Sneeuwschoenwandelen Kongevegen, 10-daagse reis Haakon

Sneeuwschoenwandelen Kongevegen, 10-daagse reis Haakon

14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo
14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo

Vertrek met de Color Line om 14.00 uur van Kiel naar Oslo.


Tyinkrysset, Filefjellstuene*
Tyinkrysset, Filefjellstuene*

Aankomst om 10.00 uur in Oslo. (U kunt er ook voor kiezen om naar Oslo te vliegen en vanaf daar een huurauto te nemen. Ook is het mogelijk om per Valdress Expressen naar Tyinkrysset te reizen.)

U verblijft 7 nachten in een hoge standaard bungalow bij Filefjellstuene op basis van volpension. Bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak is bij de huurprijs inbegrepen.


Sneeuwschoenwandelen Vang i Valdres
Sneeuwschoenwandelen Vang i Valdres

Tijdens uw weekverblijf heeft u de hele week de beschikking over sneeuwschoenen en skistokken. U gaat 3 dagen met een gids op pad om te gaan sneeuwschoenwandelen Kongevegen. U wandelt over de beroemde Vindhellavegen, u bezoekt de staafkerk van Borgund, Galdane en u loopt over de bekende (en zeer oude) bergpas van Kyrkjestølen naar Maristova. De gids heeft zeer veel achtergrondinformatie over de Kongevegen (Koningsweg) en zal deze informatie graag met u delen. De wandelingen zijn voor iedereen met een standaard conditie te maken. Geniet van deze magische witte wereld!


Sneeuwschoenwandelen Vang i Valdres
Sneeuwschoenwandelen Vang i Valdres

1 van de avonden mag u kiezen of u wilt gaan sleetje rijden of sneeuwschoenwandelen onder de sterrenhemel (afhankelijk van de weerscondities).


Tyinkrysset, Filefjellstuene*
Tyinkrysset, Filefjellstuene*

U heeft 3 vrije dagen die u zelf kunt invullen met activiteiten. Er zijn voldoende mogelijkheden voor activiteiten zonder gids. De locatie is ski-in / ski-out en de skihuur is mogelijk bij de skilift (let op, alleen geopend tijdens vakanties en weekenden). Als de lift bij de accommodatie gesloten is kunt u naar een ander skigebied gaan wat op 15 min rijden ligt. Langlaufpistes liggen rondom de bungalows. U kan er ook voor kiezen om een gegidste hondensledetocht te reserveren. Daarnaast beschikt u de hele week over sneeuwschoenen en kunt u de hele week gaan wandelen als u dat wilt.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

U reist op de 9e dag van Oslo terug naar Kiel (of u vliegt terug naar Nederland). U komt om 10.00 uur aan in Kiel en rijdt vanaf hier terug naar Nederland.

Uiteraard kan de reis verlengd worden met een verblijf in Oslo.


Sneeuwschoenwandelen Kongevegen, 10-daagse reis Haakon

De Kongevegen (Koningweg) is de oude verbindingsweg tussen Oslo en Bergen, de weg is vernoemd naar Koning Sverre die leefde rond 1200. De route loopt tussen Lærdal en Valdres. Tegenwoordig is een groot gedeelte van de Kongevegen hersteld en kunt u hier in de zomer fantastisch wandelen. In de winter van 2017 is echter gebleken dat het ook zeer geschikt is voor een bijzonder sneeuwschoenwandelavontuur. De totale herstelde route is ruim 100 kilometer maar de authentieke gedeeltes die zeer geschikt zijn voor sneeuwschoenwandelen Kongevegen zijn ongeveer 45 kilometer. U gaat tijdens deze reis 3x met een gids op pad en wordt naar de meest beroemde plekken van de Kongevegen gebracht. De highlights van de 3 gegidste sneeuwschoen wandeldagen zijn de Vindehellavegen, de staafkerk van Borgund, Galdane en de bergpas van Kyrkjestølen naar Maristova

Sneeuwschoenwandelen Kongevegen - uw reis

  • Heenreis: u vaart van Kiel naar Oslo (u kan er ook voor kiezen om te vliegen)
  • U rijdt per auto van Oslo naar Tyinkrysset, indien u vliegt neemt u de Valdress express bus naar Tyinkrysset
  • 7 nachten verblijf in een luxe bungalow bij Filefjellstuene Lodge op basis van volpension , bedlinnen en eindschoonmaak is inbegrepen
  • 3 gegidste sneeuwschoenwandelingen incl transfers
  • 3 dagen vrij te besteden aan alpine skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, hondensledetocht etc.
  • 1 avondactiviteit (sleetje rijden of sneeuwschoenwandelen onder de sterren)
  • U rijdt per auto van Tyinkrysset naar Oslo, indien u vliegt neemt u de bus naar Oslo
  • Terugreis: u vaart van Oslo naar Kiel (of u vliegt terug naar Amsterdam)

Sneeuwschoenwandelen Kongevegen  - uw accommodatie

Filefjellstuene Lodge ligt in Tyinkrysset op 900 meter hoogte naast de Kongevegen (Koningsweg). De lodge is makkelijk te bereiken via de E16 die tussen Oslo en Bergen loopt. De lodge beschikt over een restaurant met lokaal eten en 14 moderne bungalows voor 2 tot 12 personen. Vanuit de lodge is er ski-in, ski-out mogeljkheid in de wintermaanden. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie. De Valdress expressen stopt voor de deur van de lodge. Wifi is overal beschikbaar. Geniet 's avonds van een lekker drankje in de bar.

Prijslijst Sneeuwschoenwandelen Kongevegen, 10-daagse reis Haakon (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vertrekdata 2020 (1/1 - 3/4) op basis van 4 personen op basis van 2 personen
Prijs per persoon in € 1525 1700
Activiteiten prijs per volwassene in €
Skiliftpas 43 per dag
Skihuur alpine skieen 43 per dag
Skihuur langlaufen 34 per dag
Hondensledetocht 194

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge toeslagen voor de overtochten en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief: 

  De reissom is inclusief het tarief van € 564/484 voor de ferry Kiel-Oslo en voor Oslo-Kiel van € 564/484 (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag).

✓  7 overnachtingen in een bungalow met eigen douche/ toilet incl volpension (ontbijt, zelfgemaakt lunchpakket en 2 gangen diner)

✓  Bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak.

✓  Genoemde activiteiten. (Week sneeuwschoenhuur en 3 dagen gegidste tocht, transfers en 1 avondactiviteit)

Exclusief:

! Eten, drinken en andere uitgaven van persoonlijke aard.

! Niet genoemde activiteiten.