Spitsbergen introductie

Arctische ontdekkingstocht met vertrek op zondag of woensdag

Motorschip Nordstjernen Spitsbergen Ny-Ålesund Kongsfjorden
 • Motorschip
 • Nordstjernen
 • Spitsbergen
 • Ny-Ålesund
 • Kongsfjorden
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Deze 6-daagse reis Spitsbergen introductie per motorschip Nordstjernen is het essentiële avontuur. Breng twee nachten aan land door en de rest op zee en verken het buitengewone arctische landschap van Spitsbergen met gletsjers en fjorden. Zoek naar prachtige dieren in het wild en misschien ziet u de koning van het noordpoolgebied: de machtigde ijsbeer. Spitsbergen is een eiland gevormd door wind, de oceaan, ijs en sneeuw. Het is de plek waar de koude Noordelijke IJszee en de warme stromen van de Golfstroom samenkomen. Deze ontdekkingstocht langs de westkust van Spitsbergen heeft 2 varianten. Starten op zondag of woensdag. In de maanden mei, juni, juli, augustus en begin september kunt u met deze reis langs de adembenemende fjorden, reusachtige gletsjers en historische plaatsen varen.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Spitsbergen introductie wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Nordstjernen

  • Nachten

   5

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Nordstjernen

  Het motorschip Nordstjernen is vernoemd naar de Poolster of Stella Polaris. Deze ster is bekend omdat het de Vikingen hielp naar het noorden te navigeren. Het s ...

  Het motorschip Nordstjernen is vernoemd naar de Poolster of Stella Polaris. Deze ster is bekend omdat het de Vikingen hielp naar het noorden te navigeren. Het schip is in 1956 gebouwd om de route langs de Noorse kust te varen en in 2000 is het schip uitgebreid en gemoderniseerd voor exclusieve poolreizen. Ondanks de modernisering, heeft Motorschip Nordstjernen nog steeds de uitstraling van een oud schip. Het kent een nieuw klassiek houten interieur en originele kunst als decoratie. Buiten komt u extra dicht in de buurt van de ongerepte natuur van het Arctisch poolgebied en met daken over een groot deel van het dekruimte kunt u heerlijk buiten zijn, zelfs bij slecht weer. De hutten zijn eenvoudig en vaak niet al te groot.

  Expeditieteam
  Het schip heeft ervaren gidsen, gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Ze hebben een grondige kennis van de gebieden waarin we varen. Ze zullen tijdens de reis regelmatig gesprekken voeren over onderwerpen als biologie, geschiedenis en geologie bij de landingen. De lezingen worden voornamelijk aan wal gegeven. Aarzel niet om contact op te nemen met het expeditieteam als u vragen of opmerkingen heeft.

  Technische gegevens
  Bouwjaar: 1956 (gerenoveerd 2000 en 2013/14)
  Scheepswerf: Blohm en Voss
  Capaciteit: 149 passagiers
  Hutten: 74
  Auto capaciteit: 0
  Gewicht: 2191 ton
  Lengte: 87,7 meter
  Breedte: 12,6 meter
  Snelheid: 15 knopen

  Hutten aan boord
  Binnenhutten
  - Standaard (2 personen) - Middendek (stapelbed, wasbak, gedeelde badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Middendek (aparte bedden / bedbank, eigen badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (tot 3 personen) - Middendek (aparte bedden / bedbank, eigen badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Benedendek (stapelbed, wasbak, gedeelde badkamer met douche & toilet)

  Buitenhutten
  - Standaard (2 personen) - Middendek (stapelbed, eigen badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Bovendek (aparte bedden, badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (tot 3 personen) - Bovendek (aparte bedden / stapelbed, badkamer met douche & toilet)
  - Standaard (2 personen) - Bovendek of Middendek (aparte bedden, badkamer met douche & toilet, beperkt zicht)
  - Standaard (tot 3 personen) – Bovendek (aparte bedden / bedbank, badkamer met douche & toilet, beperkt zicht)

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken m ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Het begin van uw avontuur (vertrek op zondag)

  Uw avontuur begint met een overnachting in Longyearbyen, een verrassend kosmopolitische grensstad aan de rand van het Noordpoolgebied met galerijen, pubs, restaurants en winkels.

