Uilen safari, Nationaal park Tiveden in Zweden

Uilen safari - Nationaal park Tiveden 

Ga met ons mee op uilen safari in de bossen van Tiveden. Hier heeft u de mogelijkheid om verschillende mythische uilen te zien. Als u geluk heeft, komt u oog in oog te staan met een uil en zijn betoverende blik. Dit is niet te vergeten! Er zijn maar weinig ervaringen in de natuur die zo intens zijn als die van uilen.

In de frisse vroege zomeravond gaan we op zoek naar uilen. We gaan langs verschillende locaties op zoek naar de kerkuil, dwerguil, ruigpootuil en ook de verlegen grote grijze uil. U leert zowel de verschillende roepen van de uilen als hun gedrag te herkennen, zodat u ze zelf kunt identificeren en vinden.

Wist u dat alle verschillende roepen van uilen een specifieke betekenis hebben in de Zweedse folklore, meestal verbonden met de machten van de duisternis? Of dat het mannetje van de ruigpootuil urenlang kan roepen om een vrouwtje te trekken? Dit en nog veel meer zult u tijdens deze tour ervaren. De tour duurt ongeveer 5 uur.

Uilen safari - algemene informatie

Duurt: 5 uur totaal. 
Begin van de excursie: 18:00 uur. 
Deelnemers: Maximaal 8 personen. 
Locatie: Nationaal park Tiveden
Belangrijk om mee te nemen: Warme kleding, insecten spray en goede wandelschoenen. 

De gegidste tour vindt plaats in Tiveden. De ontmoetingsplaats is bij tankstation OK / Q8 in Laxå, naast de snelweg E20.


Prijzen

Prijslijst Uilen safari, Nationaal park Tiveden in Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon in €
18-05-2019 t/m 25-05-2019 op aanvraag
02-06-2019 op aanvraag

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

  Een maaltijd met koffie, thee of warme chocolademelk.

  Verrekijkers