Snow Hill Island

Snow Hill Island

Snow Hill Island is een plek die zeker zijn naam eer aan doet. Het ligt in de afgelegen Weddellzee, ten oosten van het Antarctisch Schiereiland, en is bijna helemaal bedekt met sneeuw. Het eiland is ongeveer 10 bij 30 kilometer groot en het hoogste punt op het eiland is net iets hoger dan 300 meter.

Slechts een paar jaar gelegen is een kolonie keizerspinguins ontdekt, net ten zuiden van Snow Hill Island. De kolonie is vaak niet te bereiken vanwege een dik pak ijs, maar sommige avontuurlijke pinguins dwalen rond over de vele ijsschotsen in het gebied. Vaak laten andere wilde dieren zich ook zien: orka's, bultruggen en vinvissen, maar ook zeeluipaarden, krabbeneters en weddelzeehonden.


Per ijsbreker naar Antarctica, 14 dagen per Kapitan Khlebnikov

Deze expeditiereis naar het verre zuiden brengt u langs vele ijsschotsen en dikke ijsbergen. De legendarische ijsbreker Kapitan Khlebnikov, waarop u deze reis verblijft, heeft geen enkele moeite met deze omstandigheden. Het schip brengt u naar Snow Hill, waar u de kans krijgt om een spectaculaire bezienswaardigheid van de natuur te aanschouwen: de kolonie keizerspinguins op Snow Hill Island. Stelt u zich eens voor: per helikopter richting de verblijfsplaats van deze kolonie, om vervolgens over het zee-ijs verder te wandelen tot heel dicht bij de keizerspinguins!Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius

Cruise naar Weddell Zee - uw unieke kans om deel van een echte Keizerspinguïn expeditie te zijn! De keizerpinguïn kolonie (circa 4000 paren) bevindt zich ten zuiden van Snow Hill eiland. We zullen gebruik maken van onze helikopters in onze pogingen om te zoeken naar individuele keizerspinguïns. Daarnaast zetten we helikopters in om rondvluchten te maken en om helikopter landingen te maken op plaatsen die anders ontoegankelijk zijn zo vroeg in het seizoen.