Spitsbergen introductie, 6 dagen per ms Nordstjernen

Spitsbergen Introductie: Arctische ontdekkingstochten vertrek op maandag of donderdag


M/S Nordstjernen
M/S Nordstjernen

Bouwjaar 1956 (gerenoveerd 2000 en 2013/14)
Scheepswerf Blohm en Voss
Capaciteit 149 passagiers
Hutten 74
Auto capaciteit 0
Gewicht 2191 ton
Lengte 87,7 meter
Breedte 12,6 meter
Snelheid 15 knopen


Longyearbyen
Longyearbyen

Maandagavond brengt een transferbus u naar het hotel op Spitsbergen en dinsdagochtend heeft u tijd om Longyærbyen te bezoeken. U vindt er alle voorzieningen die u verwacht in een klein maar modern stadje, gelegen in een fantastisch Arctisch landschap. Na de inscheping, zet ms Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg en vervolgens langs de fjorden naar Prins Karls Forland.


Liefdefjord
Liefdefjord

Noord-Spitsbergen biedt een zeer afwisselend landschap dat uiteen loopt van de enorme Monaco gletsjer tot de noordelijkste warmwaterbron ter wereld. Bij gunstige ijscondities zullen we de 80ste breedtegraad passeren. Het eiland Moffen is een beschermd reservaat aan de noordkant van Spitsbergen. Kijkt u ook uit naar de dwergwalvissen, zeehonden en walrussen?


Ny Ålesund
Ny Ålesund

De Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen, waarin zich vele kleine eilanden bevinden. U vindt hier eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en aan het einde van de fjord de imponerende Koningsgletsjer. Het op 78°55' N gelegen Ny Ålesund is een van 's werelds meest noordelijk gelegen gemeenschappen waar het hele jaar door mensen wonen. Vandaag de dag staat hier een geavanceerd onderzoeksstation.


Isfjorden
Isfjorden

De Isfjord is met 107 km lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen archipel, in deze fjord komen acht andere fjorden uit. Een van de bekendste bergen aan de buitenrand van de fjord is Alkhorn. Na aankomst in Longyærbyen heeft u een transfer naar het Spitsbergen Hotel. Hier heeft u nog een diner en overnachting voordat u de volgende dag naar huis gaat.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Vol met unieke herinneringen vliegt u zaterdag terug naar huis.


Longyearbyen
Longyearbyen

Op donderdagavond brengt een transferbus u naar het hotel op Spitsbergen. Het is 's avonds lang licht in verband met de middernachtzon en u zult zich direct verbazen over het bijzondere landschap van Spitsbergen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Vrijdagochtend heeft u tijd om Longyærbyen, hoofdstad van de Svalbard archipel, te bezoeken. Na de inscheping, zet ms Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg. Hier vindt u een exotische collectie oude Russische objecten en architectuur en kunt u een bezoek brengen aan het Pomormuseum of een levendige folkloreshow bezoeken. Daarna varen we langs de fjorden naar Prins Karls Forland, één van de eilanden van de Spitsbergen archipel.


Magdalenafjord
Magdalenafjord

Vandaag varen we naar de noordwest zijde van Spitsbergen waar u eilanden, fjorden en stranden vindt. Hier ligt ook de Magdalenafjord met zijn bijzondere geschiedenis, deze fjord werd in 1596 ontdekt door William Barentsz. U vindt hier ook de restanten van een walvisvangststation uit de 16e eeuw en een begraafplaats met walvisvaarders die tijdens het uitoefenen van dit zware werk de dood vonden.


Liefdefjord
Liefdefjord

Tijdens deze reis hopen we ook enkele van de meest spectaculaire fjorden van Noord-Spitsbergen te verkennen. Diep in het enorme Woodfjordenstelsel vinden we de imposante en snelle Monacogletsjer. Aan het uiteinde van deze gespleten gletsjer is er altijd een hoop onstuimig ijs dat in grote stukken van de gletsjer afkalft. In de buurt vinden we Jotunkjeldane, de noordelijkste warmwaterbronnen ter wereld. Bij gunstige ijscondities zullen we de beroemde 80ste breedtegraad passeren. Het eiland Moffen is een beschermd walrusreservaat aan de noordkant van Spitsbergen. Kijkt u ook uit naar dwergwalvissen, zeehonden en walrussen in dit gebied?


