Tartu, Hotel Hansa

Bekijk foto's

Tijdens een verblijf in het prachtige Hansa Hotel zult u de sfeer proeven van vroeger tijden. Het kleine, comfortabele hotel ligt op een steenworp afstand van het centrum van Tartu, dus dichtbij de winkelstraatjes en bezienswaardigheden. Deze stad is in de 15e eeuw bijna geheel afgebrand maar is daarna weer helemaal opgebouwd en de middeleeuwse sfeer van toen is nog altijd te voelen. Ook in het hotel, dat een middeleeuwse sfeer uitstraalt en waar de kamers de namen dragen van vroegere hanzesteden. Alle 22 kamers zijn mooi ingericht en beschikken over douche, toilet, TV en telefoon. Er zijn 6 appartementen in het gebouw en één suite met sauna! Het hotel heeft een schitterende binnenplaats met fontein, de Hansahof. Het is niet moeilijk om, als u op het Hansahof geniet van een heerlijk stuk vlees van de grill, u voor te stellen hoe vroeger de Hansecoggen (handelsschepen) voorbij vaarden op de Emajogi Rivier, nét buiten het hotel. Volgeladen met bont, was en honing.....
Misschien schuift een oudere bewoner van Tartu bij u aan en vertelt u na een groot glas bier over de geschiedenis en de cultuur van dit mooie stadje.

Tartu is een stad van diverse soorten festivals en musea. Folklore evenementen, tentoonstellingen, concerten en jeugdfestivals trekken gasten uit alle windstreken aan. Tartu is trots op zijn culturele en historische erfgoed. Ook of sportief gebied is Tartu in de wereld niet onbekend: de Tartu Ski Marathon is opgenomen in de Worldloppet Series en is een internationale gebeurtenis.

Aan het einde van de 13e eeuw tekende het stadje Tartu het Hansa Verdrag met de steden Lübeck en Wisby en kreeg daardoor razendsnel een invloedrijke positie in de handelswereld. Als meest gunstig gelegen stad in Litouwen controleerde Tartu de handelsroute tussen Pskov en Novgorod. Samen met de steden Riga en Tallinn zorgde Tartu ervoor dat meer steden gingen samenwerken. Het samenwerkingsverband leverde de leden vele voordelen op. Ze werden vrijgesteld van belastingen, kregen de vrijheid om tussen de steden te reizen en kregen bepaalde rechten.

Anno NU levert een verblijf in het Hansa Hotel u ook vele voordelen op. De prijzen zijn gunstig en u heeft de vrijheid om de oude stad Tartu te bezoeken maar u kunt ook Zuid Estland gaan ontdekken. Met of zonder begeleiding, dat is uw keuze. In het Hansa Hotel bent u vrijgesteld van extra belasting en heeft u recht op diverse kortingen. Uw verblijf is aangenaam verrassend!

Als u een beetje genoeg krijgt van de geschiedenis kunt u heerlijk ontspannen in de sauna, lekker eten in de Hansatall (restaurant van het hotel) of het nachtleven van Tartu gaan ontdekken. Onderweg naar het stadscentrum komt u langs nachtclub Pattaya waar het, verdeeld over drie verdiepingen, tot in de kleine uurtjes feest is. 

Extra prijs informatie