Tived, Grönelid Gård

Bekijk foto's

Grönelid Gård

De kleine boerderij in het land van de reuzen.

Over Grönelid Gård

Grönelid betekent "groene heuvels", en die zijn er op Grönelid Gård. De boerderijdieren helpen ons om het land te beheren door middel van begrazing. Onze dieren leven zo vrij mogelijk, in de zomer in de grote natuurlijke weiden en in de winter in loopstal met vrije toegang tot ruwvoer. Grönelid Gård is een zelf voorzienende boerderij. Koeien en schapen geven vlees en kippen geven vlees en eieren. De groenten groeien ook op de boerderij, zowel op het land als in kassen. Het overschot wordt verkocht aan markten.

Grönelid Gård beschikt over 2 huisjes op de boerderij. We bieden onze gasten aan om deel uit te maken van het werk op de boerderij. Dit kan in de moestuin, bij het verzamelen van eieren, tractor rijden, schapen scheren etc. Dit is afhankelijk van het seizoen.

Grönelid Gård - Overnachten

De huisjes zijn gelegen in het midden van de natuur en hebben vier en zeven bedden (2 persoonsbed en stapelbedden). Ze werden in 2009 afgerond en beide hebben een slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer met toilet en douche en wasruimte met wasmachine en droger. De veranda heeft verlichting en heeft zon op het zuiden. Voor de koudere dagen beschikken de huisjes ook over een verwarming.

Grönelid Gård - Activiteiten

Verschillende activiteiten worden aangeboden met paarden.

Wandel- en ruiterpaden liggen in de buurt en Tiveden National Park ligt op 12 km van de boerderij. Vitsand maakt ook deel uit van het nationale park en is zes kilometer van de boerderij gelegen.

Rondleidingen

Wanneer u in het Nationaal park Tiveden loopt, voelen verhalen over trollen, reuzen, elfen en bandieten niet helemaal ongeloofwaardig. Er zijn routes voor alle leeftijden, de avontuurlijke, jonge gezinnen en die wie een matige wandeling willen maken. Bij Vitsand kunt ontspannen op het strand en een duik nemen in de Grote Driehoek, of huur een kajak of kano en maak een uitstapje. U kan evt. een gegidste wandeling door het Nationaal Park Tiveden reserveren via de plaatselijke VVV in Askersund. U kan ook contact opnemen met Hamgarden Nature Resort, hier worden diverse activiteiten vanuit georganiseerd en u kan er in het Nederlands terecht.

Verschillende activiteiten met paarden:
-Hoe een paard te leiden
-Rijles
-Voetbal met paard
-Paardrijden

Grönelid Gård - Omgeving

Het Nationaal park Tiveden ligt in het bosgebied Tiveden in de Zweedse provincie Västergötland. Het park werd in 1983 opgericht en is 13,5 km² groot. Het bestaat voornamelijk uit bos, meren en rotsen. Tiveden wordt doorkruist door het wandelpad Tivedsleden.In Tiveden groeit een zeldzame rode variant van de Witte waterlelie.

 

Prijzen

Periode Per nacht
1/6 - 15/8 188
16/8 - 31/5 123
Prijs per nacht in 2018 in €.