Voorbij de Zuidpoolcirkel, 20 dagen per ms Roald Amundsen

Ontdek de laatst onaangetaste gebieden van de wereld!

M/S Roald Amundsen
M/S Roald Amundsen

530 passagiers
264 hutten

Lengte 140m
Breedte 23.6m
Snelheid 15 knopen


Santiago
Santiago

Uw expeditiereis begint in Santiago, de hoofdstad van Chili. In de omgeving komen twee uitersten bij elkaar; de gletsjers van het Andesgebergte net buiten de stad en de wolkenkrabbers in de stad. Dit zorgt voor een indrukwekkende ervaring. Er staat in deze stad één overnachting gepland.


Punta Arenas
Punta Arenas

De tweede dag gaat u met het vliegtuig van Santiago naar Punta Arenas, waar u aan boord gaat van het ms Roald Amundsen.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

We varen door het Beagle Kanaal. Geniet van het bijzondere uitzicht op de enorme Chileense fjorden en hoge bergen.


Kaap Hoorn
Kaap Hoorn

U bereikt vandaag één van de hoogtepunten van deze expeditiereis; Kaap Hoorn. Dit is het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, dat op de 56e zuidelijke breedtegraad ligt een gekenmerkt wordt door een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. We proberen hier een landing te maken met de poolcirkelboot.

Als we Kaap Hoorn verlaten, steken we de Drake Passage over. We komen nu steeds dichter bij Antarctica en de spanning stijgt wanneer we de eerste ijsschotsen in het water zien drijven en de eerste tekenen van pinguins zien.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Antarctica bevat ongeveer 90% van al het ijs op de hele wereld. Het volume van het ijs op Antarctica verdubbelt zelfs in de winter. Het is moeilijk een voorstelling te maken van deze bijzondere wereld. Iemand zij dan ook ooit: 'Als u Antarctica met woorden kunt omschrijven, bent u er waarschijnlijk nooit geweest'.

Zomer op Antarctica zorgt voor een voedingsbodem voor pinguins, walvissen en zeehonden. Het hele continent is gericht op vrede, wetenschap en toerisme en dit is vastgelegd in het Verdrag van Antarctica. Het is voor ons ook erg belangrijk dat we respectvol omgaan met de unieke natuur en niets anders achterlaten dan voetstappen. Voor de herinneringen mogen we foto's maken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Deze dag brengt u door op zee, aan boord van het ms Roald Amundsen. Na ons bezoek aan Antarctica varen we door naar de Falkland Eilanden. Aan boord van het schip kunt u aanwezig zijn bij boeiende lezingen over de geschiedenis en de dieren van de Falklands.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

We komen aan bij de Falkland Eilanden, met hoofdstad Stanley. Na het ongerepte Antarctica is het bijna onwerkelijk om weer in een stad rond te lopen. Stanley voelt aan als een echte Engelse stad, wat de ervaring nog aparter maakt. U wandelt rond tussen rode telefooncellen, rode bussen en echte pubs. U kunt met gemak uren rondwandelen door de vele straatjes. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde excursie, waarbij u kennis kunt maken met ongeveer 70 diersoorten.


Straat Magellaan
Straat Magellaan

De reis is helaas bijna ten einde en u vaart rustig terug naar Zuid-Amerika. U gaat door de zeestraat Magellaan, die zorgt voor een indrukwekkende terugreis.


Santiago
Santiago

's Ochtends komt u aan in Punta Arenas, de eindbestemming van het ms Roald Amundsen voor deze Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden expeditie. U vliegt van hieruit terug naar Santiago en daarna kunt u uw weg naar huis zelf vervolgen.


Reisdata

 12 januari - 31 januari 2019 (CENAMANT1901)

 30 januari - 18 februari 2019 (CENAMANT1902)

 17 februari - 8 maart 2019 (CENAMANT1903)

Voorbij de Zuidpoolcirkel, 20 dagen per ms Roald Amundsen

Deze expeditiereis tot voorbij de Zuidpoolcirkel, die start in Punta Arenas, laat u kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië, voordat het schip de oversteek naar Antarctica maakt. Het oversteken van de Drake Passage kan een beetje ruig zijn, maar dit is de echte wildernis, waar de natuur de regels bepaalt. Het gevoel van de bewoonde wereld achter u laten, is al spannend!

Antarctica

Na de Drake Passage bereikt u Antarctica: het koudste, droogste, hoogste en schoonste continent op aarde. U zult verrast worden door de gigantische ijsbergen die zijn afgebroken van het vasteland en nu ronddrijven. Zonder permanente menselijke bewoners is het continent alleen de leefomgeving van miljoenen pinguins, zeehonden en walvissen. Vanaf het dek ziet u misschien groepen pinguins in zee zwemmen, op zoek naar eten, of een zeeluipaard dat langs de kusten patrouilleert. Zorg dat u goed oplet, zodat u het spuiten van bultruggen niet mist!

Falkland Eilanden

De reis gaat verder naar de Falkland Eilanden. In dit Britse gebied komt u terecht in een wereld vol contrasten: van rode bussen en Engelse pubs tot uitgestrekte open ruimtes, prachtige witte stranden en een grote variatie aan dieren. Op de terugweg brengt u een volle dag op zee door, voor u weer aankomt in Punta Arenas, eindpunt van deze expeditiereis.

Voorbij de Zuidpoolcirkel - een bijzondere omgeving

Het varen in dit uitdagende en ongerepte gebied vraagt enorme verantwoordelijkheid en deskundig zeemanschap en vereist maximale inzet voor het milieu. Dit is een verantwoordelijkheid die erg serieus wordt genomen. Alle leden van het expeditieteam zijn gecertificeerd door IAATO en zij delen de inzet om de voetstappen die de de toeristen achter kunnen laten, minimaal te houden. Het team is zorgvuldig samengesteld en de leden zijn geselecteerd vanwege kun lokale kennis, expertise op bepaalde gebieden en zeker niet onbelangrijk: vanwege hun enthousiasme, nieuwsgierigheid en liefde voor de expeditie-gebieden die wij mogen bezoeken. Een expeditie naar Antarctica is iets dat je zelf moet hebben ervaren om het te begrijpen. U zal na deze expeditiereis echt het gevoel hebben dat u iets unieks heeft ontdekt en uw grenzen heeft verlegd. 

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Sneeuwschoentocht

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Voorbij de Zuidpoolcirkel, 20 dagen per ms Roald Amundsen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
RJ buitenhut 8407 10834
RL buitenhut 8407 10834
RS buitenhut 8844 11416
RR buitenhut 9499 12290
TT superior buitenhut 10227 13261
XY superior buitenhut 11319 14717
XT superior buitenhut 11319 14717
MF suite 11684 15203
ME suite 12412 16174
MD suite 14232 18601
MC suite 16052 21028
MB suite 16052 21028
MA suite 22059 29037

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Hotelovernachting in Santiago (1x) inclusief ontbijt. 

Transfer van hotel naar luchthaven in Santiago de Chile.

Retourvlucht Santiago de Chile inclusief belastingen.

Transfer in Punta Arenas, inclusief excursie.

Alle excursies aan wal en activiteiten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

 Wind- en regenafstotend jack.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- per passagier per nacht te rekenen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

Flexibel prijssysteem:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.