Vakantie rondreis Noorwegen Valda: Rjukan en Oslo

Route beschrijving (Totale afstand 1074 km)


09.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Langesund
09.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Langesund

09.00 uur vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar langesund, aankomst 13.30 uur


Rjukan, Rjukan Hytte og Caravanpark
Rjukan, Rjukan Hytte og Caravanpark

Een route van de idyllische kust tot aan de hoge bergen van Langesund naar Rjukan. De provincie Telemark biedt dit allemaal. Rjukan ligt aan de voet van de enorme, grotendeels bosarme Hardangervidda, het grootste nationaalpark van Noorwegen. Het stadje speelde in WO II een prominente rol en het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 3 nachten verblijf in kampeerhut van Rjukan Hytte.


Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut
Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut

U rijdt langs de zuidkant van de Hardangervidda waar veel mogelijkheden zijn om een korte stop te maken om van het landschap te genieten. Bij Odda maakt u kennis het het Sørfjord, een zijtak van de bekende Hardangerfjord, en komt nu in de fruittuin van Noorwegen. U verblijft 4 nachten in een kampeerhut van de Lofthus Camping. Excursies: Folgefonna gletsjer, een bezoek aan de Hanzestad Bergen. Activiteiten: wandeltochten in Nationaal Park Hardangervidda.


Fjærland, Bøyum Camping
Fjærland, Bøyum Camping

De tocht begint met de Hardanger brug, een prettige manier om het Hardangerfjord over te steken. Op weg naar Voss is het leuk om de oude weg te rijden langs de Skjervfossen. Na Voss wordt de reis echt spectaculair. U 'klimt' via een aantal haarspeldbochten omhoog naar de Vikafjell, waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna volgt een afdaling naar de Sognefjord. Daarna begint de oversteek over de indrukwekkende Sognefjord van Vangsnes naar Hella. De Sognefjord is met een lengte van meer dan 200 kilometer de langste fjord van Noorwegen. Langs de fameuze Sognefjord rijdt u verder naar Sogndal. Deze regioplaats is leuk om even te stoppen om vervolgens door het Svidal naar Fjærland te rijden. Ook al is Fjærland klein het is, geopend in 1996, de 8e boekenstad ter Wereld. U verblijft 4 nachten kampeerhut van de Bøyum Camping. Excursies: bezoek de Bøyum en Suphella gletsjer of maak een gletsjertocht onder begeleiding van een gids, maak een kajaktocht of breng een bezoekje aan het gletsjermuseum.


Fagernes, Fagernes Camping
Fagernes, Fagernes Camping

De route van vandaag loopt via de ferry van Kaupanger naar Fodnes en langs de Borgund stavkerk naar Tyin rijden maar u kunt ook een stukje omrijden langs de Lusterfjord en over de prachtige, tolweg, van Turtagrø naar Øvre Årdal. Het laatste deel van de reis gaat langs de Øye stavkerk, het Vangsmjøse en vervolgens als u de 'oude' weg kiest de stavkerken Høre en Lomen voordat u aankomt in het gezellige toeristenplaatsje Fagernes. 4 nachten verblijf in kampeerhut van de Fagernes Camping.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

Op het laatste traject van Fagernes naar Oslo komt u langs Jevnaker waar u een bezoek kunt brengen aan Hadeland Glassverk, een glasfabriek met tal van attracties. Leuk voor een bezoek maar ook voor een mooi souvenir. Tenslotte bereikt u de Noorse hoofdstad, dit is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van Stena Line om 19.00 uur. Wilt u meer tijd in Oslo doorbrengen dan kunnen we de reis voor u verlengen.


16e dag

Aankomst in Frederikshavn om 07.00 uur.

U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.16 daagse reis

vertrek: dagelijks

Wie eens in het liefelijk Telemark is geweest, is daar voor altijd verliefd op. Dit stukje Zuid-Noorwegen heeft alles in zich: eindeloze bossen en uitgestrekte meren. Heuvels en bergen, maar ook hoogvlaktes. Tal van pittoreske dorpjes en oude boerderijen en kerkjes. En daarnaast veel rust en ruimte. Nog spectaculairder wordt het allemaal bij de Hardangervidda, een ruige hoogvlakte waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Verder staat een kennismaking met de fameuze Sognefjord en Jostedalsbre, het grote gletsjergebied in Noorwegen, op het programma. En bij Fagernes verblijft u in Valdres, een open berggebied met prachtige panorama's en uitstapjes naar de Valdresflya en Jotunheimen. Trouwens, ook over de Noorse hoofdstad Oslo kan genoeg moois worden verteld. Echt een stad om ook te gaan ontdekken!

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Vakantie rondreis Noorwegen Valda: Rjukan en Oslo (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 720 575 435
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Valda prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 169/199 voor de ferry Hirtshals-Langesund en € 210/250 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Fjord Line Hirtshals - Langesund

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

Bootreis per Stena Line Oslo - Frederikshavn incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's

! Dinerbuffet Stenaline Oslo-Frederikshavn €39

! Ontbijtbuffet Stenaline Oslo-Frederikshavn €14