Svalbard museum Longyearbyen

Svalbard museum is een museum over natuurlijke en culturele geschiedenis. Het museum heeft een moderne tentoonstelling met modellen en gereconstrueerde omgevingen van het Noordpoolgebied.

"Leven in licht en ijs" is de basistentoonstelling die de natuurlijke en historische plekken van Svalbard in het Noordpoolgebied presenteert.

Een reis door de geschiedenis van Svalbard, van de eerste walvisjagers in de 17e eeuw, Russische pomors, Noorse stropers, Arctische expedities en mineralen extractie tot de huidige maatschappij gebaseerd op moderne mijnbouw, onderzoek en toerisme.


Prijzen

Prijslijst Svalbard museum Longyearbyen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

periode per persoon
2018 +/- €10

kan niet van te voren worden gereserveerd

Noorderlicht Spitsbergen winterreis Borg, 6-daagse reis

Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier 's winters 24 uur per dag donker. De maan en het Noorderlicht zijn tijdens deze donkere dagen de natuurlijke lichtbronnen. U heeft tijdens deze reis dus 24 uur per dag kans om het Noorderlicht te zien. Omdat 60% van Spitsbergen is bedekt met gletsjers, zal tijdens deze reis een bezoek aan een gletsjer niet ontbreken.Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen Nobile, 6-daagse reis

Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier 's winters 24 uur per dag donker. Vanaf februari zijn de eerste zonnestralen weer zichtbaar en vanaf eind april wordt het al niet meer donker. De zon schijnt dan 24 uur per dag, dit noemt men de middernachtzon. De periode tussen maart en mei wordt de lichte winter genoemd, ondanks dat de temperaturen niet boven 0 komen.