Voorjaarsvakantie Lapland, actief en bijzonder Noord-Noorwegen

Voorjaarsvakantie Lapland, actief en bijzonder Noord-Noorwegen

vlieg Amsterdam-Oslo-Alta
vlieg Amsterdam-Oslo-Alta

Geadviseerde vlucht Amsterdam-Oslo-Alta (10.05-11.55 / 15.50-17.50 uur) U dient voor 18.00 uur in Alta aan te komen.


Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

Transfer van de luchthaven naar het Holmen Husky Lodge. U maakt meteen kennis met de honden en u maakt een kort trainingsrondje. U krijgt een heerlijke maaltijd aangeboden en kunt genieten van de outdoor jacuzzi en/of sauna. U overnacht in een speciale tipi bungalow met een 2 persoonsbed, houtkachel en een raam tot aan het plafond, zodat u bij noorderlicht vanuit uw tipi kunt genieten van dit spektakel.


Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

Vroeg opstaan om voor de honden te zorgen! Na het ontbijt maakt u uw team weer klaar voor de terugreis. Geniet wederom van de prachtige natuur, de stilte en de honden. U overnacht nog 1 nacht bij Holmen Husky. U zit al vol verhalen en kunt deze delen tijdens het heerlijke diner. De overnachting is wederom in een luxe tipi, net zoals de eerste nacht.


ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *
ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

Na het ontbijt wordt u naar het IJshotel gebracht. Hier staan de sneeuwscooters al voor u klaar voor een fantastische trip in de natuur. Tijdens deze trip wordt er een stop gemaakt om te gaan ijsvissen. U dient een autorijbewijs te hebben om zelf te mogen rijden. Indien u dat niet heeft, dan zit u achterop de scooter. Uw diner is fantastisch, de beste maaltijden worden geserveerd in het ijshotel. Na het diner volgt een noorderlichtsafari waarbij de gids zijn uiterste best gaat doen om u het noorderlicht te laten zien. Uw overnachting is in het IJshotel; u zal het niet koud hebben maar het is wel een hele ervaring! U krijgt slaapzakken van het hotel om in te slapen.


Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge
Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge

U wordt naar Bjørnfjell mountain lodge gebracht. De bungalows staan op de piste, ga met de sleeplift naar boven en geniet van een prachtige uitzocht over Alta Fjord. De liften zijn geopend van 17.00 - 20.00 uur, huur van ski of snowboardmateriaal en een liftpas is bij de reissom inbegrepen. Voor de mensen die niet van het skiën zijn, kunnen er sneeuwschoenen gehuurd worden. U kunt eventueel ook genieten van het klimpark. Al met al genoeg actieve mogelijkheden om deze voorjaarsvakantie Lapland af te sluiten. Indien u genoeg heeft van het actief zijn, kunt u heerlijk relaxen bij de open haard. U krijgt een verzorgde lunch en diner aangeboden.


vlieg Alta-Oslo-Amsterdam
vlieg Alta-Oslo-Amsterdam

In de ochtend van 2 maart heeft u nog vrije tijd om eventueel te genieten in de sneeuw of uit te rusten in uw luxe bungalow. U wordt door Bjørnfjell naar de luchthaven gebracht. Geadviseerde vlucht Alta-Oslo-Amsterdam (12.00-14.05 / 17.25-19.15 uur) (niet inbegrepen)


Reisdata 

25 februari 2018 - 2 maart 2018

Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.Voorjaarsvakantie Lapland - actief en bijzonder

​Alta is de stad van het noorderlicht, maar niet alleen van het noorderlicht, u kunt van nog veel meer dingen genieten! U onderneemt tijdens voorjaarsvakantie Lapland namelijk diverse winteractiviteiten. U kunt een hondensledetocht maken langs de rivier Alta, lange hondensledetochten van een dag, een sneeuwscootersafari of skiën onder het noorderlicht. Dit is een vakantie om nooit te vergeten!

Voorjaarsvakantie Lapland - programma

 • ​Tijdens de voorjaarsvakantie vliegt u met een overstap in Oslo naar Alta.
 • Aankomstdag: transfer naar Alta, hondensledetocht, diner, overnachting in tipi bungalow.
 • Dag 2: ontbijt, hondensledetocht met lunch, diner, overnachting in mountain cabin.
 • Dag 3: ontbijt, hondensledetocht met lunch, diner, jacuzzi/ sauna, overnachting in tipi bungalow.
 • Dag 4: ontbijt, transfer naar Sorrisniva, lunch, diner, overnachting in Igloo Hotel.
 • Dag 5: ontbijt, sneeuwscootertocht, lunch, transfer naar Scandic/ transfer naar Bjornfjell, skiën onder noorderlicht, diner, overnachting.
 • Dag 6: ontbijt, transfer naar luchthaven Alta.

Activiteiten:

 • meerdaagse hondensledetocht 
 • sneeuwscootertocht
 • ijsvissen
 • noorderlichtsafari
 • skiën / snowboarden / snowfun

Voorjaarsvakantie Lapland - accommodaties

​Elke locatie waar u verblijft heeft iets bijzonders, u slaapt in een tipi met glazen dak, een berghut, het ijshotel en een luxe hut op de skipiste.


Prijslijst Voorjaarsvakantie Lapland, actief en bijzonder Noord-Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
25/5-2/3 2018
Reissom per persoon in € 1995

Inclusief:

  Overnachting in genoemde accommodaties incl. volpension

✓  2-daagse hondensledetocht

✓  IJsvissen

✓  Sneeuwscootersafari

✓  Noorderlichtsafari per rendier

✓  Huur skimateriaal. incl skipas voor 1 avond

✓  Sauna en hottub gebruik bij Holmen Husky en IJshotel

✓  Transfers


Exclusief:

! Vliegreis Amsterdam-Alta v.v. De vliegreis kan Norge Reiser uiteraard voor u verzorgen

! Verzekering

! Drinken en uitgaven van persoonlijke aard