Walvis safari, Jan Mayen, Spitsbergen 12 dagen ms Hondius

Walvis safari, Jan Mayen, Spitsbergen


M/S Hondius
M/S Hondius

M/S Hondius
Bouwjaar 2018
82 hutten

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m


Vlissingen, Nederland
Vlissingen, Nederland

Op de eerste dag zal u in Vlissingen aan boord gaan van het ms Hondius om te beginnen aan deze walvis safari. U zult 's middags aan boord gaan, maar de exacte vertrektijd is afhankelijk van het tij en daardoor ook van de doorgang door de sluizen.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Tijdens de tweede dag van de walvis safari verblijft u op zee. Het schip is dan onderweg naar Aberdeen.


Aberdeen, Schotland
Aberdeen, Schotland

Op de derde dag komt het ms Hondius aan in Aberdeen. Hier zullen meer passagiers aan boord gaan, van reis HDS03b/19. In de Schotse wateren is de kans groot dat u dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen of bruinvissen kunt spotten.

Deze stad ligt in het noordoosten van Schotland. Het ligt in het graafschap Aberdeenshire en vormt een zelfstandig raadsgebied. Aberdeen ligt aan de Noordzee en is na Glasgow en Edinburgh qua grootte de derde stad van Schotland. Terwijl u onderweg bent naar Aberdeen, ziet u al van ver de karakteristieke vuurtoren Girdleness opdoemen. Deze vuurtoren is al in 1833 ontworpen.


Fair Isle & Bird Observatory
Fair Isle & Bird Observatory

Dit eiland is onderdeel van de meer bekende Shetland Eilanden en is een paradijs voor vogelliefhebbers. Op de begroeide hellingen zijn bijvoorbeeld heel makkelijk papegaaiduikers te zien. Daarnaast zitten er veel broedende zeevogels op de steile vogelkliffen. Zeehonden zijn hier ook vaak te zien. Deze zitten dan onderaan de kliffen.

Aan land bevindt zich hier een beroemd vogelobservatorium: niet gek in dit gebied. Ook is er een townhall, waar u kunt genieten van zelfgebakken lekkernijen en waar u de beroemde truien en mutsen van Fair Isle kunt kopen.


Jan Mayen
Jan Mayen

Tijdens deze twee dagen vaart het schip noordwaarts, naar de volgende bestemming Jan Mayen: een mysterieus eiland met een gigantische vulkaan. Dit eiland bevindt zich op 300 nautische mijlen ten noordoosten van IJsland.

Tijdens deze twee dagen op zee is de kans erg groot dat u verschillende walvissen zult spotten. Ook het spotten van orka's is mogelijk. Deze dieren zijn vaak nieuwsgierig naar de voorbijvarende schepen.


Jan Mayen
Jan Mayen

Op deze dag zult u aankomen bij het eiland Jan Mayen.

Jan Mayen is een vulkanisch eiland van adembenemende schoonheid en mystiek, gedomineerd door Mt Beerenberg. Vanaf de hellingen van de 2300 meter hoge en vaak in wolken gehulde vulkaan lopen indrukwekkende gletsjers tot in zee. Met toestemming van het station en onder goede weersomstandigheden hopen we het weerstation te kunnen bezoeken. We verwachten ook een wandeling te kunnen maken over het eiland, van het station naar Kvalrossbukta, om daar de overblijfselen van een 17e-eeuws Nederlands walvisvaarders station en een grote kolonie Noordse stormvogels te bekijken.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

In deze periode van het jaar is hier de middernachtzon, waardoor het (bijna) 24 uur per dag licht is. Deze omstandigheden zijn natuurlijk perfect om de hele dag door wilde dieren te spotten! U vaart tot ongeveer 79 graden noorderbreedte terwijl u uitkijkt naar Groenlandse walvissen, zadelrobben, ijsberen en verschillende zeevogels. Daarna zal het schip naar het westen varen. Tijdens deze vaartocht is de kans op ontmoetingen met gewone vinvissen en dwergvinvissen groot.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

We gaan op zoek naar walrussen op Poolepynten, op het ruige eiland Prins Karls Forland. Wanneer er nog tijd is, maken we mogelijk in de loop van de avond nog een landing in Trygghamna, waar op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels broeden. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en poolvossen.


Longyearbyen
Longyearbyen

In Longyearbyen is eerst nog een laatste ontbijt, voordat iedereen van boord gaat.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Vanaf Longyearbyen gaan er vluchten naar Oslo, vanwaar iedereen verder naar huis kan.


Sneeuwschoenwandelen Svalbard
Sneeuwschoenwandelen Svalbard

Sneeuwschoenwandelen is de ideale manier om meer van het Arctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


LET OP: De route van walvis safari Jan Mayen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 3 juni - 14 juni 2019 (HDS03a-19)

Walvis safari, Jan Mayen Spitsbergen

Ga mee op het ms Hondius op deze spectaculaire 12-daagse walvis safari expeditiereis. Van 3 tot 14 juni 2019 vaart het ms Hondius tussen Vlissingen en Longyearbyen. Onderweg zal het schip langs verschillende bijzondere bestemmingen varen. Op de plaats van bestemming wordt geprobeerd twee keer per dag een landing te maken door middel van de zodiacs. Dit is echter afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden. Ook zal de crew van dit schip altijd proberen u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hier zal het programma dan ook op worden aangepast. De expeditieleider aan boord zal altijd het definitieve programma bepalen. Flexibiliteit is daarom cruciaal voor deze walvis safari.

Walvis safari, Jan Mayen - reisbeschrijving

Het schip zal vertrekken vanuit Vlissingen, om vervolgens naar Aberdeen te varen. Hier zullen nog meer passagiers aan boord komen (reis HDS03b/19). Terwijl het schip door de Schotse wateren vaart, is de kans groot dat u al dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen kunt zien. Ook orka's kunnen hier af en toe gespot worden.

De volgende bestemmingen zijn Fair Isle en Jan Mayen. Deze eilanden zijn prachtige plekken waarbij veel verschillende dieren te zien zijn: van zeevogels en zeehonden (Fair Isle) tot walvissen en zelfs orka's (Jan Mayen). Na Jan Mayen gaat de walvis safari door naar Longyearbyen. Onder de middernachtzon vaart het schip nog langs een aantal bestemmingen waar u ongetwijfeld verschillende walvissen en andere mooie dieren zult spotten.

In Longyearbyen is er nog een ontbijt, alvorens iedereen op een vlucht naar Oslo zal gaan. Vanuit Oslo kunt u verder reizen naar huis.Prijslijst Walvis safari, Jan Mayen, Spitsbergen 12 dagen ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS03a | 3 - 14 juni 2019
4-persoons hut met patrijspoort 2.050
3-persoons hut met patrijspoort 2.550
2-persoons hut met patrijspoort 2.800
2-persoons hut met raam 3.100
2-persoons hut deluxe 3.350
2-persoons hut superior 3.750
Juniorsuite 4.050
Grand suite met balkon 4.700
Hondius suite 5.400

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

! Vliegtickets vanaf Longyearbyen.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.