Sognefjord Karine: Preekstoel, Bergen, Geirangerfjord en Lom

Route beschrijving (Totale afstand 1406 km)


12.15 uur vertrek per SuperSpeed I van Hirtshals naar Kristiansand
12.15 uur vertrek per SuperSpeed I van Hirtshals naar Kristiansand

12.15 uur vertrek per Color Line van Hirtshals naar Kristiansand, aankomst 15.30 uur.


Evje, Fennefoss camping
Evje, Fennefoss camping

Kristiansand is een leuke stad met een gezellig centrum. Wandel over de voetgangersstraten en geniet van de talloze winkels. Neem een kijkje bij de jachthaven met zijn aloude fjord. Breng een bezoek aan de visafslag of geniet van het oudste gedeelte van Kristiansand met zijn witgeverfde houten huisjes. Vervolgens een afwisselende rit naar Evje. Hier verblijft u 2 nachten in een kampeerhut op de Fennevoss camping. Excursies: Evje Mineralsenter, Arendal. Activiteiten: vissen, diverse wandelroutes vanaf de camping, elanden kunt u elke avond met de schemering zelf gaan bekijken in de vrije natuur.


Sandnes, Vølstadskogen Hytter og Camping
Sandnes, Vølstadskogen Hytter og Camping

U maakt vandaag een mooie tocht door het afwisselende landschap van zuidwest Noorwegen. De tocht begint met een rit langs de oostzijde van de Byglandsfjord en een kennismaking met het Setesdal. In Nomeland rijdt u richting het Farådalen. Bij Skuleskard loopt de weg naar Lysebotn door een ruig berglandschap. Vooral de afdaling met tal van haarspeldbochten naar de Lysefjord is uiterst spectaculair. In Lysebotn kunt u de ferry nemen naar Lauvik, deze vaart onder de Preikestolen door. Een prachtige tocht! Vervolgens rijdt u naar Sandnes. Verblijf van 3 nachten in een kampeerhut op de Vølstadskogen (stads-) camping. Excursies: Lysefjord, wandeling naar de Preikestolen, Utstein klooster, Solastrand, Stavanger met zijn gezellige centrum en tal van bezienswaardigheden. Activiteiten: wandelen, vissen.


Kinsarvik, Kampeerhut Kinsarvik Camping
Kinsarvik, Kampeerhut Kinsarvik Camping

U gaat per ferry van Lauvik naar Oanes over de Idsefjorden. Vervolgens rijdt u een prachtige route vol afwisseling door de provincie Ryfylke. Fjorden en bergen, watervallen en vergezichten. U kunt volop genieten onderweg! En verder wordt de reis al snel onderbroken door de ferry Hjelmeland-Nesvik. Altijd leuk zo'n 'verplichte' pauze onderweg. Daarna een mooie tocht door een verrassend berglandschap naar Odda, een aardig plaatsje voor een stop. Mooi is daarna de route langs de Sørfjorden naar de imposante Hardangerfjord. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Kinsarvik camping. Excursies: Folgefonna gletsjer, een bezoek aan de Hanzestad Bergen. Activiteiten: wandeltochten in Nationaal Park Hardangervidda


Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning

Een prachtige route over de Hardangerbrua en een mooie route door het berggebied naar het leuke plaatsje Voss dat fraai is gelegen aan een langgerekt meer. Hier kunt u gezellig winkelen of uw lunch gebruiken. Na Voss wordt de reis echt spectaculair. U 'klimt' via een aantal haarspeldbochten omhoog naar de Vikafjell, waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna volgt een afdaling naar Vik met zijn mooie staafkerk en vervolgens rijdt u naar Vangsnes aan de Sognefjord. Vervolgens gaat u per ferry over de indrukwekkende Sognefjord naar Hella. De Sognefjord is met een lengte van meer dan 200 kilometer de langste fjord van Noorwegen. Langs de fameuze Sognefjord en de Lusterfjord rijdt u verder naar Luster. U verblijft 3 nachten in een kleine bungalow van Luster Fjordhytter. Excursies: de staafkerk van Urnes, een trip naar Flåm en een treinreis met de bekende Flåmsbana, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een prachtige tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland. Activiteiten: wandelen, vissen, een gletsjerwandeling (met gids) op de Jostedalsbre, kajakken op de Sognefjord, rafting.


