Vakantie rondreis Noorwegen Valda: Rjukan en Oslo

Route beschrijving (Totale afstand 1074 km)


09.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Langesund
09.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Langesund

09.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar langesund, aankomst 13.30 uur


Rjukan, Rjukan Hytte og Caravanpark
Rjukan, Rjukan Hytte og Caravanpark

Route via weg 38 vradal dalen naar rjukan 3 nachten verblijf in kampeerhut van Rjukan Hytte.


Kinsarvik, Kampeerhut Kinsarvik Camping
Kinsarvik, Kampeerhut Kinsarvik Camping

via weg 134 en 13. U verblijft 4 nachten in een kampeerhut van de Kinsarvik Camping. Excursies: Folgefonna gletsjer, een bezoek aan de Hanzestad Bergen. Activiteiten: wandeltochten in Nationaal Park Hardangervidda.


Fjærland, Bøyum Camping
Fjærland, Bøyum Camping

Na Voss wordt de reis echt spectaculair. U 'klimt' via een aantal haarspeldbochten omhoog naar de Vikafjell, waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna volgt een afdaling naar de Sognefjord. Daarna begint de oversteek over de indrukwekkende Sognefjord van Vangsnes naar Hella, dit is eigenlijk een fjordcruise. De Sognefjord is met een lengte van meer dan 200 kilometer de langste fjord van Noorwegen. Langs de fameuze Sognefjord rijdt u verder naar Sogndal. Sogndal, een echte regioplaats, is een leuke plaats om even te stoppen en vervolgens rijdt u richting Fjærland. U verblijft 4 nachten kampeerhut van de Bøyum Camping. Excursies: de staafkerk van Urnes, een gletsjerwandeling (met gids) in Jostedalsbre, een trip naar Flåm en een treinreis met de bekende Flåmsbana, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een prachtige tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

Heel anders is Hadeland Glassverk in Jevnaker, een glasfabriek met tal van attracties. Leuk voor een bezoek. Leuk voor een mooi souvenir. Tenslotte bereikt u Oslo. De Noorse hoofdstad is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van Stena Line om 19.00 uur.


16e dag
16e dag

Aankomst in Frederikshavn om 07.00 uur.


U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een kampeerhut

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.16 daagse reis

vertrek: dagelijks

Wie eens in het liefelijk Telemark is geweest, is daar voor altijd verliefd op. Dit stukje Zuid-Noorwegen heeft alles in zich: eindeloze bossen en uitgestrekte meren. Heuvels en bergen, maar ook hoogvlaktes. Tal van pittoreske dorpjes en oude boerderijen en kerkjes. En daarnaast veel rust en ruimte. Nog spectaculairder wordt het allemaal bij de Hardangervidda, een ruige hoogvlakte waar ook \'s zomers nog sneeuw ligt. Verder staat een kennismaking met de fameuze Sognefjord en Jostedalsbre, het grote gletsjergebied in Noorwegen, op het programma. En bij Gålå vertoeft u in het rijk van Peer Gynt, een krachtige figuur uit de Noorse mythologie, waar tal van sterke staaltjes aan worden toegeschreven. Trouwens, ook over de Noorse hoofdstad kan genoeg moois worden verteld. Echt een stad om ook te gaan ontdekken!

Zomer Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Vakantie rondreis Noorwegen Valda: Rjukan en Oslo (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 950 525 395
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Valda prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 129/157 voor de ferry Hirtshals-Langesund en € 184/207 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

✓ Bootreis per Fjord Line Hirtshals - Langesund

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

Bootreis per Stena Line Oslo - Frederikshavn incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's