Walvis reis - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn

Walvis reis - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn


Zeilschip Rembrandt van Rijn
Zeilschip Rembrandt van Rijn

34 passagiers
17 twee-persoons hutten

Lengte 56.0m
Breedte 7.0m
Diepte 2.5


Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø
Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø

U reist op eigen gelegenheid van Nederland naar Tromsø en terug. We helpen u graag bij het regelen van vluchten of eventuele uitbreidingen voor of na de scheepsreis.

De reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het “Parijs van het noorden” genoemd, vanwege de gezellige sfeer in het oude centrum. De haven ligt bij het centrum en hier ligt de meer dan 100 jaar oude s/v Rembrandt van Rijn te wachten. 's Avonds heeft u tijd om nog even dit leuke stadje te verkennen.


Senja
Senja

Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Tromsø. Afhankelijk van de weersomstandigheden varen we met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja. Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke landbouwgebieden en hoge bergen in het binnenland tot door storm geteisterde klippen aan de westkust en witte zandstranden in het zuiden.


Andenes
Andenes

De komende dagen brengen we zoveel mogelijk door langs de noordkust van Senja en in de Andfjord, het gebied waar de meeste walvissen worden gezien. Naast orka's en bultruggen is er ook kans op het zien van potvissen. Daarnaast zijn er ook goede kansen op het zien van zeearenden, een van de grootste vogels van Europa. In de middag zoeken we een plek voor de nacht, in een van de sfeervolle vissersdorpjes. Na zonsondergang maken we kleine wandelingen langs de kust, in de hoop het noorderlicht te kunnen spotten.


Sommarøy
Sommarøy

We gaan verder met onze zeiltocht en varen verder naar eiland Sommarøy. Vanaf dit eiland is de kans groot dat we het noorderlicht kunnen zien. Daarnaast biedt het eiland mooie wandelmogelijkheden. Dit is ook de reden dat we een groot deel van de laatste dag van onze reis hier doorbrengen. Het eiland heeft mooie witte stranden, die we te voet kunnen verkennen. Het is zelfs mogelijk om naar de top van het eiland te klimmen; de 211 meter hoge berg Hillesøya. Vanaf daar heeft u een spectaculair uitzicht over de ruige kust.

's Middags, als het weer donker begint te worden, zeilen we terug naar Tromsø. Hier eindigt de vaartocht, we brengen alleen de nacht nog door in de haven, aan boord van het zeilschip.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Tromsø naar Oslo.


LET OP: Alle reisbeschrijvingen dienen slechts als leidraad. De programma’s kunnen variëren vanwege de ijs- en weersomstandigheden maar ook door beslissingen van de Expeditieleider aan boord, om de kansen op ontmoetingen met dieren zo groot mogelijk te maken en om het programma aan te passen aan de ijs- en weersomstandigheden. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. De bereidheid om een compromis te sluiten wat betreft comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede weer en wind omstandigheden, beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De Kaptein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen.

Reisdata

21 november - 28 november 2020 (RVR40)

28 november - 5 december 2020 (RVR41)

5 december - 12 december 2020 (RVR42)

12 december - 19 december 2020 (RVR43)

19 december - 26 december 2020 (RVR44)

26 december - 2 januari 2021 (RVR45)

LET OP: Zoals u bovenstaand op het kaartje op de foto kunt zien, zijn er twee mogelijke routes die het zeilschip kan varen. Een route (doorgetrokken streep) vaart via het zouden rondom het eiland Senja. Deze route wordt voornamelijk gevaren in de periode van half-januari tot en met maart. De andere route (stippellijn) vaart via het noorden door het Kvaenangen fjord. Deze route wordt voornamelijk gevaren in de periode van november tot en met half-januari. Afhankelijk van het weer en de grootste kans op het zien van wildlife, zal de expeditieleider bepalen welke route er gevaren zal worden. 

Walvis reis - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn

Deze mooie walvis expeditiereis in Noord-Noorwegen brengt u per zeilschip Rembrandt van Rijn vanaf Tromsø naar de westelijke fjorden van Tromso, om daarna rond het eiland Senja te varen en vervolgens weer terug te keren naar Tromsø. Tijdens deze 8-daagse reis is de kans erg groot dat we walvissen, orka's, bultruggen en potvissen tegen gaan komen. 

Deze dieren verzamelen zich in de late herfst en winter in de beschutte fjorden, om hier te jagen op haring. De dagen zijn dan kort en door de laagstaande zon is het licht prachtig. Dat zorgt ervoor dat de natuur nog beter tot zijn recht komt dan anders.

Walvis reis - Algemene informatie

Deze walvis reis reizen vinden altijd plaats in de late herfst en in de winter. In de herfst is het mogelijk dat we de eerste sneeuwbuien meemaken, met temperaturen rond het vriespunt. In de winter is het een stuk kouder, met temperaturen onder het vriespunt, in combinatie met een landschap dat bedekt is met sneeuw.

Het reisprogramma zoals aan de linkerkant staat beschreven, is slechts bedoeld als indicatie. Het werkelijke programma kan hier van afwijken, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden. Ook zal de bemanning er alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hierop kan het programma dan ook worden aangepast. Dit wordt aan boord bepaald door de expeditieleider. Het vaarplan zal worden beïnvloed door de weersomstandigheden, de hoeveelheid daglicht tijdens de reis en van de verwachte locatie van de walvissen. We kunnen er daarom voor kiezen om met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja te varen. Daarom is flexibiliteit van cruciaal belang voor deelnemers van expeditiereizen zoals deze walvis safari. 

 

Prijslijst Walvis reis - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Rembrandt van Rijn (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon RVR40 | 21 - 28 nov 2020 RVR41 | 28 nov - 5 dec 2020 RVR42 | 5 - 12 dec 2020 RVR43 | 12 - 19 dec 2020 RVR44 | 19 - 26 dec 2020 RVR45 | 26 dec 2020 - 2 jan 2021
3-persoons hut patrijspoort 2100 2100 2100 2100 2100 2100
2-persoons binnenhut 2300 2300 2300 2300 2300 2300
2-persoons hut patrijspoort 2650 2650 2650 2650 2650 2650

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor - en na de reis aan boord.

! Transfers van en/of naar het schip.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.