Uilen safari, Nationaal park Tiveden in Zweden

Bekijk foto's

Ga met ons mee op uilen safari in de bossen van Tiveden. Hier heeft u de mogelijkheid om verschillende mythische uilen te zien. Als u geluk heeft, komt u oog in oog te staan met een uil en zijn betoverende blik. Dit is niet te vergeten! Er zijn maar weinig ervaringen in de natuur die zo intens zijn als die van uilen. Deze excursie duurt 5 uur en het begint om 18:00 uur. Aantal maximum deelnemers is 8. Denk eraan om zelf warme kleding, insectenspray en goede wandelschoenen mee te nemen. De ontmoetingsplaats is in Tiveden bij tankstation OK / Q8 in Laxå, naast de snelweg E20.

In de frisse vroege zomeravond gaan we op zoek naar uilen. We gaan langs verschillende locaties op zoek naar de kerkuil, dwerguil, ruigpootuil en ook de verlegen grote grijze uil. U leert zowel de verschillende roepen van de uilen als hun gedrag te herkennen, zodat u ze zelf kunt identificeren en vinden. 

Wist u dat alle verschillende roepen van uilen een specifieke betekenis hebben in de Zweedse folklore, meestal verbonden met de machten van de duisternis? Of dat het mannetje van de ruigpootuil urenlang kan roepen om een vrouwtje te trekken? Dit en nog veel meer zult u tijdens deze tour ervaren.Inclusief
  Een maaltijd met koffie, thee of warme chocolademelk
  Verrekijkers