We willen allemaal graag weer op vakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Norge Reiser ziet je graag weer als klant en heeft daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw reis i.v.m. Corona geannuleerd of moet hij worden omgeboekt dan geven wij je de "Boeken zonder  zorgen "garantie. Boek je reis om naar een nieuwe vertrekdatum of ontvang binnen 14 dagen een terugbetaling van je reisgelden. Onze medewerkers informeren je graag over de mogelijkheden zodat je zorgeloos jouw  ideale vakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen

 • Annuleert Norge Reiser jouw boeking (uiterlijk 48 uur voor vertrek) in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.
 • Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden.
 • Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Norge Reiser in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt of de reis kan voortzetten. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je veilig naar huis kan komen of de reis zorgeloos kan afmaken. 
 • De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende vakantie. Norge Reiser werkt samen met de Europeesche Verzekeringen en Unigarant, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Al onze samenwerkende ferrymaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen, accommodaties en activiteitenbedrijven hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd

Op vakantie, we mogen weer!!


Welke landen zijn geopend?

De Nederlandse overheid heeft een aanpassing gedaan in het huidige reisadvies. De landen zullen stapsgewijs weer opengaan. Vanaf 15 mei 2021 is reizen naar enkele landen weer mogelijk!
We kunnen ons voorstellen dat je graag weer op vakantie wilt en onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Onderstaand een overzicht van de landen binnen ons aanbod en wat de voorwaarden zijn op dit moment. Met CoronaCheck kunt u vanaf 1 juli 2021 deze bewijzen laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat. U kunt CoronaCheck gebruiken om te reizen binnen de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Vanaf 1 juli 2021 is het DCC beschikbaar voor iedereen vanaf 12 jaar.

Negatieve PCR test en afreisdocument

Indien je voor jouw reisbestemming een negatieve PCR test nodig hebt met een afreisdocument kun je hier je afspraak plannen voor 49 euro voor een PCR test incl reisverklaring. Vanaf 1 juli heeft de overheid aangegeven dat men gratis mag testen als iemand op reis gaat.

Kijk voor de meest up to date voorwaarden t.a.v. jouw vakantieland op Nederland Wereldwijd / Wijs op Reis

Land

Geopend

Vaccinatie - PCR test

Gezondheidsverklaring

Andere bijzonderheden

Finland

Ja (geel)

 • Een certificaat van volledige vaccinatie (ten minste 14 dagen tussen de 2e prik en aankomst)
 • De persoon kan een certificaat voorleggen waaruit blijkt dat hij/zij de Covid-19 heeft gehad en minimum één week voorafgaand aan aankomst in Finland minstens één vaccin tegen Covid-19 heeft gekregen.
 • De persoon kan een certificaat voorleggen dat hij/zij minder dan 6 maanden voor aankomst in Finland Covid-19 heeft gehad.
  Het certificaat moet in het Engels, Fins of Zweeds zijn. (Het gele vaccinatieboekje volstaat)

LET OP: Indien u niet aan bovenstaande eisen kunt voldoen, geldt er een quarantaineplicht van 14 dagen bij aankomst in Finland. De quarantaine kan verkort worden door 72 uur na de eerste PCR-test een tweede Covid-PCR-test af te laten nemen. Als deze ook negatief is mag de quarantaine stopgezet worden

In coronatijd heb je voor iedere vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol een gezondheidsverklaring nodig. Na een verblijf in Finland hoeft u dan bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan.
Airlines eisen op dit moment een negatieve PCR testuitslag voor het boarden.


Zweden

Ja (oranje)

Negatieve PCR of antigen test max 48 uur voor aankomst (Engels, Frans, Zweeds, Noors of Deens document)

In coronatijd heb je voor iedere vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol een gezondheidsverklaring nodig. Alleen wanneer je uit een hoog risico gebied (code rood of oranje) terug reist naar Nederland, heb je ook een negatieve PCR-testuitslag nodig.

Aanvullend advies (geen verplichting), hertesten op dag 5 en 7 dagen op dezelfde plek verblijven. Volledig gevaccineerden zijn vrijgesteld van het aanvullende advies, men dient wel een negatieve PCR test te kunnen overhandigen.

Noorwegen

Ja
(24 juni oranje)

geldig Europees coronapaspoort

 • Je hebt 2 inentingen gehad en er is 1 week tussen de 2e inenting en het moment van aankomst in Noorwegen
 • In een geval van een vaccin waarvan 1 inenting volstaat; je hebt de inenting gehad en er zijn 3 weken tussen de inenting en het moment van aankomst in Noorwegen
 • Je hebt gedurende de afgelopen 6 maand Covid-19 gehad en kan dit aantonen via een certificaat.
 • Vanaf 24 juni aanvaardt Noorwegen het COVID-19-certificaat van de EU om het land binnen te komen. Dit betekent dat inwoners van de EU/EEG-landen Noorwegen het land binnen met een geldig EU-certificaat. Inwoners van landen waar het certificaat al beschikbaar is kunnen er het land mee binnenkomen.

