Sneeuwscootertocht

Het is hartje winter in Zweden en u rijdt op een sneeuwscooter door het prachtige sneeuwlandschap. Uw gids zal u alles vertellen over de mensen, het klimaat en de dieren in dit gebied. Als het even meezit kunt u ook nog het Noorderlicht zien. U bent goed ingepakt want het is koud, heel koud. U bent een sneeuwmobieler en de ervaring is het allemaal waard.

Een sneeuwscooter is ontworpen voor het rijden op sneeuw en ijs. Ze werden aanvankelijk gebruikt op terrein waar andere voertuigen niet konden komen. Nu worden ze onder andere gebruikt voor recreatie en het hoeden van rendieren. Niet iedereen is even enthousiast over het gebruik van sneeuwscooters, maar ze zijn niet meer weg te denken. Er wordt hard gewerkt aan regels en technische ontwikkelingen om geluidsoverlast en luchtvervuiling tegen te gaan en schade aan land, flora en fauna te verminderen. Het onderhouden van sneeuwscooters biedt ook werkgelegenheid in afgelegen gebieden. U heeft een geldig rijbewijs nodig voor het besturen van een sneeuwscooter.

Heeft u geen geldig rijbewijs dan kunt u altijd achterop zitten. Kinderen moeten oud genoeg zijn om zich goed te kunnen vasthouden.

Prijzen

Prijslijst Sneeuwscootertocht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

*10* *11*
Winterarrangement Zweden, 8 daagse reis Anok

Wilt u genieten van een hondensledetocht, ijsvissen of rijden met een sneeuwscooter? Dit is allemaal mogelijk tijdens het winterarrangement Zweden.