Vikingebugt, Groenland

Bekijk foto's

Vikingebugt

Vikingebugt is een rustige baai aan de oostkant van Groenland. Het wordt omringd door basaltbergen en biedt de kans om een indrukwekkende gletsjer te bezoeken. Zoals bij alle gletsjers, breken ook hier grote stukken blauw-wit ijs af, die vervolgens in het donkere water terechtkomen. Deze combinatie zorgt voor prachtige contrasten.

Ook dierenliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op! Geniet van bultruggen, vinvissen en andere walvissoorten. Als u heel veel geluk heeft, kunt u zelfs een narwal spotten, maar dit komt zelden voor. Aan de kust liggen veel zeehonden, die ijsbergen gebruiken als rustplek en samenkomen aan wal nadat ze jongen krijgen.

Deze accommodatie is opgenomen in de volgende reizen

Zeilen Scoresby Sund, 12 dagen per Rembrandt van Rijn

De reis zeilen Scoresby Sund gaat 12 dagen lang met zeilschip Rembrandt van Rijn naar het grootste fjord-syteem van de wereld: Scoresby Sund. Scoresby Sund ligt in het oosten van Groenland, waar we verschillende interessante plekken bezoeken. De reis begint op 25 augustus 2018 in Constable Pynt, waarna het schip langs Volquart Boons Kyst vaart. Ook bekijken we de resten van een oude Inuït nederzetting.