Spitsbergen reizen maart en april


Spitsbergen in maart

De dagen op Spitsbergen worden in maart steeds langer en dit is de tijd voor het maken van mooie tochten met hondenslee of sneeuwscooter. Ook kunt u prachtige langlauftochten maken. Het vroege voorjaar zit aan het eind van de Arctische winter al in de lucht en dit is de tijd om Spitsbergen in het spectaculaire winterse landschap te bewonderen.

Spitsbergen in april

Vanaf ongeveer 21 april gaat de zon bij Spitsbergen niet meer onder en vanaf deze tijd is het Noorderlicht niet meer waarneembaar. De expeditie-schepen banen zich een weg door het krakende ijs. De sneeuw begint te smelten, de bloemen beginnen te ontluiken en zo langzaamaan komen de vogels terug om te nestelen. Het is de tijd om het poolgebied in zijn meest Arctische vorm te ontdekken!


Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen Nobile, 6-daagse reis

Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier 's winters 24 uur per dag donker. Vanaf februari zijn de eerste zonnestralen weer zichtbaar en vanaf eind april wordt het al niet meer donker. De zon schijnt dan 24 uur per dag, dit noemt men de middernachtzon. De periode tussen maart en mei wordt de lichte winter genoemd, ondanks dat de temperaturen niet boven 0 komen.Bootreis Spitsbergen, 5 dagen per ms Linden

Tijdens deze bootreis Spitsbergen gaat u mee op de mooie driemastschoener s/v Linden voor een 5-daagse zeil- en skireis in Spitsbergen. Kenmerken van deze reis zijn skiën bij middernachtzon, ongerepte sneeuw en randoneeskiën.