Zeiljacht SY Cherokee

Zeiljacht sy Cherokee

In augustus 2008 heeft Offshore Yacht Charter een zeer mooi zeiljacht aangeschaft: ze werd zeiljacht sy Cherokee genoemd. De sy Cherokee is gebouwd in 2000 en ontworpen door J&J Design. In 2009 is het schip radicaal verbouwd voor het zeilen op zee met passagiers en het heeft nu een kottertuigage en een generatorruimte. De sy Cherokee, nu een snelle en praktische “One Off” 50, is 16 meter lang en heeft een mooi teakhouten dek met een ruime kuip. De Cherokee is handzaam en daardoor makkelijk te zeilen. Aan boord kunnen in totaal acht passagiers mee en twee bemanningsleden (de schipper en een bootsman/vrouw). Op langere overtochten gaat er ook een extra stuurman mee.

Het interieur is sfeervol en praktisch betimmerd met mahoniehout. De kajuit heeft een gezellige zithoek en de kombuis is onder andere voorzien van een koelkast, vriezer, elektrische kookplaat en een combi-oven met magnetron. In elke hut zijn opbergkasten voor de bagage en luiken die open kunnen. Alle hutten hebben een natuurlijk ventilatie systeem en de wc’s hebben een mechanisch ventilatiesysteem. De boiler is verlengd tot 90 liter en de koeling van de generatorset loopt hier doorheen, waardoor er ook op de ankerplaats voldoende warm water is om te douchen.

Om de brandveiligheid aan boord te waarborgen mag er binnen in het schip niet gerookt worden. Voor uw eigen veiligheid en die van de andere opvarenden, wordt er tijdens het varen geen alcohol gedronken! De sy Cherokee is een degelijk gebouwd schip en uitgerust met alle benodigde veiligheids- en navigatiemiddelen om op zee te mogen zeilen. Tijdens de verbouwing is veel tijd besteed aan een waterdichte indeling en de brandveiligheid. De schipper zal samen met de bemanning aan het begin van elke zeilreis uitleg geven over het schip en de veiligheidsprocedures met u doornemen.


sy Cherokee - technische gegevens

Type “One Off” 50, ontworpen door J&J Design

Bouwjaar: 2000

Verbouwing: 2009

Lengte: 16 m

Breedte: 4,55 m

Diepgang: 2 m

Zeiloppervlak: 125 m²

Motor: Volvo Penta TMD 22, 78 pk

Generatorset: 5.5 kW, Yanmar 1500 rpm

Omvormer: 2,5 kW, Mastervolt combi

Accu capaciteit: 600 aH

Dieseltanks: 400 l

Watertanks: 700 l

Vuilwatertank: 80 l

Accommodatie: 8 passagiers

Bemanning: 2 personen

Hutten: 3 hutten met tweepersoons bed,
2 hutten met 2 éénpersoons bedden

Toilet en douche: 2 toiletten, 2 douches + buitendouche


sy Cherokee - de hutten

2-persoons hutten
Aantal: 3
(tweepersoons bed)

2-persoons hutten
Aantal: 2
(twee 1-persoons bedden)

Prijzen

Prijslijst Zeiljacht SY Cherokee (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

*10* *11*