Walvis spotten Antarctica, 10 dagen per ms Plancius

Walvis spotten Antarctica, 10 dagen per ms Plancius

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt (op eigen gelegenheid) van Amsterdam naar Ushuaia. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de namiddag gaat u aan boord van het ms Plancius om te beginnen aan deze fantastische reis walvis spotten Antarctica. U scheept in bij Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld. Via het Beagle Kanaal varen we de rest van de avond door, richting de Drake Passage.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. Deze worden aangetrokken door het koude, voedselrijke water, dat naar boven komt dankzij de botsende zeestromingen. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden ziet u de eerste ijsbergen. Highlights: - grote albatros - grijskop albatros - roetkopalbatros


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart op dag 4 direct naar High Antarctica. Cuverville Island, een klein en steil eiland, ligt tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Ronge Island. Hier leeft een grote kolonie ezelspinguïns. Op Danco Island kunnen we deze pinguïnsoort observeren, evenals Weddell-zeehonden en krabbeneters die op de kust liggen. Bij Neko Harbour krijgen we de kans om voet aan land te zetten op het Antarctisch Continent in een uniek en adembenemend landschap: steile bergen en gigantische gletsjers. In Paradise Bay maken we een zodiactocht, waarbij u kunt genieten van de vele ijsbergen. Hier is de kans groot dat we bultrugwalvissen en dwergvinvissen tegenkomen. Ook kunnen we hier nogmaals voet aan land zetten. Na een vaartocht door het Neumayer Channel, hopen we het oude Britse onderzoeksstation Port Lockroy te kunnen bezoeken. Dit is nu een museum en een postkantoor. In de buurt ligt Jougla Point, waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden.


Wilhelminabaai
Wilhelminabaai

We varen verder naar het zuiden, door het spectaculaire Lemaire Channel, naar Pléneau en Petermann Island. Hier leven adéliepinguïns en keizeraalscholvers en we hebben een goede kans op het tegenkomen van bultrugwalvissen, dwergvinvissen en vinvissen. Als we weer richting het noorden varen, door de Gerlache Strait, komen we aan in Wilhelmina Bay. Hier zijn vaak bultrugwalvissen te zien, die er zoeken naar eten. We kunnen een zodiactocht maken bij het wrak van Guvernøren. Dit is een oude walvisvaarder die hier in vlammen opging in 1915. Rond Melchior Islands, midden in een sprookjesachtige omgeving met eilanden vol ijs en mooi gevormde ijsbergen, komen we mogelijk weer walvissen tegen. Ook zeeluipaarden en krabbeneters behoren tot de dieren die we hier kunnen spotten. Vanaf deze plek vaart het ms Plancius weer terug de Drake Passage op, richting Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Als we over de Drake Passage terugvaren richting het noorden, wordt het schip weer gevolgd door allerlei verschillende zeevogels.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

's Ochtends arriveren we weer in Ushuaia. We ontschepen nadat we hebben genoten van een gezamenlijk ontbijt.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U vliegt (op eigen gelegenheid) van Ushuaia naar Amsterdam. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Poolduiken Antarctica
Poolduiken Antarctica

Poolduiken in de Antarctische wateren is een unieke ervaring. Ontdek ‘s werelds mooiste pool-duiklocaties, door uw expeditiereis aan te vullen met de excursie poolduiken Antarctica.


VAARROUTE: LET OP: De hierboven beschreven route is een indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden. Ook de beschikbaarheid van landingsplaatsen en de gelegenheden om dieren te spotten zorgen ervoor dat de route iets kan veranderen. Het team zal u zo veel mogelijk dieren willen laten zien. Het definitieve reisprogramma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Vanwege de veranderlijkheid van deze reis en de verschillende excursies, is flexibiliteit van de deelnemers van groot belang.

Reisdata

20 maart - 29 maart 2020 (PLA33)

Walvis spotten - Reisinformatie​​​

Walvis spotten in Antarctica! Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctisch schiereiland, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit
​fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Walvisspotten - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen. Vooral de walvissen staan deze reis centraal. Er zijn kansen genoeg om verschillende soorten walvissen te spotten, dus het walvissen spotten zal zeker een bijzondere ervaring worden!

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is walvis spotten Antarctica.

Prijslijst Walvis spotten Antarctica, 10 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon PLA33 | 20 t/m 29 maart 2020
4-persoonshut met patrijspoort 4900
3-persoonshut met patrijspoort 5500
2-persoonshut met patrijspoort 5850
2-persoonshut met raam 6200
2-persoons deluxe hut 6700
Superior hut 7200

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.