Spitsbergen rond, 12 dagen per ms Spitsbergen

Spitsbergen rond, 12 dagen per ms Spitsbergen


M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Oslo
Oslo

U begint uw reis in Oslo. Voordat u 's avonds naar Longyearbyen vliegt heeft u nog de tijd om in Oslo te genieten van musea, parken en architectuur.


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd.


Krossfjorden
Krossfjorden

Er staan veel verschillende activiteiten gepland voor deze dagen. In het Magdalenefjord kunt u het historische walvisvangststation bezoeken. In Krossfjord en Mitrahalvøya zijn restanten van de walvisjacht te zien. We bezoeken ook Ny-Ålesund, één van de noordelijkste nederzettingen dat tegenwoordig een belangrijk internationaal onderzoekscentrum voor het noordpoolgebied is. Bezoek hier het noordelijkste postkantoor ter wereld of de ankertoren waarvandaan Roald Amundsen op 11 mei 1926 met het luchtschip Norge vertrok voor de eerste succesvolle vlucht over de Noordpool. In de Woodfjord wacht een adembenemend spektakel als onder oorverdovend geraas grote stukken ijs aan het uiteinde van de enorme Monaco gletsjer afkalven.


Hinlopen straat / stretet
Hinlopen straat / stretet

We varen door de bekende Straat Hinlopen, een waterweg die de scheiding vormt tussen de oostkust en Nordaustland. Het klimaat is hier ruiger, omdat er een koude zeestroom loopt. Het Storfjord biedt een perfecte leefomgeving voor ijsberen en de kans dat we deze dieren hier tegen gaan komen is groter dan op elke andere plek.

Bij Alkefjellet reiken de uitsteeksels van rotsen tot wel 350 meter hoogte, waardoor deze plek de bijnaam 'Het New York van de vogels' heeft gekregen. Als we naar het zuiden varen, ziet u aan de linkerhand Edgøya één van de grootste eilanden van deze archipel. Opmerkelijk is dat de westoever niet met gletsjerijs is bedekt. Op de zuidelijke punt passeert u de indrukwekkende Hornsundfjord.


Isfjorden
Isfjorden

We bewaren het beste voor het laatst; het fjordenstelsel van Svalbard! Deze bestaat uit het Isfjord (107 km lang) waarin maar liefst 8 andere fjorden uitkomen. In de buitenste armen van deze fjord leven diksnavels. Ook kunt u hier genieten van een uitzicht op grote u-vormige dalen die door gigantische gletsjers zijn uitgesleten. Hier leeft een grote populatie Svalbard-rendieren.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Onze laatste ochtend, zullen we het schip van boord gaan in de ochtend in Longyearbyen. Vertrek per lijnvlucht van Longyearbyen naar Oslo.


Reisdata

 16 juli - 27 juli 2018 (CENSPI1808)

 26 juli - 6 augustus 2018 (CENSPI1809)

Spitsbergen rond, 12 dagen per ms Spitsbergen

Deze expeditiereis Spitsbergen rond geeft u de mogelijkheid om alle aspecten van dit fascinerende eiland in één keer te ontdekken. We proberen u tot voorbij de 80e breedtegraad te brengen, waar u op minder dan 600 zeemijl afstand van de geografische Noordpool bent. De expeditiereis begint in Longyearbyen, een topbestemming voor avontuurlijke reizigers. Deze Noorse stad is een unieke plek, waar het poolgebied alle aspecten van het leven domineert op de plek die is uitgegroeid tot een verrassende stad.

Tijdens deze reis gaat u een aantal van de meest spectaculaire fjorden van Spitsbergen zien. Het oostelijke deel van Spitsbergen is verdeeld in twee grote natuurgebieden. Samen vormen ze een van de laatste, grotendeels ongerepte wildernissen van Europa. Terwijl u de grote fjord in het oosten van Spitsbergen doorkruist, kunt u genieten van spectaculaire uitzichten over de oostkust, met honderden gletsjers en bergen. Als we geluk hebben, ontmoeten we enkele van de zoogdieren van Spitsbergen, zoals zeehonden of walrussen en overal waar ijs is, bestaat een grote kans om ijsberen te spotten!

Op de hele Spitsbergen archipel leven ongeveer 2500 mensen en maar liefst 3000 ijsberen. Deze zelfstandige roofdieren zwerven rond op alle plaatsen waar ze eten verwachten te vinden. Als we bij drijfijs in de buurt zijn, bestaat er een kans dat er door een ijsschots door een ijsbeer wordt gebruikt als platform. IJsberen zijn zeezoogdieren, waardoor ze waarschijnlijk het meest bij het water te vinden zijn. Vaak spotten we wel ijsberen tijdens deze reis, maar dit kunnen wij uiteraard niet garanderen. De natuur zal altijd haar eigen gang gaan, maar we proberen hier wel zo veel mogelijk op in te spelen. De expeditieleiders zullen er alles aan doen om u zo veel mogelijk te laten zien en u een onvergetelijke reis te bezorgen.  

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Gletsjer wandeling

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Spitsbergen rond, 12 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
Binnenhut B 6078 7754
Binnenhut I 6343 8106
Binnenhut K 6607 8459
Buitenhut AJ 7136 9165
Buitenhut J 7136 9165
Buitenhut A 7401 9517
Buitenhut N 8036 10364
Buitenhut O 8036 10364
Superior buitenhut P 8247 10646
Superior buitenhut U 8512 10999
Superior buitenhut YA 8829 11422
Superior buitenhut QJ 8829 11422
Suite MG 11105 14456
Suite MX 16714 21934

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Retourvlucht Longyearbyen–Oslo incl. belastingen.

1x hotelovernachting in Longyearbyen, inclusief ontbijt.

Transfers in Longyearbyen en een excursie voor de reis.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.