Snow Hill Island

Snow Hill Island

Snow Hill Island is een plek die zeker zijn naam eer aan doet. Het ligt in de afgelegen Weddellzee, ten oosten van het Antarctisch Schiereiland, en is bijna helemaal bedekt met sneeuw. Het eiland is ongeveer 10 bij 30 kilometer groot en het hoogste punt op het eiland is net iets hoger dan 300 meter.

Slechts een paar jaar gelegen is een kolonie keizerspinguins ontdekt, net ten zuiden van Snow Hill Island. De kolonie is vaak niet te bereiken vanwege een dik pak ijs, maar sommige avontuurlijke pinguins dwalen rond over de vele ijsschotsen in het gebied. Vaak laten andere wilde dieren zich ook zien: orka's, bultruggen en vinvissen, maar ook zeeluipaarden, krabbeneters en weddelzeehonden.


Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius

Cruise naar Weddell Zee - uw unieke kans om deel van een echte Keizerspinguïn expeditie te zijn! De keizerpinguïn kolonie (circa 4000 paren) bevindt zich ten zuiden van Snow Hill eiland. We zullen gebruik maken van onze helikopters in onze pogingen om te zoeken naar individuele keizerspinguïns. Daarnaast zetten we helikopters in om rondvluchten te maken en om helikopter landingen te maken op plaatsen die anders ontoegankelijk zijn zo vroeg in het seizoen.