Vliegreis Walkure: onbekend Noord-Noorwegen

Route beschrijving (Totale afstand 2379 km)


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

aankomst in Kiruna, hier haalt u uw huurauto op. 1 nacht verblijf in 2 persoonskamer Ferrum Hotel. Verstrooid tussen de kromme dwergberken, overgeleverd aan de woeste elementen en geheel afhankelijk van de mijnbouw ligt de grootste ondergrondse ijzermijn ter wereld die een bezoekje zeker waard zijn.


Karasjok, Grensen Hytteutleie
Karasjok, Grensen Hytteutleie

Vandaag heeft u werkelijk een fantastisch mooie rit voor de boeg. De bossen worden dunner, evenals de boomstammen. U zult de natuur zien veranderen en uiteraard ook rendieren langs de weg zien. Over de uitgestrekte toendra rijdt u naar Karasjok. U verblijft 2 nachten in Grensen Hytteutleie. Karasjok is het culturele middelpunt van Finnmark en de plaats waar u veel kunt ontdekken over het leven van de Samen. Hier is het Sami Parlement maar ook het Kunstnersenter met Samische kunst en het cultuur- en activiteitencentrum Sápmi. Ongeveer 90% van de lokale bevolking spreekt Samisch en het gebied is de thuisbasis van ca. 60.000 rendieren. Proef de lokale gerechten zoals bidos, een traditioneel stoofpotje van rendiervlees en luister naar de fascinerende JOIK!


Ekkerøy, Ekkerøy Holiday House
Ekkerøy, Ekkerøy Holiday House

Een mooie route door het ongerepte landschap van Finnmark en langs de grensrivier de Tanajoki. U komt aan op Vadsø, een schiereiland met prachtige landschappen, spannend klimaat en vriendelijke inwoners. Welkom in Vadsø de thuisbasis van de exotische koningskrab en bijna 100 soorten vogels. 2 nachten verblijf in huisje Ekkerøy Holiday House. Breng ook een bezoek aan Vardø, de toegangspoort tot de Noord-Oost passage en de Barentszee, dit is de enige stad van Noorwegen in de Arctische klimaatzone, het is de oudste stad van Noord-Noorwegen, het oudste vissersdorpje in het Noors Lapland, een vestingstad, het centrum voor de Pomor handel tussen Noord-Noorwegen en Rusland en het centrum voor middeleeuwse heksenjachten


Skipsfjorden, Nordkapp Camping vakantiehuizen
Skipsfjorden, Nordkapp Camping vakantiehuizen

U verlaat vandaag alweer dit prachtige vogeleiland. De rit naar de Noordkaap voert u langs de Langselfjord en Porsangerfjord. Als u de tijd heeft is het aan te raden om even een stukje van de route af te wijken en naar de Silfar kloof te rijden. 2 nachten verblijf in huisje op de Nordkapp Camping.


Lyngseidet, Viking Cabins
Lyngseidet, Viking Cabins

Een afscheid van de Noordkaap. Misschien met enige weemoed. Maar het 'verdriet' zal spoedig worden verzacht door al het moois wat Noord-Noorwegen verder nog te bieden heeft. Misschien maakt u bij Skaidi wel een 'ommetje' naar Hammerfest, de noordelijkste stad ter Wereld en wordt daar lid van de ijsberenclub. Na een fraaie tocht langs de Altafjord, de Langfjord en de Kvænangenfjord komt u in Olderdalen waar u per ferry overvaart naar Lyngseidet. 2 nachten verblijf in een huisje bij Viking Cabins.


Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer
Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer

U kunt er vandaag voor kiezen om via Tromsø naar Senja te rijden. Het 'Parijs van het Noorden' heeft een rijk cultureel leven maar ook een leuke winkelstraat, gezellige terrassen, restaurants met een Arctische keuken en een boeiend uitgaansleven. Hierbij opgeteld de musea, de IJszee kathedraal en de tocht met kabelbaan (of te voet) de 420 meter hoge rots op met uitzicht over Tromsø en omgeving. U rijdt dan via het eiland Kvaløya naar Senja. U kunt er ook voor kiezen om via de E6 naar Senja te rijden, de snelste en makkelijkste route. Het eiland heeft een grote variatie in landschap en wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Geniet hier van de natuur én van de rust en ruimte om u heen. 2 nachten verblijf in appartement Mefjord Brygge.


