Treintrip Bragi: Bergen-Oslo-Trondheim

Routebeschrijving


vlieg Amsterdam - Bergen
vlieg Amsterdam - Bergen

U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bergen. Hier staat een taxi voor u klaar die u naar het hotel brengt.


Bergen, Scandic Hotel Ørnen
Bergen, Scandic Hotel Ørnen

Bergen is een charmante stad met pittoreske, houten huizen, musea en cafe's. Het wordt ook wel de hoofdstad van de fjorden genoemd. De Fløibanen is een tandradbaantje dat u tot boven in Bergen brengt, hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. U heeft 2 overnachtingen in het Scandic Ørnen.


FLÅM, FRETHEIM HOTEL
FLÅM, FRETHEIM HOTEL

U gaat per trein naar Voss. Voss is een bekende toeristenplaats, zowel in de zomer als in de winter. Vooral de gunstige ligging tussen de Sognefjord en de Hardangerfjord maakt Voss tot een populaire vakantieplaats. In Voss neemt u de bus naar Gudvangen, deze bus wordt niet alleen maar door toeristen gebruikt, het is een lijndienstbus. De bus maakt een tussenstop bij het Stalheim Hotel om de inzittenden een prachtig uitzicht te gunnen over het dal. Daarna daalt u af naar Gudvangen, waar de ferry wacht om u over de Nærøyfjord en Aurlandsfjord naar Flåm te brengen.

U heeft 1 overnachting in het Fretheim Hotel.


Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

De Flåmsbana is een prachtige treinreis van Flåm naar Myrdal. Deze Flåmsbana is een technisch hoogstandje, het is namelijk de steilste gewone spoorbaan ter wereld. Het spoor voert ook nog eens langs een prachtig landschap! De helling is 55/1000 voor ongeveer 80% van het traject, het spoor voert door spiraalvormig aangelegde tunnels. Het traject Flåm - Myrdal is 20,2 kilometer lang. Het totaal afgelegde hoogteverschil over deze afstand is 863,6 meter. De reis duurt alles bij elkaar een uur, inclusief een stop bij de Kjosfoss, een waterval, waar de passagiers even uit kunnen stappen voor een blik op deze waterval. Na aankomst in Myrdal, dat op 866 meter boven zeeniveau ligt, is het wachten op een trein naar Oslo. De stationsrestauratie biedt een (warme) zitplaats, waar men bovendien kan genieten van de heerlijke Noorse wafels met jam en slagroom! Misschien toch een trein laten schieten?

U heeft 2 overnachtingen in het Thon hotel Opera.


Trondheim, Scandic Nidelven
Trondheim, Scandic Nidelven

Per trein van Oslo naar Trondheim, een mooie reis die door het Gudbrandsdal, langs de Rondane en gedeeltelijk over de Dovrefjell gaat. Trondheim is gelegen aan de Nidelv. Het is met zijn brede, elegante straten, schilderachtige houten huizen, fjord en mooie omgeving een zeer aantrekkelijke plaats. Bezienswaardigheden zijn de Nidarosdom, de Bybya een voormalige ophaalbrug en het Ringve.

U heeft 2 overnachtingen in het Scandic Nidelven.


Hurtigruten-Viking
Hurtigruten-Viking

Per Hurtigruten, de postboot, voor een korte zeereis langs de prachtige fjordenkust naar de Hanzestad Bergen.

U verblijft 1 nacht aan boord in een binnenhut.


Bergen, Scandic Hotel Ørnen
Bergen, Scandic Hotel Ørnen

U heeft nog 1 overnachting in het Scandic Ørnen.


vlieg Bergen - Amsterdam
vlieg Bergen - Amsterdam

De laatste dag van de reis is alweer aangebroken. U wordt met de taxi naar de luchthaven gebracht. U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Bergen naar Amsterdam.10 daagse combinatie reis Norway in a Nutshell met Hurtigruten, Bergen-Oslo-Trondheim-Bergen

Vertrek: dagelijks (afhankelijk beschikbaarheid Hurtigruten)

Deze combinatiereis start in de hoofdstad van de fjorden Bergen en gaat vervolgens per trein en boot naar de hoofdstad Oslo, daarna reist u per trein naar Trondheim. Deze steden hebben een totaal eigen karakter maar hebben ook veel gemeen; historische gebouwen, monumenten en bijzondere musea. Het laatste gedeelte van de reis gaat per Hurtigruten van Trondheim terug naar Bergen. De overnachtingen vinden plaats in goede hotels. De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

Treintrip Bergen-Oslo-Trondheim - Hoogtepunten

  • Bergen
  • Flåm
  • Oslo
  • Trondheim
  • Flåmsbaan
  • Bergensbaan
  • Dovrebaan
  • Hurtigruten
  • Nærøyfjord

 

Prijslijst Treintrip Bragi: Bergen-Oslo-Trondheim (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoons kamer d/t
Winter 1795
Zomer 1815

Prijs Bragi per persoon 2020 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt

Genoemde bus-, boot- en treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering

Genoemde transfers

Bootreis per Hurtigruten van Trondheim naar Bergen in 2 persoonshut d/t incl. ontbijt

Exclusief:

! Uitgaven van persoonlijke aard