Snow Hill Island

Bekijk foto's

Snow Hill Island is een plek die zeker zijn naam eer aan doet. Het ligt in de afgelegen Weddellzee, ten oosten van het Antarctisch Schiereiland, en is bijna helemaal bedekt met sneeuw. Het eiland is ongeveer 10km bij 30km groot en het hoogste punt op het eiland is net iets hoger dan 300m.

Slechts een paar jaar gelegen is net ten zuiden van Snow Hill Island een kolonie Keizerspinguïns ontdekt. De kolonie is vaak niet te bereiken vanwege een dik pak ijs, maar sommige avontuurlijke pinguïns dwalen rond over de vele ijsschotsen in het gebied. Vaak laten andere wilde dieren zoals orka's, bultruggen en vinvissen, zeeluipaarden, krabbeneters en weddelzeehonden zich ook zien.


Deze accommodatie is opgenomen in de volgende reizen

Per ijsbreker naar Antarctica, 14 dagen per Kapitan Khlebnikov

Deze expeditiereis naar het verre zuiden brengt u langs vele ijsschotsen en dikke ijsbergen. De legendarische ijsbreker Kapitan Khlebnikov, waarop u deze reis verblijft, heeft geen enkele moeite met deze omstandigheden. Het schip brengt u naar Snow Hill, waar u de kans krijgt om een spectaculaire bezienswaardigheid van de natuur te aanschouwen: de kolonie keizerspinguins op Snow Hill Island. Stelt u zich eens voor: per helikopter richting de verblijfsplaats van deze kolonie, om vervolgens over het zee-ijs verder te wandelen tot heel dicht bij de keizerspinguins!