Treinreis Flåm Fialir: Bergen-Sognefjord-Bergen

Routebeschrijvingen

1e dag

Vlucht van Amsterdam naar Bergen Flesland en per bus naar het centrum van deze Hanzestad.

BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

Bergen is dan wel niet de hoofdstad van Noorwegen toch is het op z'n minst één van de belangrijkste steden van Noorwegen. Het is de poort tot de Noorse fjorden, de stad van de componist Edvard Grieg en heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed. Kortom een stad die u niet gauw zal vergeten. Bergen is een bruisende stad van meer dan 200.000 inwoners maar toch heeft het centrum zijn kleinschaligheid niet verloren. Het is vooral de oude haven met Bryggen die hiertoe bijdraagt. Een bezoek aan deze stad brengt u langs mooie parken, een romantische haven, talrijke musea en winkelstraten. Wilt u dit alles wel eens vanuit de hoogte bekijken dan neemt u de Fløibanen. Deze tandradbaan brengt u 320 meter hoger om te genieten van een uniek panorama over de stad en zijn fjord. 2 overnachtingen in het Clarion Admiral Hotel.


Lavik, Lavik Fjordhotel
Lavik, Lavik Fjordhotel

Per boot door de Sognefjord naar Lavik Met zijn ruim 200 km de langste fjord van Noorwegen en de op één na langste ter wereld, na de Scoresby Sund in Groenland.. Met bijna 1.300 meter diepte op bepaalde plaatsen is het ook de diepste fjord. 2 overnachtingen in het Lavik Fjordhotel.


FLÅM, FRETHEIM HOTEL
FLÅM, FRETHEIM HOTEL

In de loop van de ochtend gaat de tocht verder door de Sognefjord. naar Flåm. Flåm is een dorpje met zo'n 500 inwoners, in de gemeente Aurland van de provincie Sogn og Fjordane. Het dorp ligt aan het einde van de Aurlandsfjord, een zijtak van de Sognefjord. De naam "Flåm" betekent "klein plat gedeelte tussen steile bergen". Het dorpje in al sinds eind 19e eeuw een populaire bestemming voor toeristen die de Noorse fjorden en natuur willen bezoeken. Flåm ontvangt nu bijna een half miljoen bezoekers per jaar. 1 overnachting in het Fretheim Hotel.


BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

Vandaag wacht u een unieke ervaring, dit maal per trein. De reis van Flåm naar Myrdal per Flåmsbana (Flåmspoorweg) is één van de meest spectaculaire en steilste spoortrajecten van de wereld op normaal spoor en wordt gerekend tot de meesterwerken van de Noorse ingenieurskunst. Het 20 km lange traject bestaat uit maar liefst 20 tunnels met een totale lengte van 6 km. Slechts twee van deze tunnels zijn gemaakt met machines, de overige tunnels zijn volledig met de hand uitgegraven. Bijna 80% van het traject heeft een stijging van 5,5%. Het bewijs van de fantastische Noorse ingenieurkunst wordt geleverd in de draaitunnel die als een spiraal in en uit de berg draait; de trein maakt in de berg een draai van 360 graden. Onderweg kunt u genieten van adembenemende uitzichten op de vallei. Vanaf Myrdal gaat de reis verder per Bergensbana naar Bergen. 1 overnachting in het Clarion Admiral hotel.


7e dag

Per bus naar de luchthaven Flesland voor de terugvlucht naar Amsterdam.

7 daagse reis Sognefjord in a Nutshell, Bergen via Lavik en Flåm terug naar Bergen.

Vertrek: dagelijks

Deze spectaculaire reis voert door het mooiste wat Noorwegen aan fjorden en ongerepte natuur te bieden heeft! U maakt kennis met de Sognefjord, de Flåmsbana, de Bergensbana en de stad Bergen.
De overnachtingen vinden plaats in goede hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u

 

Prijslijst Treinreis Flåm Fialir: Bergen-Sognefjord-Bergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoons kamer d/t
Gehele jaar 1275
Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt (Lavik incl. halfpension)

Genoemde bus-, boot- en treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering

Genoemde transfers