Spitsbergen Noord, 8 dagen per ms Hondius

Spitsbergen Noord - 8 dagen per ms Hondius


M/S Hondius
M/S Hondius

M/S Hondius
Bouwjaar 2018
82 hutten

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar u in de monding van de fjord misschien al uw eerste dwergvinvis kunt spotten.


Raudfjord
Raudfjord

Het schip vaart verder naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtige fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in, in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen. Ook ijsberen zijn vaak gezien op de gletsjer, dus u krijgt prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Hinlopenstraat / stretet
Hinlopenstraat / stretet

Vandaag varen we naar de Hinlopen Straat, de thuisbasis van ringelrobben, baardrobben, de ijsbeer en de ivoormeeuw. Bij de ingang van dit fjord is er de mogelijkheid om de zeer zeldzame blauwe vinvis te zien. We navigeren in onze zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten.


Seven Islands
Seven Islands

U bereikt het noordelijkste punt, de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staat u op 81 graden noord, op slechts 1000 km van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met ivoor meeuwen. Het schip kan enkele uren in het pakijs verblijven, voordat het weer naar het westen draait.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

Het schip vervolgt de route naar het westen. De route gaat door en langs het pakijs en iedereen zal blijven speuren naar de ijsbeer en de ongrijpbare Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen komt u langs de rand van de continentale plaat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert langs de kust van Spitsbergen. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om de dwergvinvis te zien.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Als de omstandigheden het toelaten, bezoekt u het eiland Prins Karls Forland. Het is een lang en ruig eiland met een vlak deel met zand, langs de kust. Dit is een plek waar walrussen graag uitrusten. Als dit eiland niet bereikt kan worden per schip, is de mooie St. Johnfjord of Trygghamna een alternatief. Bij Trygghamna, in de monding van de Isfjord, bevindt zich ook de grote vogelklif Alkhornet. Onder de klif worden regelmatig rendieren en poolvossen gezien.


Longyearbyen
Longyearbyen

We ontschepen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


Sneeuwschoenwandelen Spitsbergen
Sneeuwschoenwandelen Spitsbergen

Sneeuwschoenwandelen is de ideale manier om meer van het Arctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


LET OP: De route naar Spitsbergen Noord wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 28 juni - 5 juli 2019 (HDS06-19)

Spitsbergen Noord

Een spectaculaire 8-daagse reis naar Spitsbergen Noord. U heeft een zeer grote kans op het spotten van zeehonden, ijsberen, walrussen, poolvossen, rendieren en een grote verscheidenheid aan vogels. Spitsbergen ligt vrijwel gedurende het hele jaar in het pakijs. Het grootste deel is bedekt met ijskappen en gletsjers. Schepen kunnen Nordaustlandet maar zeer moeizaam bereiken vanwege de ijsgang, hierdoor is het ook niet altijd mogelijk om rond het eiland te varen. In het zuiden en oosten botst men vanuit zee tegen een muur van ijs van de Austfonna op, die 200 km lang en hier en daar 35 meter hoog is.

Tijdens deze reis kunt u genieten van veel verschillende hoogtepunten. Dit kunnen bijzondere dieren zijn die u onderweg kunt spotten, maar ook activiteiten als sneeuwschoenwandelen en een walvissafari of een bestemming als Prins Karls Forland behoren tot de highlights van deze Spitsbergen Noord reis. Dit zorgt ervoor dat u deze 8-daagse de rest van uw leven niet meer zal vergeten!

Spitsbergen noord - Algemene informatie

De aankomst en inscheping zullen plaatsvinden in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw Spitsbergen Noord reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de grote Isfjord. De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken. Er zal ter plaatse door de expeditieleider worden bepaald of het reisprogramma doorgaat zoals gepland, of dat er een aanpassing zal worden gedaan aan de hand van de omstandigheden. U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Wij zijn u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Spitsbergen Noord, 8 dagen per ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS06 | 28 juni - 5 juli 2019
4-persoons hut met patrijspoort 3.300
3-persoons hut met patrijspoort 4.100
2-persoons hut met patrijspoort 4.600
2-persoons hut met raam 5.000
2-persoons hut deluxe 5.300
2-persoons hut superior 6.000
Junior suite 6.450
Grand suite met balkon 7.450
Hondius suite 8.600

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.