in het centrum van Kirkenes. Het hotel heeft een spa, een binnenzwembad en een sauna als u zich heerlijk wilt ontspannen.

Tenslotte verblijft u een nachtje in het Sneeuwhotel in Kirkenes, waar u vanuit het Scandic hotel in Kirkenes met een transfer naartoe wordt gebracht. Kirkenes sneeuwhotel opende in 2006 voor het eerst haar deuren. Het hotel maakt gebruik van de isolerende capaciteiten van sneeuw. Sneeuw is een zeer goede isolator, als het buiten -30 is, is het nog relatief warm in het sneeuwhotel waar het een stabiele temperatuur van -5 graden is. Elk jaar wordt het hotel opnieuw opgebouwd uit ongeveer 15 ton ijs. Middenin de winter zijn de wanden wel 70 cm dik. Let op, u heeft geen eigen douche en toilet op de kamer en maakt gebruik van de gemeenschappelijke faciliteiten.

Prijslijst Sneeuwhotel Kirkenes: 7-daagse reis Vega (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
20/12/17-20/04/18 Vanaf
Reissom per persoon in € 995

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

✓  Genoemde transfers

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Vanaf eind december is het pas mogelijk om te overnachten in het sneeuwhotel, gaat u eerder op reis dan zal u een extra nacht in het Scandic Arctic hotel verblijven.