HORNINDAL, KNAUSEN HYTTEGREND
HORNINDAL, KNAUSEN HYTTEGREND

Een mooie 'doorsteek' langs Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied van Europa. Mogelijk stopt u in Fjærland om een kijkje te nemen in het gletsjermuseum aldaar. Bij Utvik maakt u opnieuw kennis met het fjordengebied. U heeft daar, voordat u afdaalt naar de fjord, een prachtig uitzicht over de Nordfjord. Bij Olden en bij Loen heeft u de mogelijkheid om respectievelijk de Briksdalsgletsjer of de Kjenndalsgletsjer te bezoeken. U moet voor zo'n excursie wel enkele uren uittrekken! U verblijft 3 nachten in huisje Knausen Hyttegrend. Excursies: het vogeleiland Runde, Ålesund, Briksdalbre en Kjenndalsbre, Loen Skylift, Gamle Strynefjell, Ørnesvegen en Trollstigen. Activiteiten: wandelen, vissen, Via Ferrata.


Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter
Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter

De dag begint met de ferry van Geiranger naar Hellesylt, vervolgens is de Dalsnibba aan de beurt. Op weg 15 aangekomen volgt al snel een volgend hoogtepunt nl ... watervallen, beginnend met de Pollfoss. Hier kunt u ook heerlijk lunchen. U volgende stop is mogelijk Lom met zijn beroemde stavkirk om vervolgens langs het blauwgroene Vågåmeer te rijden. U verblijft 3 nachten in huisje van Lemonsjø Fjellstue. Excursies: uitzichtpunt Trollhø, Besseggen, Ridderspranget, een bezoek aan Vågåmo en Blåhø, de stavkerken van Heidal, Lom en Vågåmo, traditionele boerderijen in het Heidal. Activiteiten: vissen, rafting, wandel-, fiets- en kanotochten.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

Noorwegen heeft veel te bieden en staat steeds garant voor tal van natuurlijke verrassingen. Eén zo'n verrassing is de weg over de Valdresflya met fabuleuze vergezichten op Jotunheimen, het Noorse hooggebergte, maak eens een stop bij Gjendesheim of Bygdin. Nog zo'n verrassing is de liefelijke regio Valdres met zijn ongerepte natuur. Heel anders is Hadeland Glassverk in Jevnaker, een glasfabriek met tal van attracties. Leuk voor een bezoek. Leuk voor een mooi souvenir. Tenslotte bereikt u Oslo. De Noorse hoofdstad is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van Stena Line naar Frederikshavn om 19.00 uur. Heeft u graag wat meer tijd in Oslo dan boeken we ook daar graag uw accommodatie!


19e dag

Aankomst in Frederikshavn om 07.00 uur.

U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.19 daagse reis

vertrek: dagelijks

Een mooi 'rondje' Noorwegen, zo kunt u deze rondreis zeker noemen. De start is al veel belovend: langs de zuidwestkust richting Stavanger en de Lysefjord met zijn befaamde Prekestolen. Daarna een kennismaking met de liefelijke Hardangfjord en de aloude en bovenal gezellige Hanzestad Bergen. Ook de majestueuze Sognefjord wordt in deze rondreis niet vergeten, terwijl u en passant ook nog kennismaakt met de Jostedalbre. Het fraai gelegen Hornindal is de noordelijkste bestemming van uw reis. Vervolgens komt Jotunheimen, het Noorse hooggebergte aan de beurt. Tenslotte kunt u altijd nog een kijkje nemen in de Noorse hoofdstad Oslo.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Sognefjord Karine: Preekstoel, Bergen, Geirangerfjord en Lom (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 895 650 495
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Karine, prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 169/199 voor de ferry Hirtshals-Kristiansand en € 265/323 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Color Line van Hirtshals naar Kristiansand in Voyager Class

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

Bootreis per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn incl. bed in 2/4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's

! dinerbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €39 pp 

!
ontbijtbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €14 pp