Upernavik, Groenland

Upernavik

U vindt een indrukwekkende koloniale historie in Upernavik. Het tegen de berg gelegen dorp biedt een prachtig uitzicht over de zee en het 10 km verderop gelegen herkenningsteken van het dorp, de berg Qaarsorsuaq.

Qaasuitsup is de naam van een nieuwe gemeente in Groenland, op 1 januari 2009 gevormd uit de gemeenten Aasiaat, Ilulissat, Kangaatsiaq, Qaanaaq, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq, Uummannaq en Upernavik. De gemeente is ongeveer 660.000 vierkante kilometer groot en is daarmee veruit de grootste gemeente ter wereld (en groter dan ieder Europees land, met uitzondering van Rusland). Het aantal inwoners is rond de 18.000.

Groenland Thule per ms Fram, 17 dagen

Tijdens deze bijzondere Arctische expeditie naar Groenland Thule ontdekt u het noord-westelijke deel van Groenland tot aan het ijzige Noorden. Beleef het gevoel om helemaal aan het eind van de gigantische Groenlandse ijskap te staan, die zich 2.400 kilometer naar het Noorden uitstrekt en 80% van het eiland bedekt. Ontdek de historische nederzettingen zoals Dundas en breng een bezoek aan Siorapaluk, het meest noordelijke dorp ter wereld. Betast een ijsberg met uw blote handen en bewonder de kracht der natuur in de Ilulissat-IJsfjord. Tijdens onze dagelijkse landingen en excursies, waaronder een kajaktour, wandelingen en andere activiteiten, maakt u kennis met het authentieke Groenland en zijn bewoners.​