Varen langs de Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 20 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Varen langs de Falklandeilanden en Zuid-Georgië

Reisdata

14 februari - 4 maart 2020

16 november - 5 december 2020

 27 februari - 18 maart 2021

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
6 drie-persoons hutten
37 twee-persoons hutten
10 superior hutten
6 deluxe hutten
6 suites


vlieg Amsterdam-Buenos Aires
vlieg Amsterdam-Buenos Aires

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Buenos Aires en vervolgens naar Ushuaia. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


vlieg Buenos Aires-Ushuaia
vlieg Buenos Aires-Ushuaia

Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Uw reis begint in Ushuaia, een bruisend havenstadje in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. U kunt uw tijd na aankomst nog doorbrengen in de bergen of in het centrum van de stad. Er staat 1 overnachting in Ushuaia gepland.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Na een ontbijt in het hotel heeft u in Ushuaia nog wat vrije tijd, die u kunt gebruiken om de stad te ontdekken.

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip Ocean Adventurer, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar een wereld vol wilde dieren!


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Terwijl u een dag op zee doorbrengt, zijn er aan boord genoeg mogelijkheden om u te vermaken. U kunt gebruik maken van de boeken in de bibliotheek, u kunt in de bar gezellig kletsen met de andere expeditiereizigers of u staat aan dek, rustig van de zee te genieten. Het expeditieteam zal tijdens deze dag ook een aantal presentaties geven om u voor te bereiden op het varen in de zodiacs en op de excursies aan land.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

De Falkland Archipel bestaat uit twee hoofdeilanden: Oost en West, die we zullen gaan verkennen met behulp van de zodiacs en door dagelijkse landingen. Het zijn ruige eilanden met Port Stanley als grootste nederzetting. Port Stanley is een interessante Britse outpost.

De archipel wordt bewoond door de magelhaenpinguin, de ezelspinguin en de zuidelijke rotspinguin en als u heel veel geluk heeft, kunt u zelfs de koningspinguin spotten! De specialisten die mee zijn als expeditieteam zullen er tijdens de landingen ook voor zorgen dat u meer kennis krijgt van de lokale flora en fauna. U kunt wenkbrauwalbatrossen tegenkomen West Point Island, dat ooit ook wel bekend stond als Albatross Island.

Ondanks de grimmige naam van Carcass Island, benoemd naar HMS Carcass, heeft het eiland een spectaculair landschap en fantastische wilde dieren. Zonder natuurlijke vijanden heeft de populatie zangvogels op het eiland kunnen uitgroeien tot een gigantische hoeveelheid, die met hun geluid zorgen voor een onvergetelijke ervaring.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Onderweg naar Zuid-Georgië steekt u de Antarctische Convergentie over. Hier komen oceanen samen, waardoor grote hoeveelheden voedselrijk water naar de oppervlakte komen. Dit trekt veel walvisachtigen aan, zoals de bultrug.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Op het hele eiland zijn nog aanwijzingen te vinden van de vroegere walvis- en zeehondenjacht. Het is moeilijk voor te stellen dat de populatie walvissen en zeehonden hier ooit veel kleiner was dankzij de jacht; vandaag de dag zijn er grote groepen van deze dieren te vinden.

De plaatsen waar u aan land gaat, zullen bepaald worden door de weersomstandigheden tijdens de reis. Welke plaatsen dit ook zijn, u zal altijd ontmoetingen hebben met wilde dieren die u nergens anders ter wereld zult tegenkomen. Zuid-Georgië is één van de meest vruchtbare gebieden voor sub-Antarctisch wildlife, met stranden vol pinguins. Het eiland is een paradijs voor vogelliefhebbers.

Een aantal landingsplaatsen die een goed beeld geven van wat u in Zuid-Georgië kunt kunt verwachten, zijn Gold Harbor en Cooper Bay. Bij Gold Harbor kunt u genieten van een enorme hoeveelheid wilde dieren bij elkaar. Hier heeft u uitzicht op de overhangende Bertrab Gletsjer in het oosten, een gigantische kolonie koningspinguins in de verte, net als een groep zeeolifanten en pelsrobben. Bij Cooper Bay komt u dichterbij de macaronipinguin, de ezelspinguin en de koningspinguin. Daarnaast kunt u zelfs Weddellzeehonden zien.

Eén van de belangrijkste historische plaatsen die u zult bezoeken is het graf van Shackleton. Deze kunt u bezoeken bij Grytviken, waar ook een van de oudste walvisstations van dit gebied te bezichtigen is. U heeft hier de mogelijkheid om het museum, de souvenirwinkel, de kerk en een klein walvisstation te bezoeken voor u verder vaart naar Godthul.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Zeg vaarwel tegen de koningspinguïns, want uw volgende bestemming is Antarctica! Uw dagen op zee zijn gevuld met presentaties, lezingen en workshops onder leiding van uw expeditieteam, die u voorbereiden op de natuur die u bij aankomst zal begroeten. Als de omstandigheden het toelaten, kan er geprobeerd worden om een landing op de South Orkney-eilanden te maken: de eerste officiële stop op Antarctica.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

De aankomst bij het witte continent Antarctica is een bijzondere ervaring, die moeilijk in woorden te omschrijven is. U zal al snel ontdekken dat het een continent van extremen is: het ene moment bevindt u zich in volledige stilte en leegte, terwijl u enige tijd later tussen de nieuwsgierige pinguins kunt staan.

Gletsjerwandelingen, het bezoeken van onderzoeksstations en het zien van zeehonden en pinguins zullen dagelijks zorgen voor een lach op uw gezicht. Misschien kunt u een zeeluipaard spotten of van heel dichtbij een nieuwsgierige dwergvinvis bij de zodiac tegenkomen. Hopenlijk zal u elke dag bij elke nieuwe landing andere dieren ontdekken!


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na vele dagen vol gedenkwaardige ontmoetingen met dieren in het wild, begint de terugreis. Met het oversteken van de Drake Passage is uw reis naar het meest zuidelijke continent echt voorbij. Gebruik deze dagen om bij te kletsen met uw medereizigers en ervaringen uit te wisselen of geniet nog even van de rust op zee.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na het ontbijt is de reis echt afgelopen; u moet afscheid nemen van het expeditieteam en uw medereizigers. Vanaf Ushuaia gaat u op eigen gelegenheid verder naar huis.


vlieg Ushuaia-Buenos Aires
vlieg Ushuaia-Buenos Aires

U vertrekt naar het vliegveld van Ushuaia om met de groep weer naar Buenos Aires te vliegen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


vlieg Buenos Aires-Amsterdam
vlieg Buenos Aires-Amsterdam

Vanuit Buenos Aires vliegt u weer terug naar Amsterdam.

Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddelt u in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Varen langs de Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 20 dagen per Ocean Adventurer


Aanbod van activiteiten

Kajakken

Peddelen

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Varen langs de Falklandeilanden en Zuid-Georgië, 20 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 16 november - 5 december 2020 27 februari - 18 maart 2021
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 15100 15100
2 persoonshut (laag dek) d/t 17000 17000
2 persoonshut (main dek) porthole 18900 18900
2 persoons (main dek) raam 20800 20800
2 persoons superior hut d/t 22700 22700
2 persoons deluxe hut d/t 24600 24600
Suite d/t 26500 26500
Eigenaars suite d/t 28400 28400
Kayakken 940 940
Peddelen 280 280

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen (geef eventuele dieetwensen op tijd door).

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie en foto's maakt tijdens de reis.

 Lenen van rubberlaarzen voor tijdens de landingen.

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Bagage afhandeling aan boord van het schip.

Groepstransfer in Ushuaia van het schip naar de luchthaven.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen, aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Kosten voor extra bagage.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.