Longyærbyen–Reykjavík: Spitsbergen, Groenland & IJsland , 14 dagen per ms Spitsbergen

Longyærbyen-Reykjavík: Spitsbergen, Groenland & IJsland Expeditie Nationale parken

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Longyearbyen
Longyearbyen

U start deze reis in Oslo, waar u overdag nog wat tijd voor uzelf heeft. 's Avonds vliegt u naar Longyærbyen, waar u door Hurtigruten in de hoofdstad van de Svalbard archipel begroet wordt. De Noorse nederzetting is een verrassend kosmopolitische stad met kunstgalerijen, cafés, restaurants en een winkelcentrum. De invloed van de arctische omgeving is duidelijk merkbaar. Na een overnachting en een stadsrondrit vertrekken we in de middag voor een uniek Arctisch avontuur.


Spitsbergen
Spitsbergen

De naam Spitsbergen is erg toepasselijk voor dit gebied, vanwege de scherpe rotsen. Deze worden afgewisseld met toendra. Onze geologen vertellen u graag alles over de meest uitlopende formaties en stenen, die op Spitsbergen te vinden zijn. We hebben verschillende mogelijkheden om het land te bezoeken, zoals de Kongsfjord en de Magdalenefjord. Bij de Magdalenefjord vinden we ook een 16e-eeuws walvisvaardersstation, samen met een kerkhof. Hier liggen oude walvisjagers begraven. Ny Ålesund behoort ook tot de opties; een plaats waar een van de modernste poolonderzoeksinstituten is gevestigd.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Met ms Spitsbergen passeren we de Framstraat, genoemd naar de oorspronkelijke Fram waarmee Roald Amundsen als eerste mens de Zuidpool bereikte. Genoeg tijd om een spannende lezing van het expeditieteam over noordoost Groenland bij te wonen.


Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland
Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland

In noordoost Groenland wordt uw begrip van afstanden op de proef gesteld. Want zonder oriëntatiepunt is deze enorme vlakte, die 900.000 vierkante kilometer omvat, nauwelijks te begrijpen. Het fjordensysteem is wereldwijd het grootste en het omgevende Alpine landschap met de imposante gletsjers en granietsteenvlakten lijkt zich tot in het oneindige uit te strekken. In deze onbewoonde regio profiteert de fauna volop: met wat geluk ziet u ijsberen, poolvossen en walrussen. De bruine puntjes op de bergen zijn muskusossen, een hoefdier uit het Arctisch gebied. Geplande aankomsten zijn: de Keizer Franz Josef- en de Alpenfjord. Onze professionele sprekers zullen u veilig begeleiden op de bergwandelingen en kleine boottrips, naast de informatie en lezingen die ze u geven over de plaatsen die we bezoeken.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

We komen aan bij Ittoqqortoormiit, een naam die voor ons bijna niet uit te spreken is. Het betekent letterlijk 'Plaats met de grote huizen' en behoort tot de meest afgelegen steden van Groenland. Na het grote aantal dagen dat we in een onbewoonde wereld hebben doorgebracht voelt dit echter aan als een grote stad. Er wonen jagers, die als enige toestemming hebben om vallen te plaatsen in het Nationaal Park Noordoost Groenland. In Ittoqqortoormiit kunnen we het museum, de kerk en een fototentoonstelling bezoeken.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

We steken nog eens de Straat Denemarken over, verlaten daarmee de noordpoolcirkel en varen zuidwaarts naar IJsland. Tijdens deze dag op zee heeft u genoeg tijd om een spannende lezing van ons expeditieteam bij te wonen.


Stykkishólmur
Stykkishólmur

In de omgeving van Stykkishólmur (schiereiland Snæfellsnes) vindt u alles wat IJsland zo bijzonder maakt op één plek. Vulkanen en gletsjers, lava- en steenformaties, warme en koude bronnen, een uitgebreide vogelwereld en het geloof in elfen en trollen, die een belangrijke rol spelen in de IJslandse mythen. Mogelijke activiteiten zijn kajakken, wandelen en paardrijden.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

In Reykjavík wacht u een levendige metropool met veel creativiteit en een bloeiend cultuurlandschap. De perfecte plek om na het onvergetelijke natuuravontuur weer aan de civilisatie te wennen voordat we terug naar Duitsland vliegen.


