Norgereiser Spitsbergen aanbiedingen

Spitsbergen en Groenland per zeilschip


Geniet optimaal van de combinatie van inspanning en ontspanning. Zeilen in rust en ruimte door kraakhelder water, door een machtig landschap met prachtige eilanden, fjorden en sunden. Afmeren in rustige fjorden, geniet van het zeilen, de wandelingen, het relatief kleine gezelschap, het lekkere eten en natuurlijk van de bijzonder natuur. Dit alles is zeilen in Noorwegen, kom aan boord en ga mee!

Zeilreizen Spitsbergen en Groenland - activiteiten

Heel erg belangrijk tijdens een vakantie is dat je kunt doen waar je zin in hebt, alles mag maar niets moet. Meehelpen bij het zeilen? Zelfs dat mag, maar hoeft niet.

Spitsbergen en Groenland per zeilschip staat voor een avontuurlijke, actieve zeilvakantie, langs de spectaculaire Noorse kust en boven de poolcirkel. Het zeilen wordt afgewisseld met wandelen, vissen of een walvissafari. Noorwegen is een dun bevolkt land en je komt er dus weinig mensen tegen, zeker op het water.

Zeilen rond Spitsbergen of Groenland?

Zeilen met de Noorderlicht (20 personen) is de hele zomer mogelijk bij Noord-Noorwegen en Zuid- en Noord-Spitsbergen. In het najaar, van medio september tot medio oktober, vaart de Noorderlicht bij Spitsbergen en tot begin december bij de Lofoten om daar noorderlichtreizen te maken. De sfeer aan boord van de Noorderlicht is gemoedelijk en als u wilt zien hoe de nautische instrumenten werken, of mee wilt werken aan boord, dan is dat mogelijk. Maar er moet niets! Hoe bijzonder kan het zijn om tijdens het wachtlopen plotseling een ijsbeer te spotten of het noorderlicht op te zien komen.

Ook deze zomer zal de mooie en comfortabele Antigua (32 personen) in juli en augustus proberen om rondom Spitsbergen te zeilen. In september zijn er reizen naar het noorden van Spitsbergen, waarbij de laatste reis een speciale fotoreis zal zijn. Het zeilen wordt afgewisseld met het varen op de motor. Er zal getracht worden om elke dag aan land te gaan voor het maken van een ontspannende wandeling. Zeilen langs de kust van Spitsbergen betekent in alle rust genieten van het bijzondere landschap en de aantrekkelijke, soms spectaculaire dierenwereld zonder gestoord te worden door het geluid van een motor. Op weg terug naar Nederland staat ook een speciale noorderlichtreis bij de Lofoten op het programma.

De Rembrandt van Rijn (34 personen) is van oorsprong een haringschuit maar in 1994 herbouwd tot driemaster en geschikt gemaakt voor het varen met passagiers, door Arctische wateren. Er kunnen maximaal 34 passagiers mee op reis in hutten met en zonder douche/toilet. Het schip vaart sinds 2012 aan de westkant van Groenland; in het begin van het seizoen op zoek naar de Groenlandse walvis, vervolgens vaart het schip bij de Disko baai met machtige ijsschotsen en als hoogtepunt de Thule reis. Er is een ervaren Nederlands/internationale bemanning aan boord (7 bemanningsleden en 2 gidsen). De gidsen zullen lezingen houden en u aan land meenemen voor interessante wandelingen. U mag meehelpen met het zeilen maar dat is geen must.