In coronatijd heb je voor iedere vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol een gezondheidsverklaring nodig. Als u vanaf 10 juni 2021 vanuit Noorwegen terug naar Nederland reist hoeft u niet in (thuis)quarantaine. Ook hoeft u geen negatieve PCR-test te overleggen.

Om de verspreiding van de ziekte te kunnen volgen, moeten de meeste reizigers zich laten registreren bij aankomst in Noorwegen op de website van de overheid. Als je je niet online wil registreren kun je een papieren formulier indienen bij de politie aan de grenspost.

Denemarken

Ja (oranje)


26 juni
(geel?)

vanaf 14/5 negatieve PCR test max 48 uur voor aankomst

Vanaf 26/6 geldig Europees coronapaspoort

Alle burgers, uit de EU en de Schengenlanden, die over een geldig Europees coronapaspoort beschikken, kunnen vrij naar Denemarken reizen

In coronatijd heb je voor iedere vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol een gezondheidsverklaring nodig. Alleen wanneer je uit een hoog risico gebied (code rood of oranje) terug reist naar Nederland, heb je ook een negatieve PCR-testuitslag nodig.

 • Niet essentieel reizen naar Denemarken zijn weer toegestaan voor reizigers die uit landen die door de Deense overheid als veilig zijn gemarkeerd. NL is momenteel als veilig gemarkeerd.
 • Er geldt een quarantaineplicht van 10 dagen bij aankomst in Denemarken. Na 4 dagen kan er geen PCR-test gedaan worden en bij een negatieve uitslag kan de quarantaine worden opgeheven.

 • Bovenstaande inreisbeperkingen zijn niet van toepassing wanneer je volledig gevaccineerd bent of wanneer je al antilichamen hebt (door eerdere besmetting). Bij bewijs van volledige vaccinatie (gele vaccinatie paspoort) mag je zonder quarantaine het land binnen.
EstlandJa (oranje)
 • Je bent gevaccineerd en dit is niet langer dan een jaar geleden.
 • Je hebt gedurende de afgelopen 6 maand Covid-19 gehad en kan dit aantonen via een certificaat.
 • Geen test nodig voor landen waar de infectie onder de 150 op 100.00 ligt in de laatste 2 weken. Nederland zit daar onder.

In coronatijd heb je voor iedere vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol een gezondheidsverklaring nodig. Alleen wanneer je uit een hoog risico gebied (code rood of oranje) terug reist naar Nederland, heb je ook een negatieve PCR-testuitslag nodig.


LetlandJa (oranje)NNB

In coronatijd heb je voor iedere vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol een gezondheidsverklaring nodig. Alleen wanneer je uit een hoog risico gebied (code rood of oranje) terug reist naar Nederland, heb je ook een negatieve PCR-testuitslag nodig.

 • Alle reizigers moeten uiterlijk 48 uur voor binnenkomst in Letland, een elektronisch formulier invullen en indienen. 
 • Ligt de infectiegraad uit het land van aankomst hoger dan in Letland dan geldt een verplichte thuisquarantaine. 
LitouwenJa (oranje)

Negatieve PCR test die maximaal 72 uur voor aankomst is afgenomen. Dit bewijs moet in het Engels of een andere officiële EU-taal zijn opgesteld. 

 • Je bent gevaccineerd en dit is niet langer dan een jaar geleden.
 • Je hebt gedurende de afgelopen 90 dagen Covid-19 gehad en kan dit aantonen via een certificaat.

Ongeacht uw testresultaat dient u 10 dagen in Quarantaine te gaan, deze kan worden verkort door op de 7e dag opnieuw een test te doen. 

Bovenstaande quarantaine maatregelen zijn niet van toepassing wanneer je volledig gevaccineerd bent of wanneer je al antilichamen hebt (door eerdere besmetting). 

Duitsland

Ja
(geel)

Negatieve PCR of antigen test max 48 uur voor aankomst (Engels, Duits, Spaans, Frans of Italiaans document) + registratieplicht

In coronatijd heb je voor iedere vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol een gezondheidsverklaring nodig. Na een verblijf in Duitsland hoeft u dan bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Voor vertrek naar Duitsland moet u zich registeren. Bij de grens dient u een negatief testresultaat te overhandigen, dan vervalt de quarantaineplicht.

Doorreis
Transitverkeer is toegestaan door Duitsland en Denemarken.