Reisdata

 5 augustus - 18 augustus 2018 (CENSPGRE1801)

Spitsbergen, Groenland & IJsland

Beleef deze bijzondere wereld met een expert die thuis is op deze wateren! Nergens anders krijgt u een meer authentieke blik op Spitsbergen, Groenland en IJsland. In het nationaal park in het noordoosten van Groenland komt u dagenlang niemand tegen. Geen spoor van de bewoonde wereld. Daarvoor in de plaats ziet u een tijdloos labyrint als in een ijssprookje. Ga mee op expeditie!

Spitsbergen

De expeditie begint, na een overnachting in Longyearbyen, met een wandeling door het prachtige Noordwest-Spitsbergen Nationaal Park. In dit gebied vindt u grote gletsjers en een alpine landschap vol contrasten: weelderig begroeide gebieden, kale morenen, rotsachtige bergkammen en grote gletsjers. De Kongfjorden en Magdalenefjorden zullen indruk op u maken met hun overweldigende landschappen en interessante geschiedenis. Op 78º 55' N brengen we een bezoek aan Ny Ålesund: een van 's werelds meest noordelijk gelegen gemeenschappen waar het hele jaar mensen wonen, mede dankzij het geavanceerde High Arctic onderzoeksstation.

Groenland

Als we langs de kust van Groenland varen, wordt het gevoel van 'afgesloten zijn van de bewoonde wereld' nog sterker. Een uniek gevoel dat iedereen eigenlijk zou moeten meemaken. In de fjorden van Noordoost-Groenland wordt ingespeeld op uw gevoel van afstand en grootte, door de aanwezigheid van overweldigende landschappen. Dit zijn de grootste fjorden ter wereld! Het omringende landschap, met hangende gletsjers en hoge, verticale, granieten muren, strekt zich uit tot zo ver u kunt kijken. Op meerdere plaatsen langs de route zullen we aan land gaan om de wildernis te verkennen. U kunt ook deelnemen aan activiteiten, zoals kajakken en wandelen.
De laatste bestemming in Noordoost-Groenland is de meest geïsoleerde stad van het land: Ittoqqortoormiit. Tot wel 9 maanden per jaar is deze stad volledig afgesloten van de buitenwereld. De gids, die zelf in het gebied woont, zal ons alle hoogtepunten van de stad laten zien, inclusief bezoek aan het museum en aan de kerk. U ontdekt deze unieke stad te voet, waardoor u de omgeving optimaal zal beleven.

IJsland

Tot slot verkennen we de westelijke regio van IJsland, ook wel 'het land van de Sagen' genoemd. Het schiereiland Snæfellsnes staat ook wel bekend als 'IJsland in een notendop' en is daarom ideaal om in een paar dagen een goed beeld te krijgen van het land. Steden en dorpen, bergen, vogelkliffen, wandelpaden en veel meer; dit schiereiland bevat alle ingrediënten om deze Spitsbergen, Groenland en IJsland expeditie op een unieke manier af te sluiten. 

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Longyærbyen–Reykjavík: Spitsbergen, Groenland & IJsland , 14 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
B binnenhut 6716 8724
I binnenhut 7033 9147
K binnenhut 7350 9570
AJ buitenhut 7984 10416
J buitenhut 7984 10416
A buitenhut 8302 10839
N buitenhut 9063 11854
O buitenhut 9063 11854
P superior buitenhut 9316 12192
U superior buitenhut 9634 12615
YA superior buitenhut 10014 13122
QJ superior buitenhut 10014 13122
MG suite 12742 16759
MX suite 19465 25724
Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Vlucht Oslo - Longyearbyen inclusief belastingen.

 Transfer tussen luchthaven en hotel in Longyearbyen.

Hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt en lunch voor de reis.

Transfer van hotel naar het schip, inclusief excursie.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

 Wind- en regenafstotend jack.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.