Treinreis Fenris: Dovre- en Raumabaan

Routebeschrijving

1e dag

Vlucht van Amsterdam naar Oslo Gardermoen en aansluitend per bus naar Oslo

Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

Er is zoveel te doen in de Noorse hoofdstad dat u tijd te kort zult komen! Iets wat u niet mag missen is een bezoek aan de winkelstraat van Oslo, Karl Johan. Ook een wandeling door het Frognerpark met beelden van Gustav Vigeland en Akerbrygge, de moderne stadswijk met glasarchitectuur als filigraan, is zeker de moeite waard. 2 overnachtingen in het Opera Hotel


Ålesund, Scandic Parken Hotel
Ålesund, Scandic Parken Hotel

Per trein van Oslo naar Dombås, een mooie reis die door het Gudbrandsdal, langs de Rondane en gedeeltelijk over de Dovrefjell gaat. Een mooie route per trein langs de Dovrefjell en door het Raumadal naar Åndalsnes en verder per bus naar Ålesund. De stad brandde in 1904 volledig af en werd opnieuw opgebouwd in Jugendstil. Een must is een bezoek aan de berg Aksla midden in de stad. Het pad naar boven bestaat uit 418 treden, op de top aangekomen ligt de stad bijeengeperst op de eilanden en schiereilanden aan uw voeten. 2 nachten verblijf in Scandic Parken Hotel.


Hurtigruten-Viking
Hurtigruten-Viking

Per dagboot van de Hurtigruten van Ålesund naar het prachtige Geirangerfjord. De Geirangerfjord wordt omringd door bergwanden die een hoogte van vele honderden meters hebben. Tijdens de boottocht ziet u o.a. de befaamde 'Adelaarsweg' met zijn talloze haarspeldbochten. Vervolgens ziet u de 'De zeven zusters', een indrukwekkende waterval en aan de overkant 'De bruidssluier', eveneens een imposante waterval. Links en rechts zijn op de berghellingen ook nog oude boerderijen te zien. Vroeger hebben daar gezinnen gewoond! Als u weer terug bent in Ålesund overnacht u in het Scandic Parken Hotel.


Hurtigruten-Viking
Hurtigruten-Viking

De Hurtigruten vertrek om 00.45 uur naar Bergen. U verblijft 1 nacht aan boord.


BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

Om 14.30 uur arriveert u in de haven van Bergen. Bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen, maak een tocht met de Fløienbaan met prachtig uitzicht vanaf de top. Het centrum van Bergen met zijn winkelstraten en terrassen is ook niet te versmaden. U heeft 2 overnachtingen in het aan de haven gelegen Clarion Admiral Hotel.


FLÅM, FRETHEIM HOTEL
FLÅM, FRETHEIM HOTEL

Per trein naar Voss. Voss is een bekende toeristenplaats, zowel in de zomer als ook in de winter. Vooral de gunstige ligging tussen de Sognefjord en de Hardangerfjord maakt Voss tot een populaire vakantieplaats. In Voss neemt u de bus naar Gudvangen, deze bus wordt niet alleen maar door toeristen gebruikt, het is een lijndienstbus. De bus maakt een tussenstop bij het Stalheim Hotel om de inzittenden een prachtig uitzicht te gunnen over het dal. Daarna daalt u af naar Gudvangen, waar de ferry wacht om u over de Nærøyfjord en Aurlandsfjord naar Flåm te brengen. 1 overnachting in het Fretheim Hotel.


Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

De Flåmsbana is een prachtige treinreis van Flåm naar Myrdal. Deze Flåmsbana is een technisch hoogstandje, het is namelijk de steilste gewone spoorbaan ter wereld. Het spoor voert ook nog eens langs een prachtig landschap! De helling is 55/1000 voor ongeveer 80% van het traject, het spoor voert door spiraalvormig aangelegde tunnels. Het traject Flåm - Myrdal is 20,2 kilometer. Het totaal afgelegde hoogteverschil over deze afstand is 863,6 meter. De reis duurt alles bij elkaar een uur, inclusief een stop bij de Kjosfoss, een waterval, waar de passagiers even uit kunnen stappen voor een blik op deze waterval. Na aankomst in Myrdal, dat op 866 meter boven zeeniveau ligt, is het wachten op een trein naar Oslo. 1 overnachting in het naast het station gelegen Opera Hotel.


10e dag

Per bus naar de luchthaven en aansluitend vlucht naar Amsterdam

10-daagse stedenreis van steden, cultuur en de indrukwekkende natuur van Noorwegen.

Vertrek: dagelijks

Deze afwisselende reis leidt u langs de steden Oslo, Ålesund en Bergen, de mooie berggebieden Rondane en Dovrefjell en de indrukwekkende fjordenkust met als hoogtepunten de Geirangerfjord en de Flåmsbana. Geniet van de mooie landschappen en kom tot rust in dit veelzijdige land.
De overnachtingen vinden plaats in goede hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

 

Prijslijst Treinreis Fenris: Dovre- en Raumabaan (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoonskamer d/t
Gehele jaar 1995

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt

Genoemde bus-, boot- en treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering

Genoemde transfers

Bootreis per Hurtigruten van Ålesund naar Bergen in 2 persoonshut d/t, incl. ontbijt