Walvis reis - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Walvis reis - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip NoorderlichtDe reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het “Parijs van het noorden” genoemd, vanwege de gezellige sfeer in het oude centrum. De haven ligt bij het centrum en hier ligt de meer dan 100 jaar oude s/v Noorderlicht te wachten. 's Avonds heeft u tijd om nog even dit leuke stadje te verkennen.


's Ochtends vroeg vertrekken we uit Tromsø om echt te beginnen aan onze reis. We zeilen richting het noordoosten, door de Langsundet. Dit is een schitterende fjord waar we een landing hebben gepland bij Hansnes. Hansnes is een dorpje, van waaruit we naar de 306 meter hoge top van de heuvel Storheia willen wandelen. Vanaf hier kunnen we genieten van een prachtig uitzicht over de fjorden. De nacht brengen we waarschijnlijk door in de Dyrsfjorden, bij de noordelijke punt van het eiland Ringvassøya.


Deze 3 dagen brengen we door in de Vengsøyfjorden en Kaldfjorden. Dit zijn de gebieden waarin we normaal gesproken de walvissen zien. De orka's en bultruggen laten zich hier hopelijk zien, net als de zeearend, die net als de walvissen op de haring afkomen. De zeearend komt hier het hele jaar voor. In de namiddag is het daglicht al verdwenen, maar dat is het moment om een wandeling te gaan maken in de omgeving. Met een beetje geluk kunnen we 's avonds, bij een heldere hemel, zelfs nog het noorderlicht zien.


We gaan verder met onze zeiltocht rondom Kvaløya en varen verder naar eiland Sommarøy. Vanaf dit eiland is de kans groot dat we het noorderlicht kunnen zien. Daarnaast biedt het eiland mooie wandelmogelijkheden. Dit is ook de reden dat we een groot deel van de laatste dag van onze reis hier doorbrengen. Het eiland heeft mooie witte stranden, die we te voet kunnen verkennen. Het is zelfs mogelijk om naar de top van het eiland te klimmen; de 211 meter hoge berg Hillesøya. Vanaf daar heeft u een spectaculair uitzicht over de ruige kust. 's Middags, als het weer donker begint te worden, zeilen we terug naar Tromsø. Hier eindigt de vaartocht, we brengen alleen de nacht nog door in de haven, aan boord van de s/v Noorderlicht.


Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Tromsø naar Oslo.

Alle reisprogramma’s zijn enkel bedoeld als indicatie. De programma’s kunnen variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. Het definitieve programma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. De gemiddelde vaarsnelheid van s/v Noorderlicht is 6 knopen.


Reisdata

 26 november - 3 december 2017 (NOO33)

 24 november - 1 december 2018 (NOO33)

Zeilschip Noorderlicht

Zeilschip Noorderlicht, geschikt voor zeilexpedities naar Spitsbergen en de Lofoten/Vesterålen. De tweemast schoener Noorderlicht is origineel gebouwd in 1910 in Flensburg
Walvis reis - Reis informatie

Deze walvis reis expeditiereis naar Noord-Noorwegen gaat met zeilschip Noorderlicht vanaf Tromsø in noordoostelijke richting, door de Langsundet. Daarna vaart het schip verder, om het eiland Ringvassøya en vervolgens rondom Kvaløya, naar het kleine eilandje Sommarøy. Er is een goede kans om vanaf dit eiland het noorderlicht te kunnen zien. Tijdens deze 8-daagse reis is de kans ook erg groot dat we walvissen, orka's en bultruggen tegen gaan komen.

Deze dieren verzamelen zich in de late herfst en winter in de beschutte fjorden, om hier te jagen op haring. De dagen zijn dan kort en door de laagstaande zon is het licht prachtig. Dat zorgt ervoor dat de natuur nog beter tot zijn recht komt dan anders.

Walvis reis - Algemene informatie

Deze walvis reizen vinden altijd plaats in de late herfst en in de winter. In de herfst is het mogelijk dat we de eerste sneeuwbuien meemaken, met temperaturen rond het vriespunt. In de winter is het een stuk kouder, met temperaturen onder het vriespunt, in combinatie met een landschap dat bedekt is met sneeuw.

Het reisprogramma zoals aan de linker staat beschreven, is slechts bedoeld als indicatie. Het werkelijke programma kan hier van afwijken, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden. Ook zal de bemanning er alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hierop kan het programma dan ook worden aangepast. Dit wordt aan boord bepaald door de expeditieleider. Daarom is flexibiliteit van cruciaal belang voor deelnemers van expeditiereizen zoals deze walvis reis. 

Prijslijst Walvis reis - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 26/11 - 3/12 2017 (NOO33) Prijs per persoon 24/11 - 1/12 2018 (NOO33)
Twin Shared Inside 1760 1850

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van sneeuwschoenen.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets/ reis van en naar het schip.

! Paspoort- en visumkosten.

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra baggage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.