Treinreizen Zweden


Reizen per trein in Zweden is naast duurzaam en comfortabel ook een bijzondere ervaring! Norge Reiser biedt u een aantal reizen aan waarbij we enkele steden met elkaar hebben gecombineerd en u van stad naar stad kunt genieten van een comfortabele treinreis door het prachtige landschap van de eindeloze meren en bossen. Al onze treinreizen kunt u op iedere willekeurige plaatsen verlengen. 

De treintrajecten:

Malmbanan, Luleå - Narvik, ook wel als Ertsspoorlijn bekend, is een spoorlijn in het noorden van Zweden die de steden Luleå, Boden en Kiruna verbindt en is  473 km lang. 

Inlandsbanan, Gällivare - Kristinehamn, een 1296 kilometer lange spoorweg, die van Värmland in het zuiden naar Lapland in het noorden loopt.  De trein rijdt alleen tussen juni en eind augustus en vervoert vooral toeristen.

Västra Stambanan, Stockholm - Göteborg, verbind de twee grootste steden van Zweden en is 455 km lang. Het traject loopt over Södertälje - Katrineholm - Hallsberg -Skövde - Falköping en Alingsås.

Västkustbanan, Göteborg - Lund - Malmö is 306 km lang. Het wordt ook wel de kustspoorlijn genoemd, gelegen in de provincie Götaland door de provincie Halland naar de provincie Skåne.

Mittbanan, Storlien - Sundsvall is 358 km lang. Vanuit Sundsvall gaat u dwars door Zweden van oost naar west. Deze spoorlijn loopt bij Storlien over in de Noorse Meråkerbanen, die nog 102 km lang is tot Trondheim.

Ostkustbanan, Stockholm - Sundsvall. Een 403 km lange spoorlijn die de o.a. langs de steden Uppsala en Gävle gaat.

Botniabanan, Västeraspby - Umeå is een 185 km lange spoorlijn in het Noorden van Zweden. Deze hogesnelheidstrein gaat o.a. langs de HÖga Kusten.

Stambanan, Katrineholm - Malmö. Dit 483 km lange traject is onderdeel van de spoorlijn tussen Malmö Centraal en Stockholm Centraal.

Bent u op zoek naar complete treinreis in Zweden? Kleinere steden en dorpen kun je bereiken per bus. De busverbindingen sluiten goed aan op het spoorwegnet. Elke reis is eenvoudig en goed te combineren met de vlucht die u wenst, Norge Reiser werkt samen met de KLM, SAS en Norwegian. Uiteraard kunt u ook een reis laten samenstellen naar uw eigen wensen, Esther, Rietje en Michelle  helpen u hier graag bij!

Combinatiereis Petter: Trein Stockholm-Oslo-Bergen, 7-daagse reis

Deze combinatiereis start in het Venetië van het Noorden: Stockholm, en gaat vervolgens per trein naar de Noorse hoofdstad Oslo, daarna reist u per trein naar de hoofdstad van de fjorden: Bergen. Deze steden hebben een totaal eigen karakter maar hebben ook veel gemeen; historische gebouwen, monumenten en bijzondere musea.Treinreis Eskil: Trein Kopenhagen Zweden, 9-daagse reis

Deze 9-daagse reis start in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, en gaat vervolgens per trein via de Øresundsbron naar de Zweedse stad Malmø. Vanuit Malmø neemt u de trein naar het Venetië van het Noorden: Stockholm. Vanuit Stockholm reist u, via de twee na grootste stad van Zweden, Göteborg, terug naar Kopenhagen.Treinvakantie Lapland Arkin, 9-daagse reis

Deze treinvakantie Lapland gaat van Zweden naar Noorwegen en u verblijft in de steden Umeå, Luluå, Kiruna en Narvik. U vliegt naar Zweden, en via Noorwegen terug,Zweden per trein, 10-daagse treinreis Bjorn

Ontdek Zweden per trein. Tijdens deze reis, verblijft u in 4 Zweedse steden en sluit u de reis af in de 2 na grootste stad van Noorwegen: Trondheim.