Varen tussen de ijsschotsen, 23 dagen per Ocean Diamond

Reisbeschrijving Varen tussen de ijsschotsen

LET OP: De geplande route van deze expeditie Varen tussen de ijsschotsen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

 18 december 2020 - 9 januari 2021


M/S Ocean Diamond
M/S Ocean Diamond

189 passagiers
101 hutten

Lengte 124m
Bouwjaar 1986
Snelheid 15 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ushuaia. Wij kunnen u helpen bij het regelen en boeken van deze (retour)vluchten.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste dag van deze 23-daagse reis brengt u gedeeltelijk door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen heeft u vrije tijd. Ushuaia heeft de uitstraling van een kleine stad, maar heeft toch veel winkels, musea, cafés en restaurants waar u voor uw reis van kunt genieten. Als u zich avontuurlijk voelt, bieden het nabijgelegen nationale park en de Martial Glacier tal van buitenactiviteiten, zoals wandelen.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Ruil uw landpoten in voor zeebenen, ontmoet en begroet uw medereizigers en maak kennis met het schip. Omdat elk Antarctisch avontuur nieuwe kansen en ervaringen biedt, is de dag van inschepen net zo spannend voor uw expeditieteam als voor u.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Uw dagen op zee zijn gevuld met presentaties en lezingen onder leiding van uw expeditieteam, die u voorbereiden op de natuur die u bij aankomst zal begroeten. Tussen de presentaties door kunt u tijd doorbrengen aan de bar onder het genot van een drankje of genieten van de frisse lucht en uitzicht op de het buitendek.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

De Falkland Archipel bestaat uit twee hoofdeilanden: Oost en West, die we zullen gaan verkennen met behulp van de zodiacs en door dagelijkse landingen. Het zijn ruige eilanden met Port Stanley als grootste nederzetting. Port Stanley geeft u het gevoel van een interessante Britse outpost. U bent vrij om de stad zelf te ontdekken: drink een biertje in de lokale pub of breng een bezoek aan één van de vele kerken en musea in de stad.

De archipel is de thuisbasis van de Magelhaenpinguïn, de Ezelspinguïn en de Zuidelijke Rotspinguïn. Als u geluk heeft, kunt u hier zelfs de Koningspinguïn spotten!


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Onderweg naar Zuid-Georgië steekt u de Antarctische Convergentie over. Hier komen oceanen samen, waardoor grote hoeveelheden voedselrijk water naar de oppervlakte komen. Dit trekt veel walvissen en zeehonden aan. Uw expeditieteam zal het aangeven als u vaart over de onzichtbare maar belangrijke lijn.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Op het hele eiland zijn nog aanwijzingen te vinden van de vroegere walvis- en zeehondenjacht. Het is moeilijk voor te stellen dat de populatie walvissen en zeehonden hier ooit veel kleiner was dankzij de jacht; vandaag de dag zijn er grote groepen van deze dieren te vinden.

Eén van de belangrijke historische plaatsen die we zullen bezoeken is het graf van Sir Ernest Shackleton. Het bezoek aan dit graf in Grytviken, waar ook een oud walvisvaardersstation en onderzoeksstation te vinden zijn, zorgt ervoor dat u zich een beetje een voorstelling kunt maken van hoe het voor de eerste ontdekkingsreizigers geweest moet zijn in deze ruige, maar prachtige omgeving.

Hoewel de geschiedenis van Zuid-Georgië heel boeiend is, zal de enorme hoeveelheid wildlife in deze omgeving u waarschijnlijk nog meer fascineren. Elke landing die u hier maakt, zal u iets nieuws laten zien.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Antarctica wacht op u, net als de pinguïns en de zeehonden die er leven. Terwijl u twee dagen op zee doorbrengt, kunt u rustig van uw vrije tijd genieten of presentaties van het expeditieteam bijwonen. Zij zullen alles vertellen, van de geschiedenis en geologie van Antarctica tot tips over het herkennen van verschillende diersoorten.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

De aankomst bij het witte continent Antarctica is een bijzondere ervaring, die moeilijk in woorden te omschrijven is. U zal al snel ontdekken dat het een continent van extremen is: het ene moment bevindt u zich in volledige stilte en leegte, terwijl u enige tijd later tussen de nieuwsgierige pinguïns kunt staan.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het oversteken van de Antarctische Cirkel is een indrukwekkende prestatie, aangezien weinig expedities zo ver naar het zuiden reizen. Als de omstandigheden het toestaan ​​om deze beroemde lijn op 66°33'S te overschrijden, proosten we op de eerste ontdekkingsreizigers die zich hier waagden. U kunt een glas heffen en er trots op zijn dat u een deel van de bezochte wereld hebt bereikt dat door heel weinig andere mensen is bezocht. Dit is rauw Antarctica, de thuisbasis van de middernachtzon en ijsbergen.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Als u nu nog niet genoeg Antarctische dieren in het wild en ijsbergen hebt gehad, kunt u zeker tevreden zijn tegen de tijd dat u terugkeert naar de Drake Passage. U blijft excursies per Zodiac maken terwijl u noordwaarts reist over het westelijke Antarctische schiereiland. Uw expeditieteam zal altijd op zoek zijn naar verschillende soorten zeevogels, zeehonden en walvissen die u op uw reis naar het zuiden zijn ontgaan.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na vele dagen vol gedenkwaardige ontmoetingen met dieren in het wild en opmerkelijke landschappen, begint uw reis naar huis. Met het oversteken van de Drake Passage is uw reis naar het meest zuidelijke continent toch echt voorbij.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na het ontbijt op het schip zal u weer aankomen in Ushuaia. Het is tijd om afscheid te nemen en afscheid te nemen van uw expeditieteam. Luchthaventransfers worden voorzien voor diegenen die vertrekken op de eerste binnenlandse vluchten. Andere gasten worden naar de stad gebracht.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Vanuit Ushuaia vliegt u op eigen gelegenheid weer terug naar Amsterdam.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken en eventueel boeken van de benodigde vlucht(en).


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddelt u in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat u zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Varen tussen de ijsschotsen, 23 dagen per Ocean Diamond


Highlights

  • Oversteken van de Antarctische cirkel.
  • Verken het Antarctische schiereiland, het noordelijkste puntje van 's werelds 7e continent, per schip, zodiac en te voet.
  • Leer meer over de unieke geologie, geschiedenis en natuur van Antarctica met het deskundige team aan boord.
  • Bekijk de ongelooflijke dieren in Zuid-Georgië, waaronder 30 broedvogelsoorten en vier pinguïnsoorten.
  • Wandel door het schilderachtige Britse stadje Stanley op de Falkland-eilanden.
  • Dompel jezelf onder in het ijzige rijk van Antarctica, met een optionele kajaktocht.

Aanbod van activiteiten

Kajakken

Peddelen

Kamperen

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Varen tussen de ijsschotsen, 23 dagen per Ocean Diamond (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 18 december 2020 - 9 januari 2021
3-persoons hut 15600
1-persoons hut patrijspoort 28400
1-persoons hut beperkt zicht 28400
2-persoons hut beperkt zicht 22700
2-persoons hut raam 24100
Suite 25500
Balkon suite 26900
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 940
Peddelen 280
Kamperen 280

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen (geef eventuele dieetwensen op tijd door).

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie en foto's maakt tijdens de reis.

 Lenen van rubberlaarzen voor tijdens de landingen.

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Bagage afhandeling aan boord van het schip.

Groepstransfer: luchthaven Ushuaia naar accommodatie op dag 1, hotel naar schip (inscheping), schip naar luchthaven (ontscheping).

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen, aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Kosten voor extra bagage.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.