Trein, boot en busreis Galar: Sognefjord

Routebeschrijving

1e dag

Vlucht Amsterdam naar Bergen Flesland aansluitend per flybus naar Bergen centrum.

BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

Bergen is dan wel niet de hoofdstad van Noorwegen toch is het op z'n minst één van de belangrijkste steden van Noorwegen. Het is de poort tot de Noorse fjorden, de stad van de componist Edvard Grieg en heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed. Kortom een stad die u niet gauw zal vergeten. Bergen is een bruisende stad van meer dan 200.000 inwoners maar toch heeft het centrum zijn kleinschaligheid niet verloren. Het is vooral de oude haven met Bryggen die hiertoe bijdraagt. Een bezoek aan deze stad brengt u langs mooie parken, een romantische haven, talrijke musea en winkelstraten. Wilt u dit alles wel eens vanuit de hoogte bekijken dan neemt u de Fløibanen. Deze tandradbaan brengt u 320 meter hoger om te genieten van een uniek panorama over de stad en zijn fjord. 2 overnachtingen in het Clarion Admiral Hotel.


FLÅM, FRETHEIM HOTEL
FLÅM, FRETHEIM HOTEL

Per boot door de Sognefjord naar Flåm. Met zijn ruim 200 km de langste fjord van Noorwegen en de op één na langste ter wereld, na de Scoresby Sund in Groenland.. Met bijna 1.300 meter diepte op bepaalde plaatsen is het ook de diepste fjord. Flåm is een dorpje met zo'n 500 inwoners, in de gemeente Aurland van de provincie Sogn og Fjordane. Het dorp ligt aan het einde van de Aurlandsfjord, een zijtak van de Sognefjord. De naam "Flåm" betekent "klein plat gedeelte tussen steile bergen". Het dorpje in al sinds eind 19e eeuw een populaire bestemming voor toeristen die de Noorse fjorden en natuur willen bezoeken. Flåm ontvangt nu bijna een half miljoen bezoekers per jaar. 1 overnachting in het Fretheim Hotel.


Geilo, Dr. Holms Hotel
Geilo, Dr. Holms Hotel

Vandaag wacht u een unieke ervaring, dit maal per trein. De reis van Flåm naar Myrdal per Flåmsbana (Flåmspoorweg) is één van de meest spectaculaire en steilste spoortrajecten van de wereld op normaal spoor en wordt gerekend tot de meesterwerken van de Noorse ingenieurskunst. Het 20 km lange traject bestaat uit maar liefst 20 tunnels met een totale lengte van 6 km. Slechts twee van deze tunnels zijn gemaakt met machines, de overige tunnels zijn volledig met de hand uitgegraven. Bijna 80% van het traject heeft een stijging van 5,5%. Het bewijs van de fantastische Noorse ingenieurkunst wordt geleverd in de draaitunnel die als een spiraal in en uit de berg draait; de trein maakt in de berg een draai van 360 graden. Onderweg kunt u genieten van adembenemende uitzichten op de vallei. Vanaf Myrdal gaat de reis verder per Bergensbana naar Geilo. De regio rond Geilo is een aantrekkelijk wintersportgebied. In de andere seizoenen is Geilo een prima uitgangspunt voor wandelingen op de Hardangervidda en het Hallingskarvet. 2 overnachtingen in het Dr. Holms Hotel.


Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

Per Bergensbana, één van de mooiste treinreizen van Europa, van Geilo naar Oslo. Geilo is een echt toeristenplaatsje met veel hotels en andere voorzieningen. Er is zoveel te doen in de Noorse hoofdstad dat u tijd te kort zult komen! Iets wat u niet mag missen is een bezoek aan de winkelstraat van Oslo, Karl Johan. Ook een wandeling door het Frognerpark met beelden van Gustav Vigeland en Akerbrygge, de moderne stadswijk met glasarchitectuur als filigraan, is zeker de moeite waard. 2 overnachtingen in het bij het station gelegen Opera Hotel..


8e dag

Per bus naar de luchthaven Gardermoen voor de terugvlucht naar Amsterdam

8 daagse reis Sognefjord in a Nutshell met daarbij een bezoek aan de steden Oslo en Bergen.

Vertrek: dagelijks

Tijdens deze reis maakt u kennis met de cultuur in de steden Oslo en Bergen en kunt u genieten van de landschappen van de uitgestrekte Hardangervidda en de imposante Sognefjord. In zowel actief als cultureel opzicht is dit een afwisselende reis. U reist per trein, bus en boot.
De overnachtingen vinden plaats in goede hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u

Prijslijst Trein, boot en busreis Galar: Sognefjord (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoons kamer d/t
Gehele jaar 1435

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt

Genoemde bus-, boot- en treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering

Genoemde transfers