Ny Ålesund
Ny Ålesund

De Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen, waarin zich vele kleine eilanden bevinden. U vindt hier een eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en de imponerende Koningsgletsjer. Aan het einde van de fjord ligt Ny Ålesund, de noordelijkste nederzetting ter wereld die het gehele jaar bewoond is. Op 78°55' N herbergt dit dorp ook het noordelijkste permanent bezette Arctische onderzoeksstation.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

In tegenstelling tot de maandagreis, waar u nog een laatste overnachting heeft, vertrekt u deze dinsdagochtend direct vanaf het schip naar het vliegveld voor de terugvlucht.


Reisdata

maandagen van eind mei tot begin september 2019 (CENNXSPI1902)

donderdagen van eind mei tot begin september 2019 (CENNXSPI1901)


Spitsbergen introductie - Highlights 

 • De fascinerende steden Longyearbyen en Barentsburg
 • Gevarieerd landschap, van grote vlaktes tot oude vulkanen en zelfs de meest noordelijke heetwaterbron op aarde
 • Eiland Moffen dat boven de 80e breedtegraad een populair eiland voor walrussen 
 • Woodfjorden en Liefdefjorden in Noord-Spitsbergen
 • IJsberen spotten 

Spitsbergen introductie, 6 dagen per ms Nordstjernen

Spitsbergen is de kroon van Arctisch Noorwegen; een eiland gevormd door wind, de oceaan, ijs en sneeuw. Het is de plek waar de koude Noordelijke IJszee en de warme stromen van de Golfstroom samenkomen. Deze ontdekkingstocht langs de westkust van Spitsbergen heeft 2 varianten. Starten op maandag of donderdag. Eind mei, juni, juli, augustus en begin september vaart het ms Nordstjernen uit voor een reis langs adembenemende fjorden, reusachtige gletsjers en historische plaatsen. De maandagafvaart heeft een extra hotelovernachting.
De exacte reisbeschrijving voor zowel vertrek op maandag als op donderdag, kunt u bekijken aan de linkerkant. Bewonder de grote U-vormige valleien die door gigantische gletsjers uit de bergen zijn gekerfd, toen deze het gebied duizenden jaren geleden bedekten. Geniet van gevarieerd landschap van grote toendravlaktes tot grote gletsjers, waarvan stukken afbreken en in de oceaan belanden.

Het schip - ms Nordstjernen

U gaat de wondere wereld van Spitsbergen ontdekken vanaf het ms Nordstjernen, een schip met karakter en een nostalgische sfeer. Ze is speciaal voor de Hurtrigrutenvloot gebouwd in het jaar 1956, maar is uitgebreid gemoderniseerd. Het klassieke houten interieur is bewaard gebleven, maar wordt gecombineerd met modern comfort en een prettige sfeer. Het ms Nordstjernen is een klein schip, waardoor ze u naar de minder bereikbare, maar prachtige plaatsen langs de kustlijnen kan brengen. Dit maakt uw reis uniek en onvergetelijk. Het programma van deze reis brengt u dankzij de activiteiten aan wal zowel dicht bij de Arctische natuur als bij de culturele overblijfselen van het vroegere walvistijdperk.

Bij te boeken activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, die standaard bij deze reis zijn inbegrepen, heeft u ook de mogelijkheid om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden, zodat u de laatst geüpdatete informatie en beschikbaarheid kunt ontvangen.

Prijslijst Spitsbergen introductie, 6 dagen per ms Nordstjernen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode maandag-zaterdag vertrek vanafprijs donderdag-dinsdag vertrek vanafprijs
2-persoons binnenhut E 1390 1490
2-persoons superior binnenhut D 1585 1738
2-persoons binnenhut I 1922 2166
2-persoons buitenhut J 2064 2346
2-persoons superior buitenhut A 2171 2482
2-persoons buitenhut N 2571 2989

Vertrekdata en prijzen: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.

Vertrekdata maandag:

 • Mei: 18 en 25 mei
 • Juni: 1, 8, 15, 22 en 29
 • Juli: 6, 13, 20 en 27
 • Augustus: 3, 10, 17, 24 en 31
 • September: 7

Vertrekdata donderdag:

 • Mei: 21 en 28 mei
 • Juni: 4, 11, 18 en 25
 • Juli: 2, 9, 16, 23 en 30
 • Augustus: 6, 13, 20, 27
 • September: 3

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord.

Alle transfers in Longyearbyen.

Eén of twee hotelovernachtingen in Longyearbyen (verschilt bij de donderdag- en maandagafvaarten).

Rondleiding Longyearbyen, inclusief museumbezoek, voorafgaand aan inscheping

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Longyearbyen v.v.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! Fooien

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.