Spitsbergen Noord, 8 dagen per ms Ortelius

Noord Spitsbergen - IJsberen Special, 8 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in, in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen. Ook ijsberen zijn vaker gezien op de gletsjer, dus u krijgt prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Hinlopen straat / stretet
Hinlopen straat / stretet

Vandaag varen we naar de Hinlopen Straat, de thuisbasis van ringelrobben, baardrobben, de ijsbeer en de ivoormeeuw. Bij de ingang van dit fjord is er de mogelijkheid om de zeer zeldzame blauwe vinvis te zien. We navigeren in onze zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten. Aan de oostkant van Hinlopenstraat zullen we proberen een landing te maken op Palanderbukta op Nordaustlandet, de thuisbasis van rendieren, de rietgans, broedende ivoormeeuw en walrussen.


Seven Islands
Seven Islands

We bereiken ons noordelijkste punt Phippsøya, onderdeel van van de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81 graden noord, op slechts 1000 km van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met ivoor meeuwen. Het schip kan enkele uren in het pakijs verblijven, voordat we weer naar het westen draaien.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We vervolgen onze route naar het westen. De route voert ons door en langs het pakijs en we blijven speuren naar de ijsbeer en de ongrijpbare Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van de continentaal plat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert langs de Spitsbergen banken. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om de dwergvinvis te zien.


Isfjorden
Isfjorden

In Forlandsundet bij Sarstangen is een verzamelplaats voor walrussen. Als alternatief kunnen we in St. Johns Fjord of zuid van de monding van Isfjorden varen en een landing maken op Alkhornet. Zeevogels nestelen zich op de kliffen en poolvossen zoeken op de grond naar gevallen eieren en kuikens, terwijl Spitsbergen rendieren grazen op de relatief weelderige vegetatie. 's Nachts komen we aan in Longyearbyen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

We ontschepen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


LET OP: De route naar Spitsbergen Noord wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 5 juni - 12 juni 2018 (OTL4)

Spitsbergen noord - Reis informatie

Een spectaculaire 8-daagse reis Spitsbergen Noord. U heeft een zeer grote kans op het spotten van zeehonden, ijsberen, walrussen, poolvossen, rendieren en een grote verscheidenheid aan vogels. Spitsbergen ligt vrijwel gedurende het hele jaar in het pakijs. Het grootste deel is bedekt met ijskappen en gletsjers. Schepen kunnen Nordaustlandet maar zeer moeizaam bereiken vanwege de ijsgang, hierdoor is het ook niet altijd mogelijk om rond het eiland te varen. In het zuiden en oosten botst men vanuit zee tegen een muur van ijs van de Austfonna op, die 200 km lang en hier en daar 35 meter hoog is.

Tijdens deze reis kunt u genieten van veel verschillende hoogtepunten. Dit kunnen bijzondere dieren zijn die u onderweg kunt spotten, maar ook activiteiten als sneeuwschoenwandelen en een walvissafari of een bestemming als Prins Karls Forland behoren tot de highlights van deze Spitsbergen noord reis. Dit zorgt ervoor dat u deze 8-daagse de rest van uw leven niet meer zal vergeten!

Spitsbergen noord - Algemene informatie

De aankomst en inscheping zullen plaatsvinden in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw Spitsbergen noord reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de grote Isfjord. De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken. Er zal ter plaatse door de expeditieleider worden bepaald of het reisprogramma doorgaat zoals gepland, of dat er een aanpassing zal worden gedaan aan de hand van de omstandigheden. U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Wij zijn u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Spitsbergen Noord, 8 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 5/6 - 12/6 2018 (OTL04)
4 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 3150
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 3900
2 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 4400
2 persoonsbuitenhut met raam d/t 4800
2 persoons de luxe hut 5100
2 persoons superieur hut 5750

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (Brent 90 dagen voor vertrek) Oceanwide Expedities dan het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen.