Spitsbergen bootreis, 10 dagen per ms Spitsbergen

Historische Hurtigrutenreis naar Spitsbergen

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

Uw reis begint in Oslo. Hier heeft u overdag de tijd om musea, parken en architectuur te bekijken, voordat u 's avonds naar Longyearbyen vliegt. In Longyearbyen brengt u de nacht door.


Longyearbyen
Longyearbyen

's Middags gaat u aan boord van het ms Spitsbergen, waardoor u in de ochtend nog de tijd heeft om een rondleiding te krijgen door de unieke stad Longyearbyen. Het is een Arctische stad, maar eigenlijk heeft Spitsbergen een mild klimaat. Vooral aan de westkust is dit het geval, dankzij de warme golfstroom.

Longyearbyen is de grootste plaats op Spitsbergen, met cafés en exclusieve restaurants. Op het moment dat u op het ms Spitsbergen de Isfjord uitvaart, kunt u genieten van het uitzicht op enorme U-vormige valleien, die in de afgelopen tienduizend jaar door de gigantische gletsjers zijn uitgesneden.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

Het grootste fjordensysteem van de noordwestelijke regio van Spitsbergen bevindt zich in het nationaal park Noord-west-Spitsbergen; de Kongsfjord. De Kongsfjord ligt in een indrukwekkend berglandschap.

We bezoeken op deze derde dag ook Ny-Ålesund, een nederzetting op 78° 55’ N, waar nu moderne Arctische onderzoeksstations staan. Vroeger was dit het startpunt voor vele Noordpoolexpedities.


Spitsbergen
Spitsbergen

Spitsbergen heeft een enorme variatie in geologie, klimaat en cultuur, hoewel je dit op het eerste gezicht niet zou zeggen. Tijdens deze reis oriënteren we ons op de oevers vol ijs en we proberen verschillende fjorden binnen te varen.

Op de hele Spitsbergen eilandengroep leven ongeveer 3.000 ijsbergen, waarschijnlijk de grootste groep ter wereld. We hopen deze prachtige dieren in hun natuurlijke leefgebied te kunnen zien, vanaf het schip. Ook proberen we de Monaco gletsjer te bereiken en we hebben de kans dat we een gletsjer horen en zien afkalven. Dit is een bijzondere en unieke ervaring.


Bjørnøya
Bjørnøya

Voor dag 8 staat een bezoek aan het onbewoonde eiland Bjørnøya op de planning. Hier kunt u genieten van de prachtige natuur, die sinds 2002 beschermd wordt.


Noordkaap
Noordkaap

Vanuit Spitsbergen vaart u naar de Noordkaap, in het noordelijkste puntje van Noorwegen. Het is een bijzondere ervaring om deze oversteek te maken, vooral voor dierenliefhebbers. We raden u aan de camera gereed te houden, omdat het rond deze tijd broedtijd is op de vogelklif Gjesværstappan. Hier kunt u genieten van een grote variatie aan vogels die zich laat zien.


Hurtigruten Haven Tromsø
Hurtigruten Haven Tromsø

U gaat in Tromsø weer van boord. U zult zich na deze Spitsbergen bootreis een echte poolheld voelen.

Tromsø staat ook wel bekend als 'de Poort naar de Noordelijke IJszee', omdat vele grote ontdekkingsreizigers hier hun expedities zijn begonnen. Ook nu is Tromsø nog steeds een belangrijk startpunt voor onderzoeksprojecten naar de Noordpool. Voor u heeft deze leuke stad, met de bijnaam 'Parijs van het Noorden' ook nog veel moois te bieden om de laatste dag te bekijken, zoals de karakteristieke IJszeekathedraal.


Reisdata

 29 mei - 7 juni 2018 (CENSPI1802) - zuidwaarts, 10 dagen


Spitsbergen bootreis, 10 dagen per ms Spitsbergen

Deze Spitsbergen bootreis is gebaseerd op de klassieke bootreis van kapitein Richard With. Richard With is de oprichter van Hurtigruten en in 1896 opende hij een hotel op Spitsbergen. Omdat hij het hotel toegankelijk wilde maken voor pionierstoeristen en jagers, startte hij datzelfde jaar ook met de Sportsman's Route. Het schip ds Lofoten maakte de oversteek van Hammerfest naar Spitsbergen. Deze route is de basis van de huidige expeditiereizen naar Spitsbergen. 

De klassieke bootreis naar Spitsbergen

De reis begint in Longyearbyen en het doel van de expeditie is het verkennen van de mooiste fjorden langs de westkust van Spitsbergen, om vervolgens helemaal naar de noordwestelijke hoek van Spitsbergen te varen. Hierbij maken verschillende landingen om onder andere Ny-Ålesund te bezoeken. De Arctische zomer biedt een aantal voordelen: het is 's nachts licht en het zee-ijs smelt gedeeltelijk, waardoor het schip de fjorden in kan varen terwijl we uitkijken naar zeehonden en andere zoogdieren.

Vrouwelijke ijsberen beginnen zich te laten zien met hun jongen, dus als we heel veel geluk hebben, spotten we een hele ijsberenfamilie! Daarnaast zijn er vele zeevogels te zien bij de vogelkliffen, die in de winter helemaal verlaten zijn.

Tijdens de oversteek van Spitsbergen naar Noorwegen, maken we een tussenstop bij het eiland Bjørnøya. Doel is om ook aan land te gaan, waar een gigantisch aantal broedende zeevogels de zomer doorbrengt.

Noorwegen

We komen aan in Noorwegen, bij de Noordkaap om precies te zijn. Dit is het meest noordelijke puntje van het Europese vasteland. Hier stijgt een bergklif wel 307 meter boven de Noordelijke IJszee uit. Het gevoel dat wandelen op deze klif met zich meebrengt, kan het beste worden beschreven als 'aan het eind van de wereld staan'. Na de Noordkaap vaart het schip door naar Gjesværstappan, een vogelklif die in deze tijd van het jaar overspoeld wordt door vele Arctische vogelsoorten.

De bijzondere bootreis eindigt in Tromsø, de poort naar het Arctisch gebied. Vele expeditiereizigers die naar het hoge noorden gingen, zijn vanuit deze stad vertrokken. Vandaag de dag is het een levendige en kleurrijke stad met een rijke geschiedenis.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Gletsjerwandeling

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Spitsbergen bootreis, 10 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
B binnenhut 2784 3482
I binnenhut 2894 3629
K binnenhut 3004 3776
AJ buitenhut 3225 4070
J buitenhut 3225 4070
A buitenhut 3335 4217
N buitenhut 3599 4569
O buitenhut 3599 4569
P superior buitenhut 3688 4687
U superior buitenhut 3798 4834
YA superior buitenhut 3930 5010
QJ superior buitenhut 3930 5010
MG suite 4878 6274
MX suite 7215 9390

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Vlucht Oslo–Longyearbyen incl. belastingen.

Transfer luchthaven naar het hotel.

Hotelovernachting (1x) voor de reis op basis van logies, ontbijt en lunch.

Transfer van hotel naar de kade inclusief excursie.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.