Stykkishólmur

Stykkishólmur

Stykkishólmur is een vissersplaats in het westen van IJsland, halverwege schiereiland Snæfellsnes. De belangrijkste inkomstenbronnen zijn visserij en toerisme. Voor de kust van Stykkishólmur ligt een eilandje met een vuurtorentje. Het oudste huis, dat nog steeds te bewonderen is, werd rond 1832 gebouwd. Het opvallendste bouwwerk van de stad is de kerk van wit beton, uit het jaar 1980. Ook de oude kerk bestaat nog en staat aan de hoofdstraat. Deze is al in 1878 gebouwd en is in de tussentijd gerestaureerd.


Longyærbyen–Reykjavík: Spitsbergen, Groenland & IJsland , 14 dagen per ms Spitsbergen

Beleef deze bijzondere wereld met een expert die thuis is op deze wateren! Nergens anders krijgt u een meer authentieke blik op Spitsbergen, Groenland en IJsland. De expeditie begint, na een overnachting in Longyearbyen, met een wandeling door het prachtige Noordwest-Spitsbergen Nationaal Park. Als we langs de kust van Groenland varen, wordt het gevoel van 'afgesloten zijn van de bewoonde wereld' nog sterker. Een uniek gevoel dat iedereen eigenlijk zou moeten meemaken. Tot slot verkennen we de westelijke regio van IJsland, ook wel 'het land van de Sagen' genoemd.Expeditie IJsland en Groenland, 18 dagen per ms Fram

Groenland is in deze periode op haar best; geniet van kleurrijke dorpjes, bloeiende weiden, imposante bergen, indrukwekkende gletsjers en diepe fjorden. In het noorden van dit eiland kunt u majestueuze ijsbergen bewonderen, die langzaam door het water glijden.