Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun

Liseth Pensjonat og Hyttetun

Liseth Pensjonat og Hyttetun - Algemeen

In Vøringfoss, ongeveer 170 km van Bergen en 300 km van Oslo ligt deze voormalige boerderij met verschillende overnachtingsmogelijkheden. Er zijn een aantal hutten maar er is ook een gjestegård ofwel pension. Het is hier gezellig en rustig en de omgeving is werkelijk adembenemend! Liseth was sinds 1840 een familieboerderij die over ging van vader op zoon. In 1915 verwelkomde Liseth de eerste gasten maar in het boerenbedrijf ging de dagelijkse gang van zaken gewoon verder. In 1946 liet men een écht gastenverblijf bouwen dat toen plaats bood aan 25 gasten. Een aantal uitbreidingen verder had het gebouw 2 extra kamers, een nieuwe keuken en een lounge op de eerste verdieping. Toen in 1970 een aantal hutten aan het complex werd toegevoegd raakte de boerderij functie definitief op de achtergrond. Nu is het een goed onderhouden boerderij met prachtige kamers, met eigen badkamer en een 15-tal hutten- van eenvoudig tot luxe. Liseth is hoe dan ook een heerlijke verblijfplaats met diverse mogelijkheden voor activiteiten in de omgeving. Wandelen, vissen, vogelsafari, skiën, fietsen etc.

Liseth Pensjonat og Hyttetun - Accommodatie

In 1995 zijn de kamers, de keuken en de eetzaal gerenoveerd. Er zijn nu 15 kamers en 14 hutten in verschillende grootte. 

  • 2 hutten voor max. 3 personen
  • 3 hutten voor max. 4 personen
  • 5 hutten voor max. 6 personen
  • 3 hutten voor max. 7 personen
  • 1 hut voor max. 8 personen

In de kleinste hutten vindt u een keukenhoek met kookplaat en keukengerei. Er is een klein zitgedeelte en een toilet (geen douche) en alleen koud stromend water. Bij verblijf in deze hutten kunt u gebruik maken van de douches in het nabijgelegen gebouw.

De hutten met slaapplaatsen tot 6 personen hebben 2 slaapkamers, één met 2 -persoonsbed en 1 met 1-persoons en/of stapelbed. Badkamer met douche en toilet. Ingerichte keuken en kleine woonkamer met tv.

De hutten voor max. 7 personen hebben 3 slaapkamers (2+2+3), een woonkamer met open haard, TV, ingerichte keuken, badkamer met douche en toilet.

Liseth Pensjonat og Hyttetun - Activiteiten

Leuke uitstapjes in de omgeving zijn bijvoorbeeld de Vøringfossen (één van de grootste watervallen van Noorwegen), een ritje met de trolltrein, het Hardangervidda Natuurpark, de Sima energiecentrale en de berg Kjeåsen.

Prijzen

Prijslijst Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode kampeerhut 2 persoons kampeerhut 4 persoons hut d/t 5 persoons 2 slpk hut d/t 7 persoons 3 slpk
gehele jaar 91 104 142 155

Prijs per hut per nacht in 2020 in €.

Honden zijn toegestaan. Wifi is aanwezig.

Linnenset NOK 125 per persoon per verblijf. Eindschoonmaak varieert van NOK 300, 350, 500, of 750.


Autovakantie Noorwegen Embla: bergen en gletsjers

Met deze autovakantie Noorwegen maakt u kennis met heel veel facetten van de Noorse natuur en cultuur! De hoofdstad Oslo met o.a. het Frognerpark met prachtige beelden van Gustav Vigeland en de aloude Hanzestad Bergen, het prachtige berglandschap met besneeuwde bergtoppen, gletsjers, rivieren, watervallen en meren nodigen uit tot activiteiten! Wandelen, fietsen, kajakken, raften, paardrijden en nog veel meer.Wandelreis Noorwegen Var: Hardangervidda, Valdres en Rondane

Tijdens deze wandelreis Noorwegen ligt de nadruk op het bezoeken van gebieden die zeer geschikt zijn om te wandelen: natuur, ruimte en stilte om u heen.