Trollstigen rijden? Idunn: Oslo - Bergen

Route beschrijving (Totale afstand 1262 km)


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo

Uw overtocht vertrekt om 16.30 uur vanuit Kopenhagen en u komt de volgende ochtend om 09.45 uur aan in Oslo. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


Oslo, Thon Storo
Oslo, Thon Storo

Aankomst met de ferry in Oslo om 09.45 uur. Allereerst kunt u rondkijken in de Noorse hoofdstad Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige fjord. Er is veel te zien en te beleven, bijvoorbeeld het Vigelandpark met zijn beelden, maar u kunt ook gezellig winkelen op de Karl Johansgate. U verblijft voor één nacht in het Thon Hotel Storø.


GOMOBU, GOMOBU HYTTER
GOMOBU, GOMOBU HYTTER

Na de drukte van Oslo ervaart u al snel hoe rustig het kan zijn in Noorwegen. Onderbreek uw reis eventueel voor een bezoek aan de Hadeland Glasfabriek bij Jevnaker. Interessant om eens rond te kijken en er is ook allerlei fraai glaswerk te koop! Daarna volgt een mooie en afwisselende rit richting Fagernes door een langgerekt rivierdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. Fagernes zelf is een leuke plaats. U verblijft 3 nachten Gomobu Hytter. Gomobu ligt aan een tolweg. Excursies: wandelen, de Panoramaveien naar Hemsedal, Jotunheimen (het Noorse hooggebergte), het interessante openluchtmuseum in Fagernes.


Gjerdsetbygda, Gjerdset Turistsenter
Gjerdsetbygda, Gjerdset Turistsenter

Een prachtige reis vandaag. Allereerst langs het Noorse hooggebergte en de rivier de Rauma naar de fjordenkust! De weg over de Valdresflya is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Te beginnen met het Bygdinmeer, waar u een mooie boottocht kunt maken. Daarna kunt u gaan genieten van talloze vergezichten met uitzicht op hoogvlaktes en de besneeuwde bergtoppen van Jotunheimen. Gewoon af en toe even stoppen om met volle teugen te genieten van al dit moois. Vervolgens is het leuk om verderop naar de Ridderspranget te wandelen. Ooit ontkwam een ridder te paard hier met zijn geschaakte vriendin aan zijn achtervolgers. Het plaatsje Vågå, fraai gelegen aan het eind van het Vågåvatn, is geschikt voor een rustpauze. Ga daar eens een kijkje nemen bij het houten kerkje dat uit de middeleeuwen stamt. Een volgend avontuur is de reis over Slådalsveien, een tolweg die dwars door een ruig berggebied voert. Dit is écht autorijden! De laatste etappe voert door het mooie en langgerekte Romsdalen naar Isfjorden. U verblijft 3 nachten in een huisje van Gjerdset Turistsenter als u met 2 personen reist verblijf in een huisje Type A en reist u met 4 personen in een huisje Type B. Excursies naar Molde, de Atlanterhavsvei en Ålesund, een stadje dat deels in Jugendstil is opgetrokken. En natuurlijk wandelen in de prachtige omgeving van Åndalsnes. Een prachtige omgeving, ook om te vissen.


Bremanger, Smørhamn
Bremanger, Smørhamn

Al snel na uw vertrek uit Isfjorden ervaart u één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Boven gekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Voordat u de ferry van Linge naar Eidsdal neemt komt u langs Gudbrandsjuvet, een plezierige onderbreking van de reis. Al net zo fraai is de afdaling via de Ørnesvingen, de Adelaarsweg, naar de Geirangerfjord en het plaatsje Geiranger. Nog een highlight is de Dalsnibba, een bergtop bij Geiranger. Ook de tocht naar en langs de weidse Nordfjord mag er zijn. Daarna gaat het verder richting westkust. Uiteindelijk steekt u per ferry over van Stårheim naar Isane en dan bent u bijna op Bremanger, een onbekend stukje Noorwegen. U verblijft 3 nachten in appartement Smørhamn Handelsted. Als u reist met 2 personen in appartement 4 of 5 en als u reist met 4 personen in appartement 1,2 of 3. Excursies: de Vestkapp, de meest westelijke punt van Noorwegen voorbij Stadlandet, naar Florø of Måløy, een bootexcursie naar Svingen, wandelen, vissen.