  Het pakket omvat een overnachting in het Radisson Blu Polar Hotel, 's werelds meest noordelijke full-service hotel, of een overnachting in de charmante Coal Miners' Cabins. Een hotelupgrade is op aanvraag beschikbaar.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt & Lunch

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Longyearbyen

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint ...

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 km lang en uiteraard niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 m hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer
 • Longyearbyen & Barentsburg

  Na het ontbijt checkt u uit en kunt u deelnemen aan een rondleiding door Longyearbyen, inclusief een bezoek aan het Svalbard-museum en Camp Barentz. Eenmaal aan boord van het motorschip Nordstjernen varen we naar de Russische kolenmijnstad Barentsburg. Daar kunt u de buitengewone Russische kunstverzameling en architectuur bekijken, deelnemen aan een folklore show of genieten van de echte Russische sfeer in een plaatselijke pub.

  Barentszburg

  Barentszburg is een Russische mijnnederzetting aan de oostzijde van de Grønfjorden. De Sovjetperiode heeft zijn sporen achtergelat ...

  Barentszburg is een Russische mijnnederzetting aan de oostzijde van de Grønfjorden. De Sovjetperiode heeft zijn sporen achtergelaten: het levensgrote borstbeeld van Lenin, aanplakborden met foto's van Arbeiders van het Jaar, euforische kleurrijke afbeeldingen op de gebouwen. Een grote rode ster torent boven Barentszburg uit en in het wit is met grote letters in het Russisch aangegeven: "Vrede op aarde". De kolencentrale, gestookt op steenkool uit de eigen grond, wekt elektriciteit op voor de mijnbouw en verwarming van de huizen. 

  Vertoon meer
 • In de Arctische wildernis

  Dit gebied is rijk aan eilanden, fjorden en stranden. In de Magdalenefjord ontdekt u een walvisstation uit de 16e eeuw. We komen 's ochtends aan en hopen een landing te maken om deze prachtige Arctische wildernis te verkennen, op zoek te gaan naar ijsberen, dwergvinvissen en zeehonden.

  Magdalenafjord

  De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachti ...

  De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachtige gletsjers komen uit in de fjord: de Gullybreen, Waggonwaybreen, Miethebreen en Brokebreen. Verder ziet u hier veel verschillende soorten planten en kunt u genieten van de details van het adembenemende landschap of van de gestrande ijsschotsen. 

  Vertoon meer
 • Fjorden en gletsjers

  We zullen het grootste deel van de dag doorbrengen met varen naar het mooie Krossfjord. Het landschap varieert hier van grote toendra vlaktes tot bergtoppen met dramatische gletsjers die in de oceaan afbrokkelen. Aan het einde van de fjord ligt de majestueuze Kongsbreen (King's Glacier). Later meren we aan op Ny-Ålesund, één van de meest noordelijk gelegen gemeenschappen ter wereld.

  Ny Ålesund

  Het onderzoeksdorp Ny Ålesund ligt op de zuidoever van de Kongsfjorden in een prachtige omgeving met mooie vergezichten. In dit we ...
  Het onderzoeksdorp Ny Ålesund ligt op de zuidoever van de Kongsfjorden in een prachtige omgeving met mooie vergezichten. In dit wetenschappelijk dorp, de meest noordelijke bewoonde nederzetting in Spitsbergen en wellicht in de wereld op 79°NB, huist een smeltkroes aan wetenschappers van allerlei nationaliteiten. In deze nederzetting verdienen een heleboel voorwerpen en activiteiten het predikaat ‘meest noordelijk ter wereld'.
  Vertoon meer
 • Varen over de Isfjorden

  Vervolgens varen we over de Isfjorden, het meest prominente fjordensysteem op Spitsbergen, langs de broedplaatsen van duizenden zeekoeten. Bewonder de grote U-vormige valleien die door de gigantische gletsjers uit de bergen zijn gehouwen. Na de ontscheping in Longyearbyen kunt u nog genieten van een afscheidsdiner in uw hotel.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Diner & Ontbijt

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Isfjorden

  Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opg ...

  Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevinden zich rond Isfjord verschillende grote nederzettingen van Svalbard: Longyearbyen, Barentsburg en Pyramiden.

  Vertoon meer
 • Naar huis vliegen vanuit het noordpoolgebied

  Na een stevig ontbijt in uw hotel heeft u wat vrije tijd in Longyearbyen. Slenter door de stad, ga op zoek naar leuke souvenirs of geniet van een lunch in de stad. Een transferbus brengt u vroeg in de middag naar het vliegveld voor vertrek.

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Longyearbyen

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint ...

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 km lang en uiteraard niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 m hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer
 • Het begin van uw avontuur (vertrek op woensdag)

  Uw avontuur begint met een overnachting in Longyearbyen, een verrassend kosmopolitische grensstad aan de rand van het Noordpoolgebied met galerijen, pubs, restaurants en winkels.

  Het pakket omvat een overnachting in het Radisson Blu Polar Hotel, 's werelds meest noordelijke full-service hotel, of een overnachting in de charmante Coal Miners' Cabins. Een hotelupgrade is op aanvraag beschikbaar.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt & Lunch

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Longyearbyen

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint ...

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 km lang en uiteraard niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 m hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer
 • Longyearbyen & Barentsburg

  Na het ontbijt heeft u wat vrije tijd om te ontspannen of om te gaan winkelen. Voor de lunch moet u uitchecken. Na de lunch kunt u deelnemen aan een rondleiding door Longyearbyen, inclusief een bezoek aan het Svalbard-museum en Camp Barentz. De tour eindigt bij de haven, waar u aan boord gaat van het motorschip Nordstjernen. Eenmaal aan boord varen we naar de Russische kolenmijnstad Barentsburg. Daar kunt u de buitengewone Russische kunstverzameling en architectuur bekijken, deelnemen aan een folklore show of genieten van de echte Russische sfeer in een plaatselijke pub.

  Barentszburg

  Barentszburg is een Russische mijnnederzetting aan de oostzijde van de Grønfjorden. De Sovjetperiode heeft zijn sporen achtergelat ...

  Barentszburg is een Russische mijnnederzetting aan de oostzijde van de Grønfjorden. De Sovjetperiode heeft zijn sporen achtergelaten: het levensgrote borstbeeld van Lenin, aanplakborden met foto's van Arbeiders van het Jaar, euforische kleurrijke afbeeldingen op de gebouwen. Een grote rode ster torent boven Barentszburg uit en in het wit is met grote letters in het Russisch aangegeven: "Vrede op aarde". De kolencentrale, gestookt op steenkool uit de eigen grond, wekt elektriciteit op voor de mijnbouw en verwarming van de huizen. 

  Vertoon meer
 • In de Arctische wildernis

  Dit gebied is rijk aan eilanden, fjorden, stranden en erfgoed: een walvisstation en een kerkhof dat dateert uit de 16e eeuw. We hopen hier een landing te kunnen maken en deze prachtige Arctische wildernis te verkennen. We hopen ijsberen, walvissen en zeehonden tegen te komen.

  Magdalenafjord

  De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachti ...

  De Magdalenafjord is een van de meest betoverende plekken van Spitsbergen. Het landschap is adembenemend. Het is er ruig en spits. Vier prachtige gletsjers komen uit in de fjord: de Gullybreen, Waggonwaybreen, Miethebreen en Brokebreen. Verder ziet u hier veel verschillende soorten planten en kunt u genieten van de details van het adembenemende landschap of van de gestrande ijsschotsen. 

  Vertoon meer
 • Op zoek naar ijsberen

  Noordwest Spitsbergen heeft een prachtig terrein en daar is de snel bewegende gletsjer van Monaco gelegen net als de thermale bronnen Jotunkjeldane. Misschien zien we een ijsbeer in de buurt op zoek naar vogeleieren. Ook zullen we op zoek gaan naar walvissen en zeehonden. Als de omstandigheden gunstig zijn, varen we voorbij 80° Noord.

  Liefdefjord

  De omgeving van de Liefdefjorden is betoverend. Hieraan draagt de indrukwekkende gletsjer Monacobreen veel bij. De fjord kreeg de naam van Prins Albert ...
  De omgeving van de Liefdefjorden is betoverend. Hieraan draagt de indrukwekkende gletsjer Monacobreen veel bij. De fjord kreeg de naam van Prins Albert I van Monaco (1848-1922), die omstreeks 1900 verschillende expedities leidde naar Spitsbergen. De prins kreeg in de buurt van de Liefdefjorden zelfs een stevige berg op zijn naam zonder de top zelf beklommen te hebben: Fyrst Alberts Topp (884 m).
  Vertoon meer
 • Fjorden en gletsjers

  Kongsfjorden is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen en is de plek van de majestueuze Kongsbreen-gletsjer. Later meren we aan in Ny Ålesund, gelegen op 78°55' N is dit een van de noordelijkste nederzettingen ter wereld die het gehele jaar bewoond is. In dit dorp ligt ook het noordelijkste permanent bezette Arctische onderzoeksstation voor de Noordpool. Na de ontscheping in Longyearbyen kunt u nog genieten van een afscheidsdiner in uw hotel.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Diner & Ontbijt

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Ny Ålesund

  Het onderzoeksdorp Ny Ålesund ligt op de zuidoever van de Kongsfjorden in een prachtige omgeving met mooie vergezichten. In dit we ...
  Het onderzoeksdorp Ny Ålesund ligt op de zuidoever van de Kongsfjorden in een prachtige omgeving met mooie vergezichten. In dit wetenschappelijk dorp, de meest noordelijke bewoonde nederzetting in Spitsbergen en wellicht in de wereld op 79°NB, huist een smeltkroes aan wetenschappers van allerlei nationaliteiten. In deze nederzetting verdienen een heleboel voorwerpen en activiteiten het predikaat ‘meest noordelijk ter wereld'.
  Vertoon meer
 • Naar huis vliegen vanuit het noordpoolgebied

  Na een vroeg ontbijt aan boord heeft u nog wat vrije tijd in Longyearbyen. Slenter door de stad, ga op zoek naar leuke souvenirs of geniet van een lunch in de stad. Een transferbus brengt u 's middags naar het vliegveld voor vertrek.

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Longyearbyen

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint ...

  De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 km lang en uiteraard niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 m hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer

  Vlucht Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 Vanafprijs (vertrek zon-vrij) Vanafprijs (vertrek woe-maa)
2-pers binnenhut E € 1.440 € 1.540
2-pers superior binnenhut D € 1.624 € 1.773
2-pers binnenhut I € 1.946 € 2.179
2-pers buitenhut J € 2.111 € 2.388
2-pers superior buitenhut A € 2.203 € 2.504
2-pers buitenhut N € 2.663 € 3.085

Vertrekdata op zondag:
Mei: 16, 23 en 30 
Juni: 6, 13, 20 en 27
Juli: 4, 11, 18 en 25
Augustus: 1, 8, 15, 22 en 29

Vertrekdata op woensdag:
Mei: 19 en 26 
Juni: 2, 9, 16, 23 en 30
Juli: 7, 14, 21 en 28
Augustus: 4, 11, 18 en 25
September: 1

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

! De prijzen zijn per persoon in 2021 op basis van een tweepersoons boeking. Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie
Overnachting in een hotel te Longyearbyen voor en na de expeditiereis (inclusief ontbijt en lunch/diner)
Alle transfers in Longyearbyen, inclusief excursie voordat u aan boord gaat
Vlucht Oslo - Longyearbyen v.v. (economy class)
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding. Streaming wordt niet ondersteund
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
Gebruik van de hottubs van het schip, panoramische sauna en overdekte fitnessruimte
Laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten zijn te leen
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser

Exclusief
- Internationale (retour)vluchten
- Verzekeringen
- Paspoort- en visumkosten
- Optionele kleine groepsactiviteiten met het expeditieteam
- Optionele excursies aan wal met lokale partners
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij