Varen langs Spitsbergen, 10 dagen per World Explorer

Reisbeschrijving Varen langs Spitsbergen


M/S World Explorer
M/S World Explorer

78 passagiers
37 hutten

Lengte 73m
Bouwjaar 1992
Snelheid 12 knopen


Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Oslo. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


Oslo
Oslo

Uw Arctische reis begint in Oslo, de levendige hoofdstad van Noorwegen. Als u vroeg aankomt, kunt u een bezoek brengen aan een van de vele musea en restaurants voordat u naar uw hotel gaat. Het is ook mogelijk de reis te maken zonder deze hotelovernachting in Oslo.


Longyearbyen
Longyearbyen

Vanmorgen vertrekt de groep naar de luchthaven en stapt u in op onze privé-chartervlucht naar Longyearbyen, de grootste nederzetting van Spitsbergen. Daar heeft u tijd om Longyearbyen te verkennen nog voordat u aan boord gaat. Terwijl het schip World Explorer vertrekt, geniet u al van het eerste uitzicht op de ruige met gletsjers bedekte bergen die boven het ijskoude water uit stijgen.


Spitsbergen
Spitsbergen

U vaart 7 dagen lang langs het magische eiland Spitsbergen waar u op zoek gaat naar dieren in het wild. De expeditie zal naar westelijk Spitsbergen gaan, maar ook maar de prachtige fjorden en afgelegen eilanden in het noorden. Elke expeditie biedt is uniek omdat we afhankelijk zijn van de weer- en ijs-omstandigheden. Er is dus geen vast reisplan. De exacte route van een expeditiereis kan dan ook niet van tevoren bepaald worden. Sommige plaatsen die we kunnen bezoeken zijn 14 juli Glacies, Smeerenburg, Alkefjellet en de Hinlopenstraat. De bestemmingen die we uiteindelijk bezoeken, zullen worden uitgezocht op basis van de kans op wilde dieren en eventuele interessante geschiedenis en geologie van Spitsbergen. Het eiland biedt meerdere mogelijkheden voor natuurfotografie. Het spotten van ijsberen kan bijna worden gegarandeerd, omdat de Svalbard-archipel één van hun favoriete jachtgebieden is. De torenhoge kliffen van Alkefjellet bieden onderdak aan duizenden zeekoeten van Brünnich. Als u graag een meer intiem uitzicht vanaf het water wilt ervaren, kunt u (optioneel) gaan kajakken op zee of peddelen. Poolepynten is een goede plek om walvissen te spotten en te fotograferen. Het passeren van een rustplek voor walrussen is iets dat u niet snel zal vergeten. Deze gigantische dieren maken veel lawaai bij het vechten om een goede plek langs de kustlijn.

Op Spitsbergen kunt u genieten van veel natuurlijke schoonheid. De toendra kan verrassend kleurrijk zijn in de zomer, dankzij wilde bloemen. Elke dag ziet u nieuwe dingen, van zeldzame vogels tot ijsberen of verlaten locaties van eeuwen geleden.


Longyearbyen
Longyearbyen

Het is tijd om afscheid te nemen van uw medereizigers en het expeditieteam aan boord van het schip. De reis eindigt in Longyearbyen, waar u naar de luchthaven wordt gebracht. Van daaruit kunt u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland. Wij helpen u graag bij het regelen en boeken van deze vlucht(en).


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Uw avontuur eindigt zoals het begon, in de historische nederzetting Longyearbyen. Hier is het tijd om afscheid te nemen van uw expeditieteam en mede-reizigers. Vanaf hier brengen we u naar de luchthaven voor de chartervlucht naar Oslo.


Vlieg Oslo-Amsterdam
Vlieg Oslo-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid terug van Oslo naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


Kajakken Spitsbergen
Kajakken Spitsbergen

Kajakken rondom Spitsbergen is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.


Peddelen Spitsbergen
Peddelen Spitsbergen

Bij de excursie peddelen Spitsbergen verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande vaarroute van deze reis langs Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 11 - 20 juni 2020 

 19 - 28 juni 2020

 9 - 18 juli 2020 

 17 - 26 juli 2020

Varen langs Spitsbergen - Highlights

  • Profiteer van continu daglicht
  • Wandel door de toendra en de poolwoestijn
  • Cruise in een Zodiac om gletsjers, fjorden, ijsbergen en meer te verkennen
  • Ontmoet iconische arctische dieren in het wild, zoals ijsberen, walrus en rendieren

Varen langs Spitsbergen

Varend langs Spitsbergen krijgt u de mogelijkheid om een indruk te krijgen van alles wat het Arctisch gebied te bieden heeft, van ijsberen en walrussen tot spectaculaire omgevingen. Er zijn dagelijks presentaties en lezingen aan boord van het schip, gegeven door het expeditieteam. Ook gaat u dagelijks aan land, in de hoop wilde dieren te spotten. Wandel, ontdek en geniet van de schoonheid van Spitsbergen. 

Bij te boeken activiteiten

Kajakken

Peddelen

Prijslijst Varen langs Spitsbergen, 10 dagen per World Explorer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 11 - 20 juni 2020 19 - 28 juni 2020 9 - 18 juli 2020 17 - 26 juli 2020
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 5700 5700 5700 5700
2 persoons infinity suite 7470 7470 7470 7470
2 persoons veranda suite 7470 7470 7470 7470
2 persoons superior suite 9000 9000 9000 9000
2 persoons deluxe suite 9810 9810 9810 9810
2 persoons eigenaars suite 10980 10980 10980 10980
Bij te boeken activiteiten:
Peddelen 170 170 170 170
Kajakken 610 610 610 610

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $100.000 per persoon.

Uitgebreide reisbeschrijving.

 Transfer van Longyearbyen luchthaven naar schip en v.v.

 Fooien.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.