Spitsbergen rondreis, 8 dagen per ms Plancius

Spitsbergen rondreis

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen. Het is een prachtige fjord, gedomineerd door spectaculaire gletsjers, die wordt bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van deze fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in en varen we in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen en beluga's. Ook ijsberen zijn gezien op de gletsjer, dus u krijgt prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Hinlopenstraat / stretet
Hinlopenstraat / stretet

Vandaag varen we naar de Hinlopen Straat, de thuisbasis van ringelrobben en baardrobben, ijsberen en ivoormeeuwen. Bij de ingang van deze fjord is er de mogelijkheid om de zeer zeldzame blauwe vinvis te zien. We navigeren in onze zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten.


Seven Islands
Seven Islands

We bereiken het noordelijkste punt van de reis: Phippsøya, onderdeel van de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81 graden noord, op slechts 1000km van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met walrussen en ivoormeeuwen. Het schip zal enkele uren in het pakijs verblijven, voordat we weer verder varen.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We vervolgen onze route naar het westen. De route voert ons door en langs het pakijs en we blijven speuren naar de ijsbeer en de zeldzame Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van de Continentaal Plat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert langs de kust van Spitsbergen. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om de dwergvinvis te zien.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Bij Prins Karls Forland is een verzamelplaats voor walrussen. Ze liggen graag op een vlakke richel met zand, die onderdeel is van het ruige eiland. Als alternatief is het mogelijk om in de monding van Isfjorden te varen en genieten we van het uitzicht op Alkhornet. Zeevogels nestelen op de kliffen en poolvossen zoeken op de grond naar gevallen eieren en kuikens, terwijl rendieren grazen op de relatief weelderige vegetatie.


Longyearbyen
Longyearbyen

We ontschepen in Longyearbyen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


Sneeuwschoenwandelen Svalbard
Sneeuwschoenwandelen Svalbard

Sneeuwschoenwandelen is de ideale manier om meer van het Arctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


LET OP: De route van deze Spitsbergen rondreis wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 10 juni - 17 juni 2019 (PLA06-19)

Spitsbergen rondreis

Tidjens deze 8-daagse Spitsbergen rondreis vaart u per ms Plancius om een groot deel van Spitsbergen. Afhankelijk van het drijfijs wordt de uiteindelijke route bepaald. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren, wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar zeehonden, walrussen en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Varen langs het pakijs van Noord-Spitsbergen, geeft de beste kansen om de Koning van het Noordpoolgebied - de ijsbeer - te spotten. We varen om de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtige fjord met spectaculaire gletsjers, dat wordt bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van het fjord worden bewoond door meerdere zeevogelkolonies en er is een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. IJsberen worden hier vaak gezien.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens rondreis Spitsbergen zijn Isfjord en Prins Karls Forland, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum, maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Verdere bezienswaardigheden zijn de Kongsfjorden, de Raudfjord in Noord-Spitsbergen, Seven Islands, Alkefjellet, de Liefdefjord en Ytre Norskøya.

Spitsbergen rondreis - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw Spitsbergen rondreis, krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst Spitsbergen rondreis, 8 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA06 | 10 - 17 juni 2019
4-persoons hut met patrijspoort 3.300
3-persoons hut met patrijspoort 4.100
2-persoons hut met patrijspoort 4.600
2-persoons hut met raam 5.000
2-persoons hut deluxe 5.300
2-persoons hut superior 6.000

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven Longyearbyen, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.