Utne, Utne hotel

Utne Hotel - Algemeen

Anno 1722, Utne Hotel is Noorwegens oudste hotel. Het werd in 1722 door sergeant Børsem opgericht, hij kreeg toestemming van de toenmalige koning Christian VII om en deel van zijn soldij (die hij verdiend had in de noordse oorlog) te gebruiken voor het bouwen van een herberg. In 1787 kwam het hotel in bezit van zijn familie en dat bleef het tot 1995. Torbjørg Utne (1812-1902) bekend als “moeder Utne” gaf het hotel de sfeer die het tegenwoordig nog uitstraalt. Het hotel is momenteel in handen van een stichting die het hotel zeer goed onderhoudt en de bijzondere, intieme en persoonlijke sfeer weet te bewaren. Het Utne Hotel is gelegen aan de Hardangerfjord, op 40 minuten rijden van Voss.
Het ontbijt en andere maaltijden worden bereid met verse, lokale ingrediënten en geserveerd in de historische eetzaal. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de Mor Utne Stova Pub. WiFi is gratis beschikbaar in de openbare ruimtes. Het personeel van de 24-uursreceptie kan helpen met het regelen van wandelingen, skitochten en ciderproeverijen.

Utne Hotel - De kamers

De kamers van Utne Hotel bevinden zich in het hoofdgebouw. Ze hebben een eigen badkamer met een douche. Op de kamers zijn televisies en radio's bewust weggelaten om de ouderwetse sfeer te behouden.

Utne Hotel- Omgeving

  • wandeltochten in de omgeving
  • bloesem van fruitbomen in eind mei/begin juni
  • Hardanger Folkemuseum 5 min wandelen
  • Hardangerfjord
  • Agatunet
  • Folgefonn gletsjer
  • Bergen 122 km

Prijzen

Prijslijst Utne, Utne hotel (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt 2 persoonskamer d/t incl. halfpension Single toeslag
gehele jaar 141 214 47

Prijs per persoon per nacht in 2020 in €.

Geen honden toegestaan.

Kijk ook eens naar:

VOSS, FLEISCHERS HOTEL
Anno 1889 In de afgelopen 100 jaar heeft het Fleischers Hotel zich ontwikkeld tot één van de meest traditierijke en klantvriendelijke hotels van Noorwegen.
ULVIK, ULVIK STRAND HOTEL
Het Ulvik Strand Fjordhotel is prachtig gelegen aan de Hardangerfjord in het leuke plaatsje Ulvik.