Spitsbergen reis, 8 dagen per ms Plancius

Spitsbergen reis

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt nog even rondwandelen in deze voormalige mijnstad, waarvan de houten kerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtige fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers, die wordt bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van deze fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. IJsberen worden hier vaak gezien.

's Avonds passeren we het eiland Moffen, waar zich een populaire rustplek voor walrussen bevindt.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in en varen we in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen en beluga's. Ook ijsberen zijn gezien op de gletsjer, dus u heeft prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Rijpfjorden Spitsbergen
Rijpfjorden Spitsbergen

We varen via de Beverleysundet richting het noorden. Vanaf hier varen we langs Scoresby eiland de afgelegen Rijpfjorden binnen. In de Zorgdragerfjord wordt de groep tijdens de landing opgesplitst. De ene groep zal een wandeling langs de oostkust van het Arkvatnet meer maken, terwijl de andere groep via de noordkant van het meer, door de Havsuldalen, naar de ingang van de Duvefjord wandelt.


Seven Islands
Seven Islands

Tijdens deze dagen zullen we het meest noordelijke punt van de reis bereiken. Eerst vaart u naar Phippsøya, één van de Seven Islands. Dit is een ongerepte eilandengroep in het noorden van de Svalbard Archipel, op bijna 81 graden noorderbreedte, slechts 1000km van de geografische Noordpool. In deze omgeving leven veel ijsberen, walrussen en ivoormeeuwen.

De meeste reizen hebben als doel om de Seven Islands als noordelijkste punt te bereiken. Deze reis gaat echter nog een stukje verder noordwaarts, na het bezoek aan de Seven Islands. We varen dicht naar de 82e breedtegraad, om pas van daaruit weer naar het westen te draaien.

Richting het westen bevindt zich ook de Continentaal Plat. Onderweg blijven we opletten of er ijsberen of Groenlandse walvissen te zien zijn!


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Bij eiland Prins Karls Forland is een verzamelplaats voor walrussen. Als alternatief varen we in de monding van Isfjorden en maken een landing op Alkhornet. Zeevogels nestelen op de kliffen en poolvossen zoeken op de grond naar gevallen eieren en kuikens, terwijl rendieren grazen op de relatief weelderige vegetatie. 's Nachts komen we aan in Longyearbyen.


Longyearbyen
Longyearbyen

We keren terug naar Longyearbyen en ontschepen voor een transfer naar de luchthaven en de vlucht naar Oslo en thuis.


LET OP: De route van de Spitsbergen reis wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van essentieel belang voor deelnemers van expeditiereizen.

Reisdata

 26 augustus - 2 september 2019 (PLA15)

Spitsbergen reis

Een spectaculaire 8-daagse Spitsbergen reis met het ms Plancius. Tijdens deze reis zal u via de westkust naar het noorden van de Svalbard archipel varen, tot de Seven Islands. Daarna vaart het schip zelfs nog een stukje noordelijker, tot bijna 82 graden noorderbreedte! Dit is uniek voor een Spitsbergen reis: meestal zijn de Seven Islands het meest noordelijke punt dat wordt bereikt.

Het spotten van wildlife is altijd erg belangrijk tijdens Spitsbergen reizen. Vooral de ijsbeer staat altijd hoog op de verlanglijst! Verder kunt u verschillende soorten walvissen verwachten, maar ook allerlei zeevogels, zeehonden en walrussen! Het onbekende en onverwachte maakt een expeditiereis een echt avontuur. Stap in de zodiacs om vanaf het water dichterbij de dieren te komen, maar ook om tussen de prachtig gevormde ijsbergen door te varen. Daarnaast zijn de landingen ook altijd de moeite waard en de gidsen zijn zeker een toegevoegde waarde! Zij kunnen u alles vertellen over de omgeving en hebben de mooiste verhalen die u ongetwijfeld te horen krijgt. Ook verzorgen zij interessante lezingen aan boord, zodat u optimaal kunt genieten van alles wat u tegenkomt tijdens deze Spitsbergen reis.

Spitsbergen reis - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat, krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiac excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst Spitsbergen reis, 8 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA15 | 26 augustus - 2 september 2019
4-persoons hut met patrijspoort 3.300
2-persoons hut met patrijspoort 4.100
3-persoons hut met patrijspoort 4.600
2-persoons hut met raam 5.000
2-persoons hut deluxe 5.300
2-persoons hut superior 6.000

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

! Vliegtickets naar en van Longyearbyen.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.