Spitsbergen Gletsjers, Kvitøya 10 dagen per ms Plancius

Spitsbergen Gletsjers, Kvitøya 10 dagen per ms Plancius

M/S Plancius
M/S Plancius

108 passagiers
4 vier-persoons hutten
36 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U reist op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Longyearbyen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt een wandeling maken in deze voormalige mijnstad, waarvan de houten kerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Krossfjorden
Krossfjorden

Naar het noorden langs de westkust komen we tegen de ochtend in Krossfjorden, waar we aan boord gaan van de zodiacs. We varen langs het front van de 14 juli-gletsjer. Op de groene hellingen in de buurt van de gletsjer groeit een bonte verscheidenheid aan bloeiende bloemen, terwijl grote aantallen drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten nestelen op de nabijgelegen kliffen. Er is ook veel kans om hier poolvossen te spotten die aan de voet van de kliffen patrouilleren voor het geval een kuiken uit het nest valt. Ook de baardrob komt veelvuldig voor in dit fjord.

In de namiddag varen we naar Ny Ålesund, 's werelds meest noordelijke nederzetting. Eens een mijnbouw dorp - met 's werelds meest noordelijke spoorweg, die nog steeds te zien is - en nu een onderzoekscentrum. In de buurt van het dorp is een broedplaats voor de brandgans, de rietgans en de noordse stern. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Arctische expedities, kunnen naar de verankeringsmast, die gebruikt is door Amundsen (luchtschip Norge in 1926) en Nobile (luchtschip Italia in 1928), voor hun vluchten naar de Noordpool.


Seven Islands
Seven Islands

Op deze dag hopen we het meest noordelijke punt van de reis te bereiken: Seven Islands. Deze eilandengroep ligt dicht bij 81 graden noorderbreedte, op slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. Er leven hier veel ijsberen, walrussen en ivoormeeuwen.

Als we pakijs tegenkomen, zal het schip er zo dicht mogelijk langs varen, zodat u de witte wildernis optimaal kunt verkennen vanaf het schip.


Nordaustlandet
Nordaustlandet

We varen oostwaarts naar het gebied van Nordaustlandet, waar de Nobile expeditie strandde in 1928 en de Italiaanse Sora probeerde te hulp te komen. We hopen Alpinøya te bereiken, waar Sora in 1928 belandde.

Een andere optie is een landing in Firkantbukta. Daar kunt u een wandeling omhoog maken, om daarna te genieten van een prachtig uitzicht over het bijzondere landschap.


Kvitøya
Kvitøya

Vandaag hopen we het zelden bezochte Kvitøya te bereiken. Dit ligt ver naar het oosten, in de buurt van het Russische grondgebied. Het eiland wordt gedomineerd door een ijskap. We landen op het westelijke puntje bij Andréneset, waar de Zweedse ontdekkingsreiziger André en zijn metgezellen omkwamen in 1898. We zullen ook proberen om Kraemerpynten te bereiken in het oosten, waar een enorme groep walrussen graag uitrust.


Bråsvell gletsjer
Bråsvell gletsjer

Ten zuiden van Nordaustlandet zullen we proberen om te landen op Isisøya, een klein eilandje dat vlakbij de 170km lange rand van een enorme ijskap ligt.

Later varen we langs de voorkant van de Brasvell gletsjer, het langste gletsjerfront in Spitsbergen. In Olga Strait hebben we kansen om ter plaatse de zeldzame Groenlandse walvis te spotten.


Barentsøya
Barentsøya

In Freemansundet zijn we van plan om te landen op Sundneset, op het eiland Barentsøya, om de hut van een oude pelsjager te bezoeken en vervolgens een stevige wandeling over de toendra te maken, op zoek naar rendieren en brandganzen. Later varen we zuidwaarts naar Diskobukta aan de westkant van Edgeøya.


Hornsund
Hornsund

We beginnen de dag rustig. We varen richting de spectaculaire Hornsund in het zuiden van Spitsbergen, genietend van het landschap met steile bergtoppen en hoge gletsjers. De Hornsundtind is 1.431 meter hoog, terwijl Bautaen laat zien waarom vroege Nederlandse ontdekkingsreizigers de naam 'Spitsbergen' gaven aan het eiland. Er zijn wel 14 prachtige gletsjers in dit gebied en er bestaat een grote kans op ontmoetingen met zeehonden en ijsberen.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

Na Hornsund vaart het schip door naar Bellsund. Dit is één van de grootste fjordengebieden van Spitsbergen. Door de warmere zeestromingen is dit gebied gemiddeld iets warmer dan de rest van de eilandengroep, waardoor hier weelderig begroeide toendra te zien is.

Vandaag landen we op Ahlstrandhalvøya aan de mond van Van Keulenfjorden. Hier liggen stapels beluga skeletten (de beluga is een kleine witte walvis), de overblijfselen van de 19e eeuwse jagers. Het is een blijvende herinnering van de gevolgen van ondoordachte jacht. Gelukkig is de beluga niet uitgestorven en kunnen ze lokaal nog worden gezien. Er is een goede kans dat we een kudde tegenkomen. We varen tijdens de middag naar de Recherchefjord en ontdekken aan de kop van de fjord een gebied van toendra waar veel rendieren grazen.


Longyearbyen
Longyearbyen

We keren terug naar Longyearbyen en ontschepen voor een transfer naar de luchthaven en de vlucht naar Oslo en thuis.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid van Longyearbyen naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


LET OP: De route rondom Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 15 augustus - 24 augustus 2020 (PLA13)

16 augustus - 25 augustus 2021 (PLA11)

Spitsbergen Gletsjers, Kvitøya 10 dagen per ms Plancius

Tijdens deze 10-daagse Spitsbergen gletsjers reis vaart u per ms Plancius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen. Als deze nog dichtgevroren is, wordt er langs de oostkust van Nordaustlandet gevaren, langs de 190 km lange gletsjer. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren, wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze reis zijn Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum, maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Andere bezienswaardigheden zijn Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lilliehookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya, Raudfjord in Noord-Spitsbergen, Seven Islands, Nordaustlandet, Hinlopenstraat, Barentsøya, Edgeøya, Diskobukta en Hornsund.

Spitsbergen Gletsjers - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen, voordat u aan boord gaat voor uw Spitsbergen gletsjers reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

LET OP: De kans dat deze Spitsbergen gletsjers reis helemaal voltooid kan worden (op basis van ervaringen van 2013 tot 2017) is ongeveer 70%. In geval dat OceanWide niet de volledige rondreis kan maken, nemen zij hun toevlucht tot een alternatief programma dat ter plaatse zal worden bepaald door de expeditieleider en de kapitein. De getoonde route is dus een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst Spitsbergen Gletsjers, Kvitøya 10 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA13 | 15 - 24 augustus 2020 PLA11 | 16 - 25 augustus 2021
4-persoons hut met patrijspoort 4300 4500
3-persoons hut met patrijspoort Wachtlijst Wachtlijst
2-persoons hut met patrijspoort 6200 6450
2-persoons hut met raam 6700 6950
2-persoons hut deluxe 7150 7450
2-persoons hut superior 8000 8350

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven Longyearbyen, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.