Sogndal, Uteplassen Hytter og Camping
Sogndal, Uteplassen Hytter og Camping

U begint de reis al direct met de terugrit over Bremangerlandet, via weg nummer 616 gaat u verder naar het vasteland door de nieuwe tunnelweg Bremangersambandet naar weg nummer 614 en naar Svelgen te volgen. En dan gaat u weer het afwisselende binnenland in naar Moskog en vervolgens via de Gaularfjell (met vlak voor de afdaling naar een uitloper van de Sognefjord) een prachtig uitzichtpunt. Dan volgt een overtocht over de imposante Sognefjord (die een lengte van meer dan 200 kilometer heeft!) van Dragsvik naar Hella. Vervolgens rijdt u via weg 55 naar Sogndal en weg 5 richting Fjærland. U verblijft 3 nachten in een bungalow van Uteplassen. Excursies: de staafkerk van Urnes, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland, een rit over weg nummer 55 richting Lom naar Jotunheimen. Activiteiten: een gletsjerwandeling (met gids) op de Nigradsbre, kajakken op de Sognefjord, wandelen, vissen.


Bergen, Thon hotel Rosenkrantz
Bergen, Thon hotel Rosenkrantz

Een afscheid van de majestueuze Sognefjord. Allereerst een tocht langs de oever van de Sognefjord en vervolgens een oversteek met een ferry van Hella naar Vangsnes. Volop tijd om te genieten van al het moois. Genieten zult u ook van uw rit over de Vikafjell naar Voss. Allereerst is daar de staafkerk van Vik, een prachtig aandenken aan de Noorse historie. Daarna volgt een tocht door een ruig berglandschap. Afwisseling genoeg. U overnacht 1 nacht in Bergen zodat u ook nog de hoogtepunten van deze stad kan 'meepakken'.


17e dag

Aankomst in Hirtshals om 08.00 uur. U kunt in één keer naar Nederland rijden maar misschien vindt u het wel leuk om uw reis te verlengen en een bezoek te brengen aan Legoland. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.17-daagse reis Idunn Trollstigen rijden: Oslo - Bergen

Vertrek: dagelijks

Een reis met letterlijk en figuurlijk veel hoogtepunten. Allereerst het lieflijke Valdres en Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. Vervolgens is de fjordenkust aan de beurt met Åndalsnes als uitgangspunt. Imposant is een autorit over de Trollstigen met zijn talloze haarspeldbochten. Ook de Geirangerfjord is een topper. Een boottocht op de fjord met uitzicht op de steile bergwanden en de bruisende watervallen is een belevenis. Vervolgens komt u op het mooie  eiland Bremanger waar de visserij, de traditie van weleer, voelbaar is. Indrukwekkend is ook de majestueuze Sognefjord met zijn lengte van meer dan 200 kilometer. In de regio rond de Sognefjord kunt u een gletsjerwandeling maken of kajakken op het fjord, heerlijk wandelen of een mooie tocht met de auto maken. Of gewoon in alle rust genieten van de natuur om u heen. Tenslotte is daar Bergen, een stad met heel veel historie en heel veel bezienswaardigheden. Zoals Bryggen, Gamle Bergen, Fløyen, het Aquarium en nog veel meer.

​Trollstigen rijden? bungalow rondreis Idunn - Hoogtepunten:

  • Oslo
  • Valdres
  • Jotunheimen
  • Rondane
  • Romsdal
  • Trollstigen
  • Geirangerfjord
  • Bremanger
  • Sognefjord
  • Bergen

Wilt u ook Oslo en/of Bergen bezoeken? Dat is geen probleem! Wij passen de reis graag voor u aan. Vanzelfsprekend zijn de bootovertochten bij de reissom inbegrepen.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Trollstigen rijden? Idunn: Oslo - Bergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
April t/m september 1175 985 740
Maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken
Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Idunn prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 239/259 voor de ferry Kopenhagen-Oslo en voor Bergen-Hirtshals een tarief van € 356/436. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn, dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Inclusief:

Bootreis per DFDS Kopenhagen - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde bungalows

Bootreis per Fjord Line Bergen naar Hirtshals incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's

! Dinerbuffet DFDS Kopenhagen-Oslo €37,- pp

! Ontbijtbuffet DFDS Kopenhagen-Oslo €18,70 pp

!
Dinerbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €44,- pp 

! Ontbijtbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €18,70 pp