Svolvær, Svinøya Rorbuer
Svolvær, Svinøya Rorbuer

De route start met de ferry Gryllefjord naar Andenes, de zogenaamde walvisroute naar de Vesterålen. U arriveert in Andenes op het uiterste noordpunt van het eiland Andøya. Andøya is onderdeel van de Vesterålen en is bekend door de walvissafari's. Noorwegen is qua landschap mooi en afwisselend, maar op Lofoten is dat alles in de overtreffende trap terug te vinden. De ijstijden hebben ervoor gezorgd dat kleine gletsjeruitlopers steile dalen en wonderlijke bergformaties uitgesleten hebben. De belangrijkste woonkernen bevinden zich langs de kust. De visserij en de bijbehorende industrie zijn de belangrijkste bestaansmiddelen van de bevolking. Dat kunt u weer zien aan de talloze rekken voor de befaamde stokvis (die tot het voorjaar aan de rekken hangt). Onderweg naar dit fraaie stukje Noorwegen kunt u in Stokmarknes nog een bezoekje brengen aan het museum van de Hurtigrute. De oversteek per ferry van Melbu naar Fiskebøl brengt u op de Lofoten. En daarna rijdt u nog een klein stukje naar Svolvær. U verblijft 2 nachten in Svinøya Rorbuer.


Bjorkliden, Kåppas Cabin Village
Bjorkliden, Kåppas Cabin Village

Neem de Lofast, een nieuw mooi traject van de E-10 die u via de eilanden Hinnøya, Lødingen en Kvæfjord richting Narvik brengt. Deze stad is in WO II gebombardeerd door de Duitsers en daarna weer opgebouwd. U rijdt verder naar Riksgrensen, een modern wintersportgebied op de grens tussen Noorwegen en Zweden. U verblijft 2 nachten in Kåppas Cabin Village te Bjorkliden. Hier zijn prachtige wandelingen mogelijk maar u kunt hier ook kajakken, fietsen, een grot bezoeken of een partijtje golf spelen! Bij het iets verder gelegen Abisko begint Kungsleden, een wandelpad met een lengte van 500 kilometer.


vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam
vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam

Het is niet ver meer naar Kiruna waar u de huurauto inlevert op de luchthaven en terugvliegt naar Amsterdam via Stockholm.Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.16 daagse reis

​Vertrek: dagelijks

Onbekend maar zeker niet onbemind!! Voelt u zich aangetrokken tot de ruige wildernis maar kunt u ook genieten van de Sami cultuur en pittoreske vissersplaatsjes, fjorden, vogels en rendieren? Proef dan met deze prachtige rondreis de sfeer van het hoge noorden in een 'stille uithoek' van Noorwegen.
Deze vliegreis start met een vlucht via Stockholm naar Kiruna. Het avontuur begint in Zweeds en vervolgens Noors Lapland waar natuur in overvloed is en u overal rust en ruimte zult treffen. Hier ervaart u wat ‘stilte' is! U maakt kennis met de cultuur van de Samen en zult veel rendieren tegenkomen. Ver in het noorden en helemaal tot het uiterste oosten van Noorwegen, waar de hemel de zee ontmoet, volgt u de Nationale Toeristische Route over het Varangerhalvøya naar de ijskoude Barentszee. Hier vindt u op de toendra's en de rotsformaties een rijkdom aan vogels en rendieren en met wat geluk ziet u ook de middernachtzon. Een dagtocht maken naar de majestueuze Noordkaap, Havøysund of naar één van de vele vogelrotsen is vanuit Olderfjord geen enkel probleem. Breng een bezoek aan het Parijs van het noorden: Tromsø. Geniet van het spectaculaire Senja, Noorwegen in het klein, van de idyllische Vesterålen en de indrukwekkende Lofoten. Maak een walvissafari of ga, iets actiever, kajakken bij Svolvær.  God Tur! Bra Resa!

Vliegreis Walkure, met de volgende hoogtepunten:

 • ​Lapland
 • ​Sami cultuur
 • ​vogelrotsen
 • ​rendieren
 • ​fjorden
 • ​Noordkaap
 • ​Senja
 • ​Vesterålen
 • ​Lofoten
 • ​mijnen bij Kiruna

Prijslijst Vliegreis Walkure: onbekend Noord-Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 4 personen
april t/m september 1910 1265

Walkure prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het vliegtarief van € 330 per persoon van Amsterdam naar Kiruna retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

huurauto als u reist met 2 personen Renault Clio of gelijkwaardig en als u reist met 4 personen Ford Focus Station of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, Tolvignet, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten.

de genoemde bungalow's

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry's

! grensoverschrijding huurauto ca. SEK 425 ter plaatse te voldoen