Spitsbergen fotografiereis, 11 dagen per ms Kinfish

11-daagse fotografiereis naar Spitsbergen

M/S Kinfish
M/S Kinfish

12 passagiers


Lengte 37,25m
Breedte 7,01m
Hutten 6


Longyearbyen
Longyearbyen

We vertrekken vanuit Longyearbyen en varen door de Isfjorden, om vervolgens naar het noorden of het zuiden langs de kust te varen. Deze keuze is afhankelijk van het drijfijs.


Isfjorden
Isfjorden

We varen naar de gebieden waar we tussen het drijfijs door kunnen varen. Onderweg kunnen we genieten van fjorden en eilanden die ook interessant kunnen zijn om te bezoeken. Waar we ook varen, we zullen altijd op zoek zijn naar wildlife.


Spitsbergen
Spitsbergen

Na het ontbijt op de laatste dag gaat u van boord, om u klaar te maken voor de terugreis naar huis. U kunt er ook voor kiezen om een paar dagen langer op Spitsbergen te verblijven, om ook aan land van de geweldige omgeving te genieten. Hier helpen we u graag bij.


Reisdata

24 juni - 5 juli 2018


Spitsbergen fotografiereis

Tijdens deze 11-daagse Spitsbergen fotografiereis, bezoekt u met motorschip Kinfish de kusten van Spitsbergen, om op zoek te gaan naar wildlife dat in deze koude omgeving voorkomt. Het kleine motorschip Kinfish is heel geschikt om deze fotografiereis mee te maken, omdat het dicht bij de Arctische wildernis kan komen. Het belangrijkste doel tijdens de reis is het zoeken naar wildlife bij het drijfijs en in de fjorden, zoals ijsberen, walrussen, walvissen, zeehonden en verschillende vogels. Het wordt een echte fotoreis, maar is niet alleen geschikt voor professionele fotografen. Ook als u amateurfotograaf bent of zelfs nog maar net begint, is deze reis heel geschikt! Tijdens de 11 dagen rondom Spitsbergen heeft u genoeg tijd om de natuur van Spitsbergen te verkennen.

Routebeschrijving fotografiereis

De uiteindelijke route van deze reis hangt af van de weersomstandigheden en de hoeveelheid ijs. In eind juni/ begin juli is het drijfijs normaal gesproken nog volop aanwezig, dus er wordt ter plekke bekeken waar het schip langs kan varen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden vanaf Longyearbyen: langs de weskust naar het noorden of naar het zuiden en oosten van Spitsbergen.

Wat u kunt verwachten

Tijdens de reis staan mooie kansen voor de fotograferende passagiers voorop, maar ook voor mensen die zonder camera willen genieten van de natuur is deze reis een goede optie. We eten wanneer de tijd het toelaat en fotograferen wanneer het licht het mooist is en de mooiste situaties zich voordoen. Svalbard ligt op 78 - 79° Noord, dus u bevindt zich echt in het hoge noorden. Op deze breedtegraden verandert het weer continu, dus het is belangrijk dat u zich voor vertrek goed voorbereidt wat betreft kleding.

U kunt in deze 11 dagen ijsberen, walrussen, walvissen, zeehonden, poolvossen, Spitsbergenrendieren, en allerlei vogelsoorten verwachten. Soms varen we lange stukken achtereen, op andere momenten blijven we een tijdje op één plek om daar de natuur en wilde dieren te bekijken en fotograferen.

Prijslijst Spitsbergen fotografiereis, 11 dagen per ms Kinfish (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Fotografiereis Prijs per persoon
24 juni - 4 juli | 11 dagen 7015

Inclusief:

Verblijf aan boord van motorschip Kinfish.

Alle maaltijden aan boord en onbeperkt koffie en thee.

Een ervaren expeditieleider en team van gidsen.

Zodiac excursies.

Alle activiteiten aan boord.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Exclusief:

! Retourvluchten Nederland - Spitsbergen (of andere manieren om naar/ van het schip te reizen).

! Overnachtingen aan wal.

! Transfers naar/ van het schip.

! Goede reisverzekering. Het is erg belangrijk dat u deze zelf afsluit!

! Annuleringsverzekering. Is sterk aan te raden.

! Persoonlijke kleding, zoals laarzen en regenkleding.

! Alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.