Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica is de ideale manier om meer van het Antarctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid. U moet in staat zijn een wandeling van ongeveer 6 uur over tamelijk ruig en soms schuin terrein te maken. Andere vaardigheden zijn niet vereist.

Het terrein is er erg ruig en bestaat voornamelijk uit hoge rotswanden en gevaarlijk gletsjers. 

Let op: Vanwege het vaak extreme weer in Antarctica is wandelen erg weesafhankelijk. Door de snel veranderende weersomstandigheden kunnen wandeltochten sneller geannuleerd of afgebroken worden. Wandelen is in Antarctica ook gelimiteerd door de strenge voorschriften van het Antarctisch Verdrag en de IAATO regelgeving.

Sneeuwschoenwandelen Antarctica - algemene informatie

• De wandelingen variëren qua lengte, moeilijkheidsgraad en het aantal te klimmen meters
• Op de ms Ortelius en ms Plancius kunt u gratis gebruik maken van wandellaarzen. 
• Er worden geen extra kosten gerekend voor het sneeuwschoenwandelen.
• U kunt er natuurlijk ook voor kiezen wandelingen over te slaan en aan in plaats daarvan aan boord te blijven. 
• Vanwege veiligheidsredenen - onder andere IJsberen in het Noordpoolgebied - is het niet toegestaan om zonder begeleiding van een gids aan land te gaan en rond te lopen.
• Katoenen kleding zoals normale T-shirts en jeans worden afgeraden omdat katoen in een koude omgeving de eigenschap heeft snel nat en koud te worden en ook te blijven. Gebruik daarom slechts thermisch ondergoed van kunststof of Merino wol en een speciale trekking broek.

Prijzen

Prijslijst Sneeuwschoenwandelen Antarctica (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Oceanwide prijs per persoon in €
Sneeuwschoenwandelen gratis

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

 Op de ms Plancius en de ms Ortelius krijgt u geïsoleerde, comfortabele wandellaarzen met een goed profiel 

 Lichtgewicht MSR sneeuwschoenen 

Exclusief:

! Op de sv Rembrandt van Rijn en de sv Noorderlicht: rubberlaarzen tot net onder de knie met een goed profiel. 

! Enkelhoge, stevige (waterdicht) wandelschoenen + gamaschen

! Wandelsokken, thermisch ondergoed, fleece vest, wollen trui, ademende jas en broek (geen spijkerbroek) 

! 25 liter rugzak, 1 literfles voor water

! Warme muts, sjaal, thermische handschoenen, zonnebril, zonnecrème

! Waterdichte tas (voor camera apparatuur) en verrekijker

Let op: 

• Op Antarctica is het niet toegestaan om voedsel of snacks mee aan land te nemen (Antarctisch Verdrag / IAATO regelgeving)
• In Antarctica moet al het menselijke afval terug naar het schip gebracht worden. Dit betekent dat toiletbezoeken aan land niet zijn toegestaan (Antarctisch Verdrag / IAATO regelgeving). Een oplossing voor deze beperking kan een “urineerfles” zijn. Deze items moet u zelf meenemen.

Antarctica basecamp Ortelius expeditie, 12 dagen

Deze Antarctica basecamp Ortelius expeditie is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. De basecamp reizen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Tijdens deze reizen zal het schip ms Ortelius als een soort basiskamp functioneren, om van daaruit verschillende activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op en in het water.Cruise naar Antarctica, 11 dagen per ms Hondius

Antarctica is al eeuwenlang een populaire bestemming voor ontdekkingsreizigers. Deze expeditie geeft u de kans om zelf te ontdekken wat hiervan de reden is. Maak een onvergetelijke reis door de spectaculaire wildernis van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland. Stelt u zich eens voor hoe het zal zijn om in een zodiac tussen het zee-ijs door te varen, pinguins hun nesten te zien bouwen en de vele ijsbergen van dichtbij te bekijken. Alle iconische highlights van Antarctica komen voorbij.Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius, 12 dagen

Basecamp is per definitie een tijdelijk kamp opslaan als startplaats van waaruit een activiteit begint. In dit geval tijdens de expeditie Antarctica. Er worden activiteiten aangeboden die verder gaan dan de normale offshore programma's. De volgende activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen: sneeuwschoenwandelen, alpinisme, kamperen, fotoworkshops en kajakken.Basecamp Antarctica expeditie Hondius, 10 dagen

Deze basecamp Antarctica expeditie met het ms Hondius is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. Ook krijgt u de kans om meer te weten te komen van de gebieden die u bezoekt.