Spitsbergen rond, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht

Spitsbergen Rond, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, zult u aankomen in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoekje brengen voor u aan boord gaat van het schip. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden. Aan het begin van de avond zal het schip vertrekken. In de Isfjord heeft u deze avond mogelijk al de eerste walvissen zien.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Van Tryghamna lopen we naar Alkhornet een grote zeevogelklif, waar de eerste vogels hun broedplaatsen betrekken.Onder de kliffen heeft de poolvos ziin hol en rendieren grazen op de weelderige vegetatie. Indien het zeeijs het toelaat varen we naar Forlandsundet en bezoeken we een rustplaats van Walrussen bij Poolepynten of Sarstangen.


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

Op deze dag staat een bezoek aan de restanten van Smeerenburg gepland. Dit is het grootste 17e-eeuwse walvisstation op Spitsbergen. Michiel de Ruyter is een bekende walvisjager-kapitein. Ook landen we op Ytre Norskøya en (indien mogelijk) de Zeeuwse Uytkijk.

Tijdens deze reis wordt geprobeerd om op zoveel mogelijk interessante plekken aan land te gaan. Het komt erop neer dat u bijna dagelijks, samen met de expeditiestaf, aan land gaat. Zij kunnen u meer vertellen over de geschiedenis van deze plaatsen en zij zijn gewapend. Op die manier wordt u beschermd tegen mogelijk gevaar voor ijsberen. U gaat aan land met behulp van zodiacs, omdat in deze onbewoonde gebieden geen aanlegsteigers zijn.


Spitsbergen
Spitsbergen

Vandaag varen we ofwel Sorgfjord in, waar we een goede kans hebben op het zien van walrussen of gaan naar Murchison Bay, aan de noordzijde waar een droge toendra is, de thuisbasis van vele rendieren. Ook is er hier bij Kinnvika een verlaten Fins-Zweeds onderzoeksstation uit 1957.

Als we doorvaren komen we in de Hinlopen Straat en zijn we omringd door ijskappen. We maken een landing in Lomfjord, een mooi fjord omgeven door hoge bergen. Augustabukta ligt in de buurt van een gletsjer met een prachtige baai die ijsvrij is waardoor we zonder problemen kunnen lopen. Op een nabijgelegen rots waar de zeldzame en mooie Ivoormeeuwen nestelen, tezamen met zwarte-zeekoeten. rendieren, ijsberen en walrussen worden meestal gezien in dit gebied. We varen richting de indrukwekkende Brasvell gletsjer. We maken wellicht een excursie op Svartknausflya, een desolate poolwoestijn bijna verstoken van vegetatie, of bezoeken Wilhelmøya met zijn stranden die zijn bezaaid met sub versteende walvis skeletten en waar we waarschijnlijk ijsberen ontmoeten. We varen door de smalle Heleysundet tussen Spitsbergen en Barentsøya dit kan alleen worden gedaan tegen de stroom in, een zeer spectaculaire reis. Als alternatief, als de omstandigheden ons niet meezitten, zullen we varen door Freemansundet. Op Kapp Lee, lopen we door het prachtige Rosenbergdalen om rendieren te zien. In Diskobukta bezoeken we een grote kolonie drieteenmeeuwen die nestelen in een canyon. Poolvossen en ijsberen met jongen, zwerven vaak door de canyon, en jagen op jonge vogels die vallen van de richels. Op de verhoogde stranden zijn er veel sub fossiele walvisskeletten te vinden. We vervolgen onze expeditie van Zuid-Spitsbergen, en varen in het labyrint van fjorden in Hornsund. Achter Brepollen, een grote glaciale afzetting op de kop van de fjord, varen we langs een prachtig gletsjer front met een goede kans op het zien van baardrobben en ijsberen. De geologische formaties in dit gebied zijn zeer spectaculair en kleurrijk. We brengen ook een bezoek aan het poolse-research-station Isbjørnhamna, waar de vriendelijke bemanning hun wetenschappelijke programma's zullen bespreken. Op weg naar Longyearbyen varen we door Bell Sund om Ahlstrandhalvøya bereiken, met zijn interessante geologische formaties en de overblijfselen van de 20e-eeuwse beluga jacht. Het is nog steeds een goede omgeving voor het spotten van beluga. Als de tijd het toelaat zullen we een bezoek brengen naar Barentsburg, de enige bewoonde Russische nederzetting in Spitsbergen, of Colesbukta (een verlaten Russische kolen mijnbouw nederzetting).


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Op deze laatste ochtend, is het tijd om van boord te gaan na het ontbijt. Vertrek per lijnvlucht van Longyearbyen naar Oslo.


LET OP: De kans dat we een volledige Spitsbergen Rond kunnen voltooien zijn ongeveer 20% in de eerste helft van juli, 50% in de tweede helft van juli, 80% in de eerste helft van augustus, 90% In de tweede helft van augustus. In geval dat we niet een volledige rondreis kunnen doen nemen we onze toevlucht tot een programma van Noordoosten of Zuidoosten Spitsbergen. De getoonde route is dus een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 23 augustus - 7 september 2020 (NOO28)

Spitsbergen rond, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht

Tijdens deze 16-daagse reis Spitsbergen rond  vaart u rond langs de west- en noordkust van Spitsbergen per zeilschip. Vanuit Longyearbyen varen we naar de Kongsfjord en Magdalenafjord, door Forlandsundet, de passage die het eiland Prins Karls Forland scheidt van het vasteland. Als het pakijs niet te zuidelijk ligt, passeren we bij Moffen de 80e breedtegraad. IJs, gletsjers en bergen domineren het landschap. Op de toendra groeien meer dan 150 soorten planten. De kliffen zitten vol broedkolonies zeevogels. Ontelbare alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen en papegaaiduikers. De zoektocht naar wilde dieren zoals ijsberen, poolvossen, zeehonden, walrussen en walvissen zal 24 uur per dag doorgaan.

Deze zeilexpeditie rondom Spitsbergen zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Spitsbergen rond - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw boot Spitsbergen reis, heeft u ongeveer 2 uur de tijd om de stad nog even een bezoekje te brengen.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er tijdens deze boot Spitsbergen reis geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Spitsbergen rond, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO28 | 23 augustus - 7 september 2020
2-persoons binnenhut 5400

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

  Gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.