Norgereiser Spitsbergen aanbiedingen

Sneeuwscootertocht Zweden

Het is hartje winter in het poolgebied en u rijdt op een sneeuwscooter door het prachtige sneeuwlandschap.
Uw gids zal u alles vertellen over de mensen, het klimaat en de dieren in dit gebied. Als het even meezit kunt u ook nog het Noorderlicht zien. U bent goed ingepakt want het is koud, heel koud. U bent een sneeuwmobieler en de ervaring is het allemaal waard. Een sneeuwscooter is ontworpen voor het rijden op sneeuw en ijs. Ze werden aanvankelijk gebruikt op terrein waar andere voertuigen niet konden komen. Nu worden ze onder andere gebruikt voor recreatie en het hoeden van rendieren. Niet iedereen is even enthousiast over het gebruik van sneeuwscooters, maar ze zijn niet meer weg te denken. Er wordt hard gewerkt aan regels en technische ontwikkelingen om geluidsoverlast en luchtvervuiling tegen te gaan en schade aan land, flora en fauna te verminderen. Het onderhouden van sneeuwscooters biedt ook werkgelegenheid in afgelegen gebieden. U heeft een geldig rijbewijs nodig voor het besturen van een sneeuwscooter.Heeft u geen geldig rijbewijs dan kunt u altijd achterop zitten. Kinderen moeten oud genoeg zijn om zich goed te kunnen vasthouden.

Sneeuwscootertocht Vilhelmina

Iedereen wil dit wel eens ervaren, temperaturen ver onder het vriespunt en prachtige witte landschappen met meters sneeuw. Geniet van Zweeds Lapland!Sneeuwscootertocht Björkliden

Kom alpineskiën in een van de skigebieden of ga telemarkskiën: een traditionele afdalingstechniek, maar dan met langlaufski’s. Schuif in je sneeuwschoenen of ga met een hondenslee op zoek naar een plek waar je kunt ijsvissen. En voor de echte couleur locale: eet rendiervlees, drink koffie rondom het vuur en kampeer met de inheemse Sami bevolking.Sneeuwscootertocht Kiruna

In het uiterste noorden van Zweden, in het gebied dat wij kennen als Lapland, ligt de stad Kiruna. Het is een vrij nieuwe stad, opgericht rond 1900 rondom de ijzermijnen. Dat ooit de industrie ten grondslag lag aan het ontstaan van het stadje, wil niet zeggen dat het er een kille en grijze bedoeling is. Er zijn verschillende redenen om Kiruna te bezoeken; het grootste meer van Zweden, de hoogste berg van Zweden, één van de mooiste kerken van het land, het adembenemende landschap, de midzomernachtzon, de poolnachten. In Kiruna waan je je in een andere wereld. Het land behoort aan de Saamen, bij ons beter bekend als de Lappen.
Sneeuwscootertocht

Het is hartje winter in Zweden en u rijdt op een sneeuwscooter door het prachtige sneeuwlandschap. Uw gids zal u alles vertellen over de mensen, het klimaat en de dieren in dit gebied. Als het even meezit kunt u ook nog het Noorderlicht zien.