Stykkishólmur

Stykkishólmur

Stykkishólmur is een vissersplaats in het westen van IJsland, halverwege schiereiland Snæfellsnes. De belangrijkste inkomstenbronnen zijn visserij en toerisme. Voor de kust van Stykkishólmur ligt een eilandje met een vuurtorentje. Het oudste huis, dat nog steeds te bewonderen is, werd rond 1832 gebouwd. Het opvallendste bouwwerk van de stad is de kerk van wit beton, uit het jaar 1980. Ook de oude kerk bestaat nog en staat aan de hoofdstraat. Deze is al in 1878 gebouwd en is in de tussentijd gerestaureerd.


Expeditie IJsland en Groenland, 17 dagen per ms Fram

Groenland is in deze periode op haar best; geniet van kleurrijke dorpjes, bloeiende weiden, imposante bergen, indrukwekkende gletsjers en diepe fjorden. In het noorden van dit eiland kunt u majestueuze ijsbergen bewonderen, die langzaam door het water glijden.IJsland, Jan Mayen & Spitsbergen, 12 dagen per ms Spitsbergen

Het mythische IJsland is het land van ijs en vuur, van klassieke saga's, van lange winters en mooie zomers met de middernachtzon. Geniet van het bijzondere landschap met uitgestrekte en ongerepte natuur, die de kleine maar moderne leefgemeenschappen omringt. Ontdek ook het unieke Jan Mayen, een nederzetting met slechts 14 bewoners. Het is een vulkanisch eiland. Op slechts 600 zeemijlen van de Noordpool ligt Spitsbergen, een eiland met diepe fjorden, enorme gletsjers en ruige wildernis.