Walvis safari - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Walvis safari - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip NoorderlichtDe reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het “Parijs van het noorden” genoemd, vanwege de gezellige sfeer in het oude centrum. De haven ligt bij het centrum en hier ligt de meer dan 100 jaar oude s/v Noorderlicht te wachten. 's Avonds heeft u tijd om nog even dit leuke stadje te verkennen.


Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Tromsø. Afhankelijk van de weersomstandigheden varen we met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja. Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke landbouwgebieden en hoge bergen in het binnenland tot door storm geteisterde klippen aan de westkust en witte zandstranden in het zuiden.


De komende dagen brengen we zoveel mogelijk door in het gebied waar de meeste walvissen worden gezien. Naast Orka's en Bultruggen is er ook kans op het zien van Potvissen. Daarnaast zijn er ook goede kansen op het zien van Zeearenden, een van de grootste vogels van Europa. In de middag zoeken we een plek voor de nacht, in een van de sfeervolle vissersdorpjes. Na zonsondergang maken we kleine wandelingen langs de kust, met de hoop op het Noorderlicht.


We gaan verder met onze zeiltocht rondom Kvaløya en varen verder naar eiland Sommarøy. Vanaf dit eiland is de kans groot dat we het noorderlicht kunnen zien. Daarnaast biedt het eiland mooie wandelmogelijkheden. Dit is ook de reden dat we een groot deel van de laatste dag van onze reis hier doorbrengen. Het eiland heeft mooie witte stranden, die we te voet kunnen verkennen. Het is zelfs mogelijk om naar de top van het eiland te klimmen; de 211 meter hoge berg Hillesøya. Vanaf daar heeft u een spectaculair uitzicht over de ruige kust. 's Middags, als het weer donker begint te worden, zeilen we terug naar Tromsø. Hier eindigt de vaartocht, we brengen alleen de nacht nog door in de haven, aan boord van de s/v Noorderlicht.


Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Tromsø naar Oslo.

LET OP: Alle reisbeschrijvingen dienen slechts als leidraad. De programma’s kunnen variëren vanwege de ijs- en weersomstandigheden maar ook door beslissingen van de Expeditieleider aan boord, om de kansen op ontmoetingen met dieren zo groot mogelijk te maken en om het programma aan te passen aan de ijs- en weersomstandigheden. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. De bereidheid om een compromis te sluiten wat betreft comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede weer en wind omstandigheden, beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De Kaptein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen. De gemiddelde vaarsnelheid van s/v Noorderlicht is 6 knopen.


Reisdata

 6 januari - 13 januari 2018 (NOOb)

 24 februari - 3 maart 2018 (NOO7)

Zeilschip Noorderlicht

Zeilschip Noorderlicht, geschikt voor zeilexpedities naar Spitsbergen en de Lofoten/Vesterålen. De tweemast schoener Noorderlicht is origineel gebouwd in 1910 in Flensburg
Walvis safari - Reis informatie

Deze mooie walvis safari expeditiereis naar Noord-Noorwegen. U gaat met zeilschip Noorderlicht vanaf Tromsø naar de westelijke fjorden van Troms, om daarna rond het eiland Senja te varen en vervolgens weer terug te keren naar Tromsø. Tijdens deze 8-daagse reis is de kans erg groot dat we walvissen, orka's, bultruggen en potvissen tegen gaan komen. 

Deze dieren verzamelen zich in de late herfst en winter in de beschutte fjorden, om hier te jagen op haring. De dagen zijn dan kort en door de laagstaande zon is het licht prachtig. Dat zorgt ervoor dat de natuur nog beter tot zijn recht komt dan anders.

Walvis safari - Algemene informatie

Deze walvis safari reizen vinden altijd plaats in de late herfst en in de winter. In de herfst is het mogelijk dat we de eerste sneeuwbuien meemaken, met temperaturen rond het vriespunt. In de winter is het een stuk kouder, met temperaturen onder het vriespunt, in combinatie met een landschap dat bedekt is met sneeuw.

Het reisprogramma zoals aan de r staat beschreven, is slechts bedoeld als indicatie. Het werkelijke programma kan hier van afwijken, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden. Ook zal de bemanning er alles aan doen om u zo veel mogelijk wilde dieren te laten zien. Hierop kan het programma dan ook worden aangepast. Dit wordt aan boord bepaald door de expeditieleider. Het vaarplan zal worden beïnvloed door de weersomstandigheden, de hoeveelheid daglicht tijdens de reis en van de verwachte locatie van de walvissen. We kunnen er daarom voor kiezen om met de klok mee of juist tegen de klok in rondom het eiland Senja te varen.Daarom is flexibiliteit van cruciaal belang voor deelnemers van expeditiereizen zoals deze walvis safari. 

 

Prijslijst Walvis safari - Noord-Noorwegen, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 6/1 - 13/1 2018 (NOOb) Prijs per persoon 24/2 - 3/3 2018 (NOO07)
2-persoons binnenhut 1850 1850

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van sneeuwschoenen.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets/ reis van en naar het schip.

! Paspoort- en visumkosten.

! Eventuele maaltijden die u nuttigt tijdens verblijf aan wal.

! Extra bagage en persoonlijke kosten aan boord (bijvoorbeeld gebruik van telecommunicatie).

! Extra arrangementen voor en na de reis.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

De hut - Twin Shared Inside

  • 1 stapelbed
  • Wastafel
  • Bergruimte (beperkt)
  • Daglicht (mat glas in het plafond)
  • Gedeelde douche en toilet 
  • s/v Noorderlicht beschikt over 4 douches en 